Αιώνια ντέρμπι στο Καραϊσκάκη: Υπόθεση των «ερυθρόλευκων» στόπερ (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Αιώνια ντέρμπι στο Καραϊσκάκη: Υπόθεση των «ερυθρόλευκων» στόπερ (pics)

bet365

Ο Παπίς Σισέ χάρισε με γκολ στις καθυστερήσεις την Κυριακή (11/11) τον βαθμό της ισοπαλίας στον Ολυμπιακο, ενισχύοντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων που θέλει τους στόπερ των Πειραιωτών να σκοράρουν απέναντι στον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Τζίλιγχαμ – Κρόουλι με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Πολύ κοντά σε μια σπουδαία νίκη, την πρώτη φετινή σε ντέρμπι, βρέθηκε το «τριφύλλι», διατηρώντας προβάδισμα στο σκορ ως το 95’. Τότε ήρθε ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, «μεταμορφωμένος» τα τελευταία λεπτά σε θέση σέντερ φορ για τις ανάγκες του αγώνα, για να σκοράρει εξ επαφής και να «σώσει» έστω έναν βαθμό για τους «ερυθρόλευκους».

Μπορεί η χρησιμοποίηση του Σισέ στην επίθεση να ξένισε πολλούς φίλους των Πειραιωτών για το επιθετικό πλάνο της ομάδας του μετά το 0-1 του Κάτσε, ωστόσο αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά σε «αιώνιο» ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» που ένας στόπερ δίνει τη λύση στους γηπεδούχους. Τα τελευταία χρόνια ισχύει το ακριβώς αντίθετο, αφού στα 4/5 πιο πρόσφατα το matrix του γηπέδου περιλαμβάνει ένα όνομα από την αμυντική γραμμή!

Η «παράδοση» ξεκινάει από τη σεζόν 2014/15, όταν ο Τάσος Αυλωνίτης σκόραρε απέναντι στον Παναθηναϊκό, καθορίζοντας το αποτέλεσμα υπέρ του Ολυμπιακού.

Την επόμενη χρονιά (2015/16) ο Μανουέλ Ντα Κόστα άφησε την άμυνα για να «γράψει» το 2-1 για τους Πειραιώτες, πριν ο Ιντέγε κάνει το 3-1 και διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του 2016, ξανά ντέρμπι στο Φάληρο και ο Αλμπέρτο Μποτία άνοιξε το σκορ στο 21’, πριν έρθουν Ελιονούσι και Ιντέγε για να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο τελικό 3-0.

Εξαίρεση αποτέλεσε η περσινή σεζόν, όπου ο Κώστας Φορτούνης με πέναλτι ήταν ο σκόρερ των «ερυθρόλευκων» στην ισοπαλία (1-1) με τους «πράσινους».

Φέτος ήρθε ο Σισέ να σκοράρει στο τέλος, υπενθυμίζοντας πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να ανησυχεί όχι μόνο για τους μεσοεπιθετικούς του Ολυμπιακού, αλλά και για τους αμυντικούς του, που τον «πληγώνουν» σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα στο Φάληρο τα τελευταία χρόνια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα