Το απόλυτο κρίμα, η κατά φαντασία... σφαγή και η πιο άστοχη δήλωση!

Το απόλυτο κρίμα, η κατά φαντασία... σφαγή και η πιο άστοχη δήλωση!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Το απόλυτο κρίμα, η κατά φαντασία... σφαγή και η πιο άστοχη δήλωση!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου σχολιάζει το post game του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Απόλλων Σμύρνης - Άρης! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

•Να ξεκινήσουμε από τα σοβαρά. Από αυτά που έχουν πραγματική αξία στην ζωή μας. Να φεύγεις από το σπίτι σου γεμάτος όρεξη για ποδόσφαιρο, με την λαχτάρα που νιώθει κάθε οπαδός πριν από ένα ντέρμπι, να πηγαίνεις στο γήπεδο για να δεις την αγαπημένη σου ομάδα(προφανώς και δεν έχει καμία σημασία το χρώμα και η φανέλα) και να μην γυρίζεις ποτέ πίσω, αφήνοντας την τελευταία σου πνοή στις κερκίδες. Πόσο κρίμα και άδικο για τον φίλο του Ολυμπιακού που δεν τα κατάφερε, προδόθηκε από την καρδιά του και ξεψύχησε μετά το τέλος του παιχνιδιού. Πόσο κρίμα και άδικο η χαρά του ποδοσφαίρου, οι συγκινήσεις που εκείνο προσφέρει, να στερούν την ζωή από έναν άνθρωπο. Συλληπητήρια στην οικογένειά του, συλληπητήρια στον κόσμο των ᾽ἐρυθρολέυκων᾽᾽ και μακάρι να είναι ο τελευταίος που χάνει την ζωή του στις εξέδρες ενός γηπέδου.

•Πάμε τώρα και στα υπόλοιπα, σαφώς λιγότερο σοβαρά, από όσα συνέβησαν μετά το τέλος του ντέρμπι στο Φάληρο. Να ξεκινήσουμε με τις δηλώσεις του Μαρτίνς, ο οποίος στην συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στις διαιτητικές αποφάσεις που σύμφωνα με τον ίδιο στέρησαν από τον Ολυμπιακό την νίκη.

Πριν μπούμε στο ψητό, καταλαβαίνουμε απόλυτα τον Πορτογάλο προπονητή. Είναι στον πάγκο ενός οργανισμού που δεν έχει συνηθίσει έτσι. Ειδικά μέσα στο γήπεδό του. Αργά ή γρήγορα, όμως, θα συνηθίσουν. Και θα καταλάβουν πως ότι συνέβαινε τα τελευταία είκοσι χρόνια ανήκει στο παρελθόν.

Ο Μαρτίνς διαμαρτυρήθηκε αρχικά για την φάση που ο Λάζαρος σκοράρει και ο ρέφερι ακυρώνει το γκολ για το επιθετικό φάουλ του Νάτχο στον Διούδη. Σε μία φάση που ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού υπέστη κρανιοεγκεφαλική κάκωση, έφυγε με οξυγόνο από το γήπεδο για το νοσοκομείο και σόκαρε τους πάντες, τι ακριβώς ήθελε ο Πορτογάλος; Να μετρήσει αυτό το γκολ; Είμαστε σοβαροί; Να μετρήσει ένα γκολ, σε μία φάση όπου υπάρχει πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ; Ναι, ο Νάτχο δεν είχε καμία πρόθεση να χτυπήσει στο κεφάλι τον Διούδη, αλλά πάνω στην φάση έγινε. Ο ορισμός του φάουλ.

Από κει και πέρα, διαμαρτύρεται για ένα... χέρι του Μακέντα στο 84᾽. Όσες φορές και να δεις το ριπλέι, η μπάλα φαίνεται πως πηγαίνει στο στήθος του Ιταλού, ο οποίος κοντρολάρει και βγαίνει από την περιοχή. Ποιο χέρι; Ποιο πέναλτι; Μήπως να τους έδινε και πέναλτι στην περήφανη... βουτιά του Λάζαρου;

Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός έζησε μία... κατά φαντασία σφαγή, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

•Εδώ και καιρό ακούμε και διαβάζουμε από το περιβάλλον του Ολυμπιακού για έναν... Θωμά(μέχρι και πανό έγινε χθες) που κάνει κουμάντο στην διαιτησία και έχει ως πρωταρχικό του στόχο να αδικείται η ομάδα του Πειραιά.

Αυτός ο Θωμάς, είναι ο ίδιος Θωμάς που πρωταγωνιστούσε στις κασέτες της ᾽᾽Παράγκας᾽; Είναι ο Θωμάς που βρισκόταν στο πλευρό του πρώην μεγαλομετόχου της ΠΑΕ στα ένδοξα 90s; Έχει καμία σχέση με τον περίφημο ᾽᾽Κοκκαλιάρη᾽᾽;

•Πάμε τώρα και στα... δικά μας! Την άστοχη δήλωση της βραδιάς έκανε ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και παλαίμαχος πορτιέρο, κατάφερε μετά από μία σπουδαία εμφάνιση του νεαρού Κότσαρη κάτω από τα δοκάρια, να μειώσει την παρουσία του Έλληνα άσου! Είμαι σίγουρος πως δεν ήθελε να το κάνει, αλλά το έκανε. Ο Κότσαρης απόκρουσε εντυπωσιακά το φάουλ του Λάζαρου που πήγαινε με φάλτσα στο... γάμα, έβγαλε την σκαστή και δύσκολη κεφαλιά του Φορτούνη και έκανε ότι μπορούσε στην φάση του γκολ. ᾽Ἀν έπαιζε ο Διούδης θα κερδίζαμε᾽᾽ήταν η ατάκα που προκάλεσε απορία στο εσωτερικό της ομάδας, μέχρι και την δικαιολογημένη οργή του Στέφανου Κοτσόλη!

Δηλαδή η αιτία που έχασε την νίκη ο Παναθηναϊκός ήταν η απουσία του Διούδη; Δηλαδή ο Έλληνας πορτιέρο τι παραπάνω θα έκανε στην φάση του γκολ; Θα έπαιρνε την κεφαλιά που έχασε ο Πούγγουρας ή μήπως θα προλάβαινε την κάθετη κίνηση του Σισέ; Ο Παναθηναϊκός δεν πήρε το ματς, επειδή για ένα μισάωρο δεν κατάφερε να βγει από τα καρέ του, δεν μπόρεσε να κρατήσει μπάλα και οπιοσθοχώρησε στο αμυντικό του τρίτο για ένα πολύ μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης.

Σούπερ ήταν ο Κότσαρης!

•Στον αντίποδα, οι δηλώσεις του Γιώργου Δώνη αποδεικνύουν για μία ακόμη φορά το γιατί αυτός ο προπονητής είναι ευλογία για τον φετινό Παναθηναϊκό. Δεν έψαξε δικαιολογίες, δεν στάθηκε στο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του στις καθυστερήσεις, ούτε στις αναγκαστικές αλλαγές που πήγαν... περίπατο την επιθυμητή διαχείριση της κατάστασης. Έκρινε το σύνολό του ως κανονικό Παναθηναϊκό και έκανε λόγο για μία κακή εμφάνιση με την μπάλα στα πόδια. Στάθηκε στην αδυναμία που διαπιστώθηκε στην κυκλοφορία και στο κράτημα της μπάλας, αιτίες που οδήγησαν στην ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού.

Με αυτή την λογική και νοοτροπία, είναι δεδομένο πως αυτή η φουρνιά θα βελτιώνεται, θα γίνεται καλύτερη και πιο ανταγωνιστική...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.