Όλα ήταν λάθος στο Περιστέρι. Ο Τζήλος, οι «ειδικοί», ο ΠΑΟΚ…

Όλα ήταν λάθος στο Περιστέρι. Ο Τζήλος, οι «ειδικοί», ο ΠΑΟΚ…

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης διάβασε την προηγούμενη εβδομάδα για «άχαστο διπλό» του ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, για «δανεικούς» και «φιλικά» και επιστρέφει μετά την απόλυτη… δικαίωση των «ειδικών».

Εκτέθηκαν πολλοί χτες το απόγευμα στο Περιστέρι. Πρώτος και καλύτερος ο Θανάσης Τζήλος. Ένας ακόμη Έλληνας διαιτητής, ο οποίος πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα των συναδέρφων του, που διστάζουν να δώσουν ένα πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ.

Αυτές οι δεύτερες σκέψεις, βρε αδερφέ, που κάνουν όλοι οι Έλληνες διαιτητές, άγνωστο γιατί, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά, ότι δεν μπορούν κανένας τους να αντέξει την πίεση. Τις ίδιες σκέψεις έκανε στη Νέα Σμύρνη ο Καμπούρης, ο Διαμαντόπουλος στο Ηράκλειο, μέχρι και ο Τάτσης στο ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Όλοι τους εκτέθηκαν. Όπως και ο Τζήλος, που φαινόταν στα μάτια του, ειδικά στις καθυστερήσεις, ότι θέλει να τελειώσει το ματς ισόπαλο, να φύγουμε όλοι χαρούμενοι από το γήπεδο και όλα καλά.

Ο ΠΑΟΚ για πολλοστή φορά πίστεψε τον Μέλο Περέιρα, που είπε ότι δεν βρήκε ξένη διαιτητική τριάδα, αν και υπήρχε αίτημα και του Ατρομήτου. Προφανώς, μετά και τη χτεσινή αντίδρασή του, να έχει εξαντληθεί η εμπιστοσύνη των ανθρώπων του για τον Πορτογάλο, που έστειλε στο Περιστέρι τον Κούλα Χασάν, τον βοηθό που πέρσι μέτρησε λανθασμένα το γκολ του Πέλκα σ’ ένα άλλο παιχνίδι των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα να εκτεθεί κι αυτός.

Ο βοηθός από την Ξάνθη είδε το όνομά του να «κρέμεται στα μανταλάκια», άντε λοιπόν να αφήσει στο 3ο λεπτό τον Ελ Καντουρί (από κανονική θέση) να μπει στην περιοχή φάτσα με το γκολ. Σήκωσε το σημαιάκι του, ο άνθρωπος, να έχει το κεφαλάκι του ήσυχο.

Αυτό πέτυχαν οι… ειδικοί, σχολιογράφοι και μη, που επί μια εβδομάδα ασχολήθηκαν με τους «δανεικούς» του Ατρομήτου, το βοηθό που ευνόησε το… χαλίφη (τρομάρα τους), αλλά και με το «φιλικό» στο Περιστέρι. Διάβασα πάνω από 10 άρθρα ότι «πέφτει» το σίγουρο «διπλό» του ΠΑΟΚ. Σε καλή μεριά, παιδιά…

Πώς το είπε ο μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός; «Αυτές είναι κουβέντες για τα... καφενεία». Αυτό! Το επισήμανε και ο Νταμίρ Κάναντι. Όμως, τη δουλειά τους την πέτυχαν τα… καφενεία. Δεν σεβάστηκαν την ιστορία 95 ετών μιας ομάδας, αλλά ήρθε η εξέλιξη του αγώνα και το τελικό αποτέλεσμα, που δεν ήταν νικηφόρο για τον ΠΑΟΚ, να τους κάνει να καταπιούν τη γλώσσα τους...

Ο Ατρόμητος το’ παιξε το ματς και μπράβο του! Αυτοί που τον σπίλωναν επί μια εβδομάδα, θα βγουν να ζητήσουν συγνώμη από τους ανθρώπους του; Αυτοί που (μου) έγραφαν πως «για ευνόητους λόγους» ο ΠΑΟΚ θα περάσει… αέρα από το Περιστέρι. Σιγά μη το κάνουν. Είμαι σίγουρος ότι κάτι άλλο θα βρουν να πουν και να σχολιάσουν.

Εκτεθειμένοι είναι και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Αυτό το μπλαζέ ύψος που έβγαλαν από το ξεκίνημα του β’ μέρους μέχρι και το λεπτό της ισοφάρισης δεν είναι καθόλου καλό σημάδι. Το επανέλαβαν πριν 10 μέρες με τη Βίντι. Το ότι έκαναν μια ευκαιρία για γκολ (με τον Ζαμπά) πριν το 1-1 και τρεις ευκαιρίες, μετά το γκολ του Ουγκράι (πάλι Ούγγρος…) , δεν λέει απολύτως τίποτα στο τέλος της βραδιάς. Πρώτοι οι ίδιοι οι παίκτες του Λουτσέσκου ξέρουν ότι δεν θα έχουν σύμμαχο για πάντα την τύχη…

«Είναι πολλά πράγματα που πήγαν λάθος. Μετά το γκολ χάσαμε πολλές ευκαιρίες, αλλά σ’ ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα παίξαμε υπεροπτικά. Έχουμε κάποια προβλήματα όταν παίζουμε εκτός έδρας και πρέπει να τα διορθώσουμε αυτά τα θέματα, αν θέλουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα», είπε ο σκόρερ Κρέσπο, που βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά στο Περιστέρι. Ε, δεν έχει άδικο.

Ο ΠΑΟΚ δεν πλήρωσε και τόσο, με την ΑΕΚ να μην κερδίζει ούτε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, το πρώτο «stop» στη χρονιά, που του έβαλε ο Ατρόμητος, δεν έχει πληρώσει (ακόμη) την εντός έδρας ήττα από τη Βίντι και κρατάει την (ευρωπαϊκή) τύχη στα χέρια του. Το βράδυ της Πέμπτης στη «Groupama Arena» της Βουδαπέστης θα φανεί, αν έχει μάθει από το πάθημα και αν εν τέλη θέλει και μπορεί να έχει και την Ευρώπη κάτω από τη μασχάλη του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.