Ηλία... ρίχτο!

Ηλία... ρίχτο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ηλία... ρίχτο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που με τον... κεραυνό του Χατζηθεοδωρίδη νίκησε τον Πανιώνιο και προελαύνει στο φετινό πρωτάθλημα!

Ο Γιώργος Δώνης ως άλλος Μάκης Τσετσένογλου, ο θρυλικός ρόλος στην επική ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Όλα είναι δρόμος», φωνάζει από τον πάγκο τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη στο 63᾽. «Ηλἰα... ρίχτο», θα μπορούσε να είναι η εντολή!

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να βρει διαδρόμους απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα του Πανιωνίου, έχοντας σπαταλήσει δύο... άχαστες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο με το δοκάρι του Καμπετσή και το τετ-α-τετ του Μακέντα, ο οποίος έχει κάνει την ντρίμπλα της αγωνιστικής πάνω στον Μπανανά για να φτάσει απέναντι από τον Κότνικ. Ακόμη τον ψάχνει ο Αφρικανός στόπερ!

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού... ποντάρει πάνω στον Χατζηθεοδωρίδη και δέκα λεπτά αργότερα, ο Ηλίας το... έριξε!

Όπως η μπουλντόζα ισοπέδωσε το «Βιετνάμ», έτσι και ο νεαρός μέσος με την βολίδα από τα 25-30 μέτρα έριξε το αμυντικό τείχος της άμυνας του Πανιωνίου(με την βοήθεια του Ντουρμισάι), έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και χάρισε μία πολύ σημαντική νίκη στο ᾽᾽τριφύλλι᾽᾽, αποζημιώνοντας για ακόμη μία φορά τον κόσμο που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ και έστησε ένα υπέροχο πάρτι στο φινάλε με... χόρτο μαγικό παρέα με τους παίκτες!

Ο «Χάτζη» διαθέτει εξαιρετικά χτυπήματα με το αριστερό, η μπάλα μετά την κομπίνα στο κόρνερ έφτασε καλά στο πόδι του και ο μικρός δεν δίστασε να το... κολλήσει και να κρίνει την αναμέτρηση, δικαιώνοντας τον Δώνη για την επιλογή του να παίξει πρώτο πρώτο το χαρτί του αριστεροπόδαρου άσου.

Η σημερινή νίκη για τον Παναθηναϊκό δεν ήρθε εύκολα. Κάθε άλλο. Και για αυτό έχει μεγαλύτερη αξία. Γιατί σε ακόμη ένα ματς που δεν... έστρωσε καλά, το σύνολο του Δώνη το δούλεψε, το πάλεψε, με υπομονή, πλάνο και ηρεμία. Με εμπιστοσύνη. Και το πήρε.

Από την στιγμή που το πρώτο... τρελό και απόλυτα κυριαρχικό δεκάλεπτο δεν έφερε το γρήγορο γκολ(ο Καμπετσής θα έπρεπε να τελειώσει πολύ καλύτερα την τεράστια ευκαιρία) ο Πανιώνιος άρπαξε την ευκαιρία, ισορρόπησε, έπαιξε το ματς και θα μπορούσε να είχε κάνει την ζημία, εκμεταλλευόμενος το κακό εικοσάλεπτο (20-40) μεσοαμυντικά του Παναθηναϊκού.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι γύρισαν μέτρα πίσω αλλά έγιναν πιο απειλητικοί στο ανοιχτό γήπεδο. Εκεί ήθελε τεράστια προσοχή για τον Παναθηναϊκό που έπαιξε με απόλυτη συγκέντρωση και τακτική συνοχή.

Επιθετικά και ενώ η μπάλα έφτανε σωστά έξω από την περιοχή σωστά, έλειπε η σωστή τελική απόφαση. Είτε μιλάμε για πάσα είτε για εκτέλεση.

Ο Χατζηθεοδωρίδης, όμως, έλυσε τον γρίφο, σκόραρε και στο επόμενο τέταρτο ο Πανιώνιος απείλησε μοναχά με ένα μακρινό σουτ του Κόρμπου, καθώς ο Παναθηναϊκός ήταν άριστος ανασταλτικά.

Η έκτη νίκη σε επτά παιχνίδια θα έφερνε τούτη την ώρα τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά την δυνατότητα αυτή την στερήθηκε από τα όσα έγιναν πέρυσι εις βάρος του συλλόγου και των επόμενων σεζόν. Ακόμη κι έτσι, το «τριφύλλι» σκαρφάλωσε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και πηγαίνει στα ντέρμπι έτοιμος για όλα!

Ατομική αξιολόγηση: Διούδης 7, Ινσούα 6, Κουλιμπαλί 6, Κολοβέτσιος 7, Μαυρομμάτης 7, Κουρμπέλης 7, Δώνης 5, Μπουζούκης 7, Χατζηγιοβάνης 6, Καμπετσής 4, Μακέντα 6, Χατζηθεοδωρίδης 8, Τζανδάρης 6, Σέχου (δεν μπορεί να κριθεί).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.