Κι όμως «κάτι» θέλει να μας «πει» ο Ναουέλ…

Κι όμως «κάτι» θέλει να μας «πει» ο Ναουέλ…

Κι όμως «κάτι» θέλει να μας «πει» ο Ναουέλ…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την πρώτη εικόνα που έχει σχηματίσει για το τελευταίο καλοκαιρινό απόκτημα του Ολυμπιακού!

Από τον εξτρέμ πρέπει πρωτίστως να παίρνεις γκολ κι εξτρέμ. Με όσα λοιπόν έχουμε δει μέχρι στιγμής από τον Ματίας Ναουέλ Λέϊβα, το συμπέρασμα είναι ότι δεν κάνει για τον Ολυμπιακό!

Είναι, όμως, έτσι; Κατ΄ αρχάς είναι…σοφό να βγάζουμε συμπέρασμα για ένα παίκτη τον οποίο έχουμε δει σε τρία παιχνίδια με την «ερυθρόλευκη» και χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία; Να καταθέσω εγώ μία άποψη: «κάτι» βλέπω στον Ναουέλ. Η, αλλιώς, «κάτι» θέλει να μας «πει» το παιδί αυτό με την εικόνα που βγάζει μέχρι τώρα.

0% Γκανιότα* & Συναρπαστικά Ειδικά Στοιχήματα στη Novibet * Αφορά την επιλογή «Νικητής Αγώνα» σε επιλεγμένα παιχνίδια πριν την έναρξη''.

Αν σταθείς στα τελειώματα του, θα τον απορρίψεις. Αν ψάξεις να βρεις μία πάσα για γκολ που έβγαλε σε συμπαίκτη του, δεν θα βρεις εύκολα. Ωστόσο, έχει στοιχεία το παιχνίδι του, που δείχνουν ότι μπορεί με τη βοήθεια του χρόνου να δούμε έναν πολύτιμο κυνηγό. Σίγουρα είναι ένα ζωντανό στοιχείο στην ενδεκάδα, βγάζει ένταση κι ενέργεια, που πάντοτε στο σύγχρονο ποδόσφαιρο μετράνε.

Στο τελευταίο παιχνίδι, στο Λουξεμβούργο, τον είδαμε να κυνηγάει το γκολ. Χωρίς επιτυχία, αλλά με πολύ καλές κινήσεις.

Στη σέντρα του Τοροσίδη στο ξεκίνημα του ματς συνέκλινε πολύ ωραία από αριστερά σε θέση σέντερ φορ. Δεν την βρήκε καλά την μπάλα, πήγε να πλασάρει με το δεξί, αλλά δεν το έβαλε σωστά το πόδι του κι η μπάλα κτύπησε στο αριστερό του πόδι, με το οποίο στηρίζονταν, και θα κατέληγε με μεγάλη δόση τύχης αν δεν έκανε την πολύ δύσκολη επέμβαση ο αντίπαλος γκολκίπερ.

Στην κάθετη που του έβγαλε ο Μπουχαλάκης λίγο αργότερα, ο Ναουέλ ξεχύθηκε με μεγάλη ταχύτητα από θέση έξω αριστερά, βγήκε στην πλάτη του αντίπαλου αμυντικού, όμως κάπου το κοντρόλ του ξέφυγε λίγο και όταν πλάσαρε τον νίκησε ο γκολκίπερ πάνω στην έξοδο.

Στο β΄ ημίχρονο πήρε ο ίδιος την πρωτοβουλία κι ελίχθηκε από δεξιά σουτάροντας ελάχιστα έξω από την περιοχή. Το σουτ δεν ήταν κακό, αλλά όχι και τόσο καλό, ώστε να καταλήξει στα δίκτυα.

Η αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν έχω καταλάβει πώς γλίστρησε κι έχασε την ευκαιρία να σκοράρει μετά την επέμβαση του γκολκίπερ στο σουτ του Φορτούνη στο 15’, αλλά γενικά νομίζω ότι αυτό που του λείπει πολύ είναι η ψυχολογία. Αν πάρει τον αέρα της φανέλας και βέβαια ρυθμό παίζοντας σε κάποια παιχνίδια κι όχι ένα ματς τώρα κι ένα σε 15-20 ημέρες, θεωρώ ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό. Γιατί μέσα στο παιχνίδι μπορείς να παρατηρήσεις καλά στοιχεία σε αυτόν τον «τσόγλανο»!

Ο Ναουέλ, όπως τον είδαμε την Πέμπτη, είναι κυνηγός που θα γυρίσει πίσω να βοηθήσει τον μπακ, θα πάρει την μπάλα να κάνει την ντρίμπλα κερδίζοντας π.χ. φάουλ, θα έχει όμορφη απαλλαγή από τον αντίπαλο, θα συνεργαστεί καλά με τον Λάζαρο, τον Φορτούνη, τον Κούτρη, θα δείξει ομαδικότητα (θυμηθείτε τη φάση που «έσπασε» την μπάλα πίσω στον Φορτούνη, σε εκείνο το μπάσιμο και το τακουνάκι του Λάζαρου), θα βγάλει καλή αντεπίθεση με τον Φορτούνη.

Έχετε δίκιο, αν μου πείτε, καλά όλα αυτά, αλλά από ουσία; Εκεί έχει θέμα, με ό,τι βλέπουμε μέχρι στιγμής. Μου έρχεται στο μυαλό χαρακτηριστικά μία στιγμή στην αρχή του παιχνιδιού, όταν παίρνει μία πάσα μέσα στην περιοχή κι ούτε καν την τελειώνει τη φάση, κάνοντας ένα σουτ. Αλήθεια είναι και κάτι άλλο: μοιάζει κάπως σαν να μπερδεύεται όταν έρθει η ώρα της τελικής φάσης. Σαν να σταματάει το μυαλό του, σαν να είναι απρόσεκτος, αλλά πράγματι πιο εύκολα το χαλάει, παρά το φτιάχνει. Κι αυτό δεν είναι καλό για κυνηγό.

Μπορεί και να λαθεύω με τον Ναουέλ, μάλλον ρισκάρω την όποια αξία της ποδοσφαιρικής μου κρίσης, ωστόσο εγώ θέλω να τον περιμένω. Ακόμη κι ηλικιακά-τον άλλο μήνα θα γίνει 22-αξίζει να τον περιμένεις. Δεν περνάει αδιάφορος με την όλη κινητικότητα και δραστηριότητα που έχει στα παιχνίδια. Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι ένας τέτοιος παίκτης μόνο καλύτερα μπορεί να πάει. Και μην ξεχνάμε ότι ήρθε τελευταίος απ΄ όλο το ρόστερ, αρχές Σεπτέμβρη…

Ήδη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια του, έδειξε μία διαφορετική εικόνα σε επίπεδο τακτικής και προσήλωσης στο παιχνίδι, δεν ήταν το ίδιο άναρχος, όπως τον είχαμε πρωτοδεί. Τώρα, αν δεν μπορέσει να φτιάξει τα τελειώματα του, να σκοράρει και να φτιάξει γκολ, σημείο για το οποίο δίπλα του βάζω κι εγώ μεγάλο ερωτηματικό, όντως δεν θα μπορέσει να σταθεί για επίπεδο Ολυμπιακού.

Έτοιμος παίκτης δεν είναι. Αλλά από όσα έχουμε δει σε αυτά τα έστω τρία ματς που έχει παίξει, μία ελπίδα μας δίνει.

Άσχετο: όταν κανείς δεν ήξερε τον Μαντί Καμαρά και βεβαίως χωρίς να τον έχουμε δει ποτέ με τα «ερυθρόλευκα», είχα καταθέσει μία γνώμη στις 21 Μαίου, εδώ (http://www.gazzetta.gr/football/article/1232154/o-manti-einai-monternos-haf-mporei-na-einai-i-eyharisti-ekplixi)...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.