ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Παρών σε μεγάλα ιατρικά «ραντεβού» ο Ολυμπιακός! (pics)

Παρών σε μεγάλα ιατρικά «ραντεβού» ο Ολυμπιακός! (pics)

Παρών σε μεγάλα ιατρικά «ραντεβού» ο Ολυμπιακός! (pics)

Το ιατρικό επιτελείο της ομάδας του Ολυμπιακού εκπροσωπήθηκε στο Συνέδριο «Sports Science Week» που διοργάνωσε η Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου.

Η ιατρική ομάδα του Ολυμπιακού, ο έμπειρος στην πρόληψη και αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων Ορθοπαιδικος Χειρουργός, Δ/ντης στο Metropolitan και ιατρός της ομάδας, κος Χρήστος Θέος και ο αθλητικός διατροφολόγος κος Ερνάνι Γκόμες, δεν θα μπορούσε να λείπει από το τεράστιο σε αξία επιστημονικό meeting που διεξήχθη στην Βαρκελώνη στις 8, 9, 10 και 11 Οκτωβρίου 2018, στο Camp Nou, με τίτλο «Sports Science Week». Πρόκειται για ένα σημαντικού ενδιαφέροντος Συνέδριο, το οποίο διοργανώνει το ιατρικό επιτελείο της Μπαρτσελόνα και το Gatorade Sports Science Institute, κατά την διάρκεια του οποίου συζητούνται και αναλύονται θέματα, τα οποία αφορούν στους τραυματισμούς, την διατροφή και την βελτιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αλλά και γενικά στα διαφορά σπορ.
 
Oι κ.κ. Χρήστος Θέος και Ερνάνι Γκόμες εκπροσώπησαν τον πειραϊκό σύλλογο, συμμετέχοντας ενεργά και παρακολουθώντας τις εργασίες του Συνεδρίου. Μάλιστα ο κ. Γκόμες είχε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα αθλητικής διατροφής και να ανταλλάξει απόψεις με τους διατροφολόγους μεγάλων ομάδων. Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τέτοια συνάντηση, στην οποία οι ιατρικές ομάδες των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών συλλόγων του κόσμου συναντώνται, για καθορίσουν τις εξελίξεις στην αντιμετώπιση και αποκατάσταση των κακώσεων στο ποδόσφαιρο και στην βελτιστοποίηση της απόδοσης των ποδοσφαιριστών.
 
Το Συνέδριο ήταν χωρισμένο σε τρία μέρη:
 
1) Sports Medicine Conference
2) Strength in Team Sports
3) 1st Sports Nutrition Conference: Theory to Practice
 
Το ιατρικό επιτελείο του Ολυμπιακού μοιράστηκε γνώση και εμπειρία, με άλλους 362 επαγγελματίες από 47 χώρες. Αριθμός μεγάλος, ο οποίος αν μη τι άλλο διασφάλιζε μεγάλη ποικιλία σε απόψεις, σε θεωρητική προσέγγιση και πρακτική εφαρμογή των νέων μεθόδων, επάνω στην πρόληψη και θεραπεία των τραυματισμών, αλλά και την αθλητική διατροφή. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρόντες ήταν ειδικοί (είτε ως ομιλητές είτε ως απλοί συμμετέχοντες) από τα μεγαλύτερα κλαμπ, όπως η Μπαρτσελόνα (διοργανώτρια γαρ) η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Πόρτο, η Μπενφίκα, ο Άγιαξ, η Αθλέτικ, ή και εκτός Ευρώπης, όπως η Αλ Χιλάλ. Και αυτά είναι μερικά μόνο από τα πάμπολλα μεγάλα ονόματα, τα οποία έδιναν το παρών στο εν λόγω Συνέδριο. Πέραν των αθλητικών παραγόντων και γιατρών, όμως, παρόντα ήταν μεγάλα Επιστημονικά Ιδρύματα, ειδικευόμενα στους τομείς, για τους οποίους έλαβαν χώρα τα σεμινάρια. Το High Performance Center of Sant Cugat del Valles της Βαρκελώνης, αλλά και επιστήμονες από άλλα σημαντικά Επιστημονικά Κέντρα της Ευρώπης, όπως το Lodonborough, το Exeter University, το Maastricht University και πολλά άλλα.