Ούτε να το σκέφτεστε!

Ούτε να το σκέφτεστε!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ούτε να το σκέφτεστε!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την ανησυχία που προκαλεί η στάση του Παναθηναϊκού στο θέμα της αδειοδότησης, τον μόνοδρομο της διοίκησης Αλαφούζου και το σίριαλ με τον Παϊρότζ και τον Ρέστη που κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει οριστικά.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ο Παναθηναϊκός εξαιτίας της διοίκησης του Γιάννη Αλαφούζου ένιωσε την ξεφτίλα στο πετσί του, καθώς για να παραμείνει στην κατηγορία έπρεπε να αλλάξει ο κανονισμός της αδειοδότησης στο φινάλε της περυσινής σεζόν. Μια μελανή σελίδα στην ιστορία του κλαμπ, για την οποία κανένας φίλος του συλλόγου δεν νιώθει υπερήφανος παρά μόνο οργή αισθάνεται για τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ και όσους επικίνδυνους ποδοσφαιρικά έχει δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και δεν έχουν ίχνος ντροπής και εμφανίζονται ακόμη στο ΟΑΚΑ!Οι διακανονισμοί δεν τηρήθηκαν, ο φάκελος ήταν άδειος και μετά την πρώτη ντροπιαστική καμπάνα από την ΟΥΕΦΑ ο σύλλογος βρέθηκε μια ανάσα από την Β’Εθνική και την πιθανή διάλυση!

Η απαγόρευση μεταγραφών, το μικρότερο μπάτζετ στην σύγχρονη ιστορία του συλλόγου και η αφαίρεση βαθμών ξεχάστηκαν γρήγορα χάρη στον Δώνη, τον Νταμπίζα και τα πιτσιρίκια, καλύφθηκαν με το μακιγιάζ του πολύ καλού ξεκινήματος στο πρωτάθλημα και την επιστροφή του κόσμου στο γήπεδο. Δεν θα έπρεπε αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Η ποδοσφαιρική ζωή, όμως, δεν σταματά στον Νοέμβριο, ούτε εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Δεν σταματά ούτε με μία πιθανή τρίτη, τέταρτη ή πέμπτη θέση και ᾽᾽σβήσιμο᾽᾽ της ποινής, ούτε με μία πολύ καλή πορεία στο Κύπελλο.

Η ΠΑΕ θα πρέπει μέχρι την άνοιξη του 2019 να έχει έναν πλήρη φάκελο που δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα, ώστε να πάρει άδεια για το επόμενο πρωτάθλημα. Κι αυτό είναι ευθύνη του μεγαλομετόχου και κανένας Παϊρότζ ή Ρέστης δεν θα ευθύνεται αν ζήσει ο σύλλογος ξανά την περυσινή τραγική κατάσταση. Βασικά δεν είναι ευθύνη, είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει άλλο ενδεχόμενο και δεν θα πρέπει να υπάρχει ούτε ως σκέψη να ζήσει ο σύλλογος το περυσινό κακόγουστο... έργο.

Γιατί ανοίγουμε τώρα αυτή την κουβέντα; Γιατί πολύ απλά η στάση του Παναθηναϊκού στην συζήτηση για τις ποινές μη αδειοδότησης στο συμβούλιο της Λίγκας(μόνο η ᾽᾽πράσινη᾽᾽ ΠΑΕ δεν ήθελε διατήρηση του μείον 6 και ζήτησε να γίνουν ακόμη πιο ελαστικές οι ποινές)και οι δηλώσεις του Βασίλη Κωνσταντίνου προκαλούν ανησυχία. Όπως επίσης και το παράπονο του συλλόγου που εκφράστηκε προ ημερών μέσω διαρροής και έκανε λόγο για δημοσιεύματα που αδικούν κατάφωρα την προσπάθεια που γίνεται, ώστε να υπάρχει οικονομική συνέπεια!

Η διοίκηση που έχει επιβάλλει στο σύλλογο το μικρότερο μπάτζετ ever, η διοίκηση που δεν υποβίβασε τον Παναθηναϊκό χάρη στη ψήφο των άλλων ομάδων, η διοίκηση που έφερε την τιμωρία της ΟΥΕΦΑ, η διοίκηση που έχει απλήρωτους τους υπαλλήλους των γραφείων 2 και 3 μήνες, αυτή η διοίκηση έχει το θράσος να μιλά για προσπάθεια που αδικείται! Συνήθως προσπαθείς και μάλιστα σκληρά για να πιάσεις έναν στόχο δύσκολο. Το να πληρώνεται το πιο φτηνό ρόστερ και οι υπάλληλοι δεν θέλει προσπάθεια, είναι το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ για το μέγεθος του κλαμπ. Ειδικά σε μία σεζόν όπου τα έσοδα είναι πολύ περισσότερα από τα έξοδα!

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έχουν στο μυαλό τους εντός της ΠΑΕ αλλά ο Παναθηναϊκός δεν θα έπρεπε να φοβάται τις ποινές για την αδειοδότηση του νέου πρωταθλήματος. Έτσι δεν είναι; Ή μήπως όχι; Γιατί να υπάρχει τέτοια πρεμούρα; Καμία άλλη ομάδα δεν στάθηκε απέναντι, μόνο ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου. Επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας, δεν είναι κακό να χτυπήσουμε το πρώτο... καμπανάκι. Από τώρα!

Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, μέχρι στιγμής η ΠΑΕ(με εξαίρεση το προσωπικό των γραφείων) είναι συνεπής. Η ομάδα είναι πληρωμένη, οι διακανονισμοί μπαίνουν στον σωστό δρόμο είτε με πληρωμές είτε με νέες καλύτερες συμφωνίες που τακτοποιούνται στην ώρα τους και η κανονικότητα δείχνει πως με αργά αλλά με σταθερά βήματα επανέρχεται. Όλα τα παραπάνω δεν είναι άξια συγχαρητηρίων αλλά ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. Για τον Παναθηναϊκό, μιλάμε και ούτε να περνά από το μυαλό κανενός, να ξεπουληθεί έστω και ένα περιουσιακό ποδοσφαιρικό στοιχείο του κλαμπ τον Ιανουάριο. Ούτε για πλάκα.

Κλείνοντας αυτό το κεφάλειο, το αν θα συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο η διοίκηση Αλαφούζου είναι κάτι που θα το δούμε στην συνέχεια.

Αυτό που μετρά είναι οι πράξεις και μόνο αυτές στο θέμα της οικονομικής συνέπειας, καθώς κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την απίστευτη... σιγουριά του προέδρου της ΠΑΕ την περυσινή χρονιά, όπου δήλωνε σίγουρος για την άδεια! Και όλοι θυμόμαστε τι έγινε!

Πάμε τώρα και στο αγαπημένο μας σίριαλ. Σε αυτό του Παϊρότζ, το οποίο αρχίσει να θυμίζει έντονα Πριγκηπιάδα. Το 1(Αλ Σαούντ) και το 2(Φαϊζάλ) μαζί. Το στηρίζουν από την πρώτη στιγμή και οι γνωστοί ανύπαρκτοι παπατζήδες που έκαναν σημαία τον Βλάση τον Τσάκα, βιάζοντας την πραγματικότητα(τότε και τώρα) και έχει δέσει το γλυκό.

Στα νεότερα του σίριαλ που σου φέρνει στο μυαλό τούρκικη σαπουνόπερα, απάντησε, λέει, ο Παϊρότζ στο μήνυμα του Αλαφούζου. Βγείτε στην Ομόνοια αδέλφια! Εμφανίστηκε! Δεν μάθαμε, όμως, ήταν απλό sms, ήταν στο viber, στο messenger? Και τι είπε; Ότι είναι σε συννενόηση με τον Ρέστη για να βάλουν λεφτά. Τελικά υπάρχει Ρέστης και μάλιστα πρωταγωνιστής στην όλη ιστορία; Φέρτε μας σύννεφο να πέσουμε.

Για να σοβαρευτούμε. Η όλη ιστορία στερείται σοβαρότητας, διαφάνειας και αξιοπιστίας, στοιχεία απολύτως απαραίτητα για να αλλάξει σελίδα το κλαμπ. Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής στερείται και χρημάτων, καθώς από τα 47 εκατομμύρια της αρχικής πρότασης εδώ και 7 μήνες άντε να έχει εμφανιστεί μισό εκατομμύριο στα ταμεία της ΠΑΕ, κι αυτό κανείς δεν το γνωρίζει στην πραγματικότητα. Τόσο επικοινωνιακά όσο και ουσιαστικά το συγκεκριμένο σίριαλ είναι εντελώς κακόγουστο, έχει κουράσει, η περίπτωση αυτή έχει καεί στα μάτια του κόσμου είναι υποχρέωση του Αλαφούζου(έχει και εκείνος ευθύνη που συντηρεί μία βολική κατάσταση για τον ίδιο) να το κλείσει το θέμα οριστικά.

Να στείλει ένα τελεσίγραφο συγκεκριμένο που θα ξεκαθαρίζει ότι τα αστεία τελείωσαν και είτε η πλευρά Παϊρότζ εμφανίζει σοβαρά χρήματα(για τούτη την γωνιά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα της αναξιοπιστίας, των άγνωστων επενδυτών, των σκοπών τους, της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, δεν συμφωνούμε με το ᾽᾽λεφτά να᾽ναι και από όπου να ναι᾽᾽ λες και μιλάμε για ομάδα τοπικού) είτε μας αποχαιρετά, να ασχοληθεί κιόλας με τα χοντρά προβλήματα που έφερε η δουλειά στην Μουσκρόν. Μία δουλειά που είχε τελευταίο στην ιεραρχία, το καλό του συγκεκριμένου συλλόγου, μία δουλειά που με τον τρόπο που έγινε και την τροπή που έχει πάρει, θα έπρεπε να έχει προβληματίσει εκτός από τον κόσμο που... βράζει και τον Γιάννη Αλαφούζο που είναι υποχρεωμένος όταν φύγει από την ΠΑΕ να μην προκαλέσει νέα προβλήματα με την επιλογή του για την επόμενη ημέρα στον σύλλογο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.