Άλλο Τσέλσι και Μπενφίκα, άλλο ΑΕΚ και Ολυμπιακός και άλλο Άρης...

Άλλο Τσέλσι και Μπενφίκα, άλλο ΑΕΚ και Ολυμπιακός και άλλο Άρης...

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις δυσκολίες του αυριανού αγώνα για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τις συγκεκριμένες διαφορές με τα άλλα μεγάλα ματς που προηγήθηκαν για το σύνολο του Λουτσέσκου.

Όταν ο ΠΑΟΚ έδινε το ένα μετά το άλλο τα μεγάλα ματς κατά το περασμένο χρονικό διάστημα, υπήρχε ένα ξεκάθαρο θέμα κόπωσης. Σωματικής, αλλά κυρίως πνευματικής. Την ίδια περίοδο όμως ο ΠΑΟΚ κέρδιζε κάτι πολύ-πολύ σπουδαίο, πέρα από τα πολλά αποτελέσματα που τελικά πήρε σε Ελλάδα και Ευρώπη...

Παίζοντας ο ΠΑΟΚ δύο φορές με Βασιλεία, Σπαρτάκ Μόσχας, Μπενφίκα, αλλά και με Τσέλσι, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, όπως και με τους άλλους καλούς αντιπάλους στις διοργανώσεις που συμμετέχει, απέκτησε πολύ πιο σκληρό μέταλλο ως ομάδα.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Παίζοντας πάνω από δέκα μεγάλα και πολύ σκληρά ματς σε διάστημα δύο μηνών, το σύνολο του Λουτσέσκου απέκτησε τον χαρακτήρα που ίσως του έλειψε τα περασμένα χρόνια. Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον πολύ δοκιμασμένος σε τέτοια ματς και αυτό είναι ένα μεγάλο όπλο ενόψει της συνέχειας.

Αυτό ισχύει και για τον αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ που γίνεται αύριο το βράδυ σε μία έδρα που παρά το ότι μέχρι τώρα δεν έκανε sold out, θα είναι πολύ σκληρή για τον Δικέφαλο του Βορρά, μια και οι γηπεδούχοι περιμένουν το ματς εδώ και 4,5 χρόνια. Από τότε που μετά από μία κλωτοπατινάδα με αρνητικό πρωταγωνιστικό –και τότε- τον Κομίνη, Αθανασιάδης και Τζαβέλλας είχαν πει το περιβόητο: «Ευτυχώς θα αργήσουμε να ξαναέρθουμε εδώ». Δεν το ξεχνούν οι Αρειανοί αυτό, δεν ξεχνούν και δεν χωνεύουν το «μια πόλη μία ομάδα», τρελαίνονται (και αυτό θεμιτό) από το πόσο μεγαλώνει ο ΠΑΟΚ και τώρα περιμένουν πώς και πώς αυτό τον αγώνα για να «απαντήσουν».

Αυτή είναι λοιπόν και η μεγάλη διαφορά της συγκεκριμένης αναμέτρησης, σε σχέση με όλα τα άλλα που προηγήθηκαν. Ο ΠΑΟΚ δοκιμάστηκε απέναντι σε πολύ ποιοτικές ομάδες, έδωσε ματς-τελικούς, έπαιξε συνεχόμενα ντέρμπι για τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, αλλά αυτό το τοπικού χαρακτήρα παιχνίδι, με το φανατισμό που δημιουργείται στο γήπεδο, δεν έχει σχέση με τα άλλα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παιχθεί καθόλου ποδόσφαιρο τακτικής, αλλά πέρα από κάθε τι ποδοσφαιρικό, χρειάζεται και ειδική προετοιμασία για αγώνα ειδικών συνθηκών, απέναντι σε ομάδα που έχει πάρα πολλά κίνητρα για να κερδίσει τον Δικέφαλο του Βορρά.

Είναι άλλο λοιπόν να παίζεις με τους παικταράδες της Μπενφίκα (φυσικά και η Γιουβέντους θα θέλει αυτό τον απίστευτο αριστερό μπακ Γκριμάλντο), άλλο να παίζεις με τους ποιοτικούς παίκτες του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη και άλλο με τους αποφασισμένους παίκτες του Άρη μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης…

Δεν ξέρω αν το αυριανό θα είναι πιο δύσκολο, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα είναι πολύ πιο σκληρό για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Αν βεβαίως η ομάδα του Λουτσέσκου καταφέρει και πάρει τρίποντο και σε αυτό το ματς τότε η κορυφή μάλλον θα του ανήκει στη σεζόν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ίσως και για όλη τη χρονιά.

* Προχθές έγραφα για όλα αυτά τα πολύ ωραία που –σε επίπεδο καζούρας- προκάλεσαν οι 10-12 ημέρες πριν το Άρης-ΠΑΟΚ. (Τα περιέγραψα αναλυτικά). Και ενώ οι οπαδοί, οι φανατικοί, οι πιο εκδηλωτικοί τέλος πάντων, επιχείρησαν να κρατήσουν επίπεδο, προσπαθώντας μάλλον να διασκεδάσουν αυτό το πρώτο ραντεβού μετά από τόσα χρόνια, ήρθαν «εκπρόσωποι» του Τύπου να τα διαλύσουν όλα.

Πραγματικά ντρέπομαι για πολλά από αυτά που γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες με στόχο τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα. Ψέματα και χυδαιότητες και για το ΠΑΟΚ-Άρης που έγινε ή αυτό που έρχεται. Ψέματα και αισχρά δημοσιεύματα ή απόψεις που δυστυχώς δίνουν πατήματα στον απλό κόσμο να τρελαίνεται και τις Αρχές να αναζητούν ηθικούς αυτουργούς για όσα μπορεί να ακολουθήσουν. Τώρα ή σε λίγες εβδομάδες στο Ατρόμητος-ΠΑΟΚ, για ένα παιχνίδι όπου ανενόχλητοι γράφουν δεκάδες άνθρωποι ότι θα πάνε με πρόθεση να δημιουργήσουν επεισόδια ώστε να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ, όπως προχθές τιμωρήθηκε η ΑΕΚ!

Ό, τι και να γράψετε έχετε δίκιο. Ό, τι και αν κάνουν οι Αρχές έχουν δίκιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.