Η άμυνα τον κράτησε, η επίθεση του... στέρησε τις νίκες

Η άμυνα τον κράτησε, η επίθεση του... στέρησε τις νίκες

Κώστας Ζάλιαρης
Η άμυνα τον κράτησε, η επίθεση του... στέρησε τις νίκες

bet365

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ηττηθεί μόλις σε ένα από τα τρία μεγάλα ντέρμπι, πήρε βαθμούς απέναντι σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό κι όμως θα μπορούσε η κατάσταση να είναι πολύ καλύτερη αν... παρουσίαζε την επίθεση του διαστήματος Αυγούστου – Σεπτεμβρίου.

Τζίλιγχαμ – Κρόουλι με επιστροφή στοιχήματος*, ενισχυμένες αποδόσεις και live alerts. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Οι «πράσινοι» είχαν την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα μέχρι και την 5η αγωνιστική της τρέχουσας Super League και η έφεσή τους στο σκοράρισμα έχει μειωθεί κατά πολύ μεγάλο ποσοστό.

Αυτό, ασφαλώς παίζει τρομερό ρόλο στην έκβαση των αναμετρήσεων και φυσικά στα μεγάλα ντέρμπι όπου οι ευκαιρίες είτε θα έρχονται με το... σταγονόμετρο και θα πρέπει η ομάδα να τις εκμεταλλευτεί στο έπακρο, είτε θα γίνουν πολλές – όπως στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ – και θα πρέπει να παρουσιάσεις αποτελεσματικότητα για να πάρεις όλους τους βαθμούς.

Οι «πράσινοι» του Γιώργου Δώνη, λοιπόν, δεδομένα, θα... έπαιρναν το deal των δυο ισοπαλιών και της μόλις μιας ήττας στα ματς με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό αν τους το πρότεινε κάποιος στην έναρξη της σεζόν, ωστόσο, έτσι όπως είχαν τα πράγματα στις πρώτες αγωνιστικές αλλά και με τη διαμόρφωση της κατάστασης από το ματς της Τούμπας και μετά, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα.

Ο Παναθηναϊκός, στα ματς με Ξάνθη, Λαμία, Λάρισα, Λεβαδειακό και ΠΑΣ, είχε σκοράρει 12 φορές, έχοντας την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος μέχρι εκείνο το σημείο! Ο Παναθηναϊκός των... πιτσιρικάδων, του νεανικού συνόλου για το οποίο λέγονταν και γράφονταν ιστορίες για... αγρίους – όπως απέδειξε η ίδια η ομάδα πως ήταν όλα όσα αναφέρονταν πριν τη δει ο κόσμος στο γήπεδο – είχε πετύχει να σβήσει από πολύ νωρίς την τιμωρία του -6 και να συνεχίσει με τρόπο που κέρδιζε συνεχώς βαθμούς, αναγνώριση της προσπάθειας και σεβασμό.

Μέχρι εκείνο το σημείο, λοιπόν, στα τέλη του Σεπτέμβρη και προτού έρθει η πρώτη μεγάλη δυσκολία στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη, το «τριφύλλι» είχε πάρει τρία γκολ από τον Ματίας Γιόχανσον (δύο με Λάρισα και ένα με Λεβαδειακό στα καπάκια), είχε πάρει γκολ από τον Χατζηγιοβάνη, είχε πάρει γκολ από τον Μπουζούκη, είχε πάρει γκολ από τον Εμμανουηλίδη, είχε δει τον Καμπετσή να βρίσκει δίχτυα, τον Μακέντα ν' ανοίγει λογαριασμό στην αποστολή ανατροπής του σκορ απέναντι στον ΠΑΣ, ενώ μια φορά είχε χριστεί σκόρερ και ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης.

Η αποτελεσματικότητα αυτή, μειώθηκε αρκετά στις επόμενες πέντε αγωνιστικές. Σώθηκε ο βαθμός στην Αρκαδία, ήρθε νίκη απέναντι στον Πανιώνιο με την έμπνευση του Χατζηθεοδωρίδη να σουτάρει από απόσταση για να χαρίσει σημαντική νίκη στον Παναθηναϊκό, ενώ, στα τρία ντέρμπι ήρθε μονάχα ένα γκολ από τον Έργκους Κάτσε στο «Γ.Καραϊσκάκης», το βράδυ της Κυριακής.

Κι αν το παιχνίδι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ ήταν το πρώτο πολύ μεγάλο μάθημα για τους παίκτες του Γιώργου Δώνη αλλά και τον ίδιο, που παραδέχθηκε το λανθασμένο σχέδιο στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου όπου ο «δικέφαλος του βορρά» πίεσε ασφυκτικά για το γκολ, τα δεδομένα ήταν πολύ διαφορετικά απέναντι σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Στην αναμέτρηση με την «Ένωση» στο ΟΑΚΑ το «τριφύλλι» ήταν σαφέστατα ανώτερο, έκανε καλές φάσεις μπροστά από την εστία του Μπάρκα όμως δεν είχε την αποτελεσματικότητα που παρουσίαζε σε παιχνίδια στην έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ με τους «ερυθρόλευκους», στοίχισε πολύ το «χειρότερο παιχνίδι που έκανε η ομάδα με τη μπάλα στα πόδια», όπως δήλωσε ο κόουτς μετά το 1-1 του Φαλήρου.

Ακόμα κι αν οι δύο πιο πρόσφατες «μάχες» έβγαλαν αλώβητους τους «πράσινους», θα μπορούσαν να βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση αν δεν έλειπαν δύο πολύ βασικά στοιχεία από τον Παναθηναϊκό στα ματς που... δεν έπρεπε να λείπουν. Η αποτελεσματικότητα στην οποία στάθηκε ο Γιώργος Δώνης μετά την ΑΕΚ και η δυνατότητα να κρατήσουν οι ποδοσφαιριστές του τη μπάλα αρκετά παραπάνω στο «Γ.Καραϊσκάκης», τηρώντας τη φιλοσοφία της ομάδας που τη θέλει να παίζει το παιχνίδι της.

Από την Τρίπολη, στις 6/10 μέχρι και το «αιώνιο» ντέρμπι, την 11η Νοέμβρη, ο Παναθηναϊκός βρήκε ένα γκολ από τον Μακέντα (με πέναλτι), ένα από τον Χατζηθεοδωρίδη κι ένα από τον Έργκους Κάτσε...

Παρ' όλα αυτά, πέρασε με θετικό πρόσημο τη... διαολεμένη περίοδο των τριών απανωτών ντέρμπι, αποδέχεται ό,τι του επιφύλαξε η μοίρα και ό,τι κατάφερε να πάρει από αυτά τα παιχνίδια, ασφαλώς και κάποια στιγμή θα αυξάνονταν οι δυσκολίες, όμως σίγουρα στο πράσινο «στρατόπεδο» μπορούν να σκεφτούν πως το ποτήρι θα μπορούσε να είναι... κάτι περισσότερο από μισογεμάτο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα