Πως γίνεται να μην ξεκίνησε κανείς;

Πως γίνεται να μην ξεκίνησε κανείς;

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πως γίνεται να μην ξεκίνησε κανείς;

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τους τρεις πρωταγωνιστές του φετινού Παναθηναϊκού, οι οποίοι δεν βρήκαν θέση στην βασική ενδεκάδα της Ελπίδων στον... τελικό με την Κροατία!

Η ευκαιρία του εθνικού ποδοσφαίρου να πάει ένα βήμα μπροστά, να λειτουργήσει στα πρότυπα των κορυφαίων ομοσπονδιών και να χαράξει μία κοινή στρατηγική σε όλες τις μικρές ηλικίες που θα δημιουργούσε μία ᾽᾽σχολή᾽᾽ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ιδέες χάθηκε με την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος για άλλες πολιτείες. Ο Πορτογάλος σε συνεργασία με τον Λεωνίδα Βόκολο είχαν εκπονήσει ένα σχέδιο τόσο διαφορετικό για την κοινή λογική του ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο μπήκε στο συρτάρι και δεν είχε την πρόοδο που θα μπορούσε να έχει αν ο Πορτογάλος τεχνικός παρέμενε στο τιμόνι και αν οι προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ σκέφτονταν πρωτίστως ποδοσφαιρικά.

Καινούρια φρουτάκια στο καζίνο! Το αγαπημένο «BerryBurst» έφτασε στη Vistabet.gr!

Αν το συγκεκριμένο ζήτημα σας φαίνεται... λεπτομέρεια, να υπενθυμίσουμε το restart που έκανε το γερμανικό ποδόσφαιρο στα μέσα της δεκαετίας του 2000, μία επανεκκίνηση που δημιούργησε ένα συγκεκριμένο μοντέλο ποδοσφαίρου, χάρη στο οποίο η ᾽᾽νασιοναλμανσάνφτ᾽᾽επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014 με κυριαρχικό ποδόσφαιρο!

Σε μία χώρα που ποδοσφαιρικά δεν έχει μάθει να αναδεικνύει τα εγχώρια προϊόντα και όταν το κάνει το κάνει μοναχά από ανάγκη και όχι με βάση κάποιο συγκεκριμένο πλάνο, ο φετινός Παναθηναϊκός του Δώνη μετά από καιρό προσέφερε κάτι πολύτιμο, κάτι σπάνιο στην Εθνική Ελπίδων. Παίκτες βασικούς, παίκτες με ρυθμό, παίκτες με αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Από την στιγμή που διαχρονικά οι σύλλογοι δεν εμπιστεύονται στον βαθμό που πρέπει τους παίκτες των ακαδημιών τους, στην Εθνική Ελπίδων έβρισκαν φανέλα βασικού ποδοσφαιριστές που είτε είχαν λίγο είτε καθόλου χρόνου συμμετοχής στις ομάδες τους. Αρκετές φορές, εξάλλου, οι εκλέκτορες της Ελπίδων έκαναν... παράπονα για την έλλειψη παιχνιδιών άρα και προόδου των νεαρών παικτών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Μιλούσαν συχνά για την διαφορά ανάμεσα σε μεγάλες σχολές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και τα παιχνίδια που είχαν στα πόδια τους οι αντίπαλοι.

Πριν λίγες ημέρες, η Εθνική έδωσε έναν τελικό στην Κροατία. Έναν τελικό, τον οποίο έχασε και μαζί πέταξε την ευκαιρία να πάει απευθείας στο Euro!

Με τον Παναθηναϊκό να αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, θα περίμενε κανείς οι πιτσιρικάδες του Δώνη να έχουν θέση στο αρχικό σχήμα του Αντώνη Νικοπολίδη, καθώς βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, έχουν παιχνίδια στα πόδια τους και διανύουν μία πολύ καλή περίοδο.

Πόσοι από τους κορυφαίους πρωταγωνιστές του φετινού ᾽᾽τριφυλλιού᾽᾽ ήταν βασικοί; Κανένας. Ναι μεν στην ενδεκάδα βρέθηκε ο πορτιέρο Κότσαρης και ο Βέργος αλλά κανείς από τους δύο, δεν είναι βασικός μέχρι στιγμής στον Παναθηναϊκό. Ο Κότσαρης, βέβαια, έχει αποτελέσει τον ᾽᾽κέρβερο᾽᾽ αυτής της φουρνιάς και είναι ένας από τους λόγους της εξαιρετικής πορείας.

Από κει και πέρα, τώρα, πως γίνεται να μην ξεκινά βασικός ο καλύτερος, ο πιο ουσιαστικός εξτρέμ του φετινού πρωταθλήματος; Πως γίνεται να μένει στον πάγκο ο Χατζηγιοβάνης; Πως γίνεται να μην παίρνει φανέλα βασικού ο Μπουζούκης και φυσικά πως γίνεται να μην είναι βασικός ένας από τους πιο σταθερούς στόπερ της Σούπερ Λιγκ, ο Φάνης Μαυρομμάτης που κάνει πολύ ουσιαστικές εμφανίσεις;

Η απορία για τις επιλογές μεγαλώνει αν δούμε ποιοι ήταν οι παίκτες που προτιμήθηκαν...

Αντί του Μαυρομμάτη στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησε ο Νικολάου του Ολυμπιακού. Χρόνος συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα; Μηδέν. Ούτε λεπτό δεν έχει πάρει από τον Μαρτίνς. Ποιος ξεκίνησε αντί του Μπουζούκη; Ο Ανδρούτσος του Ολυμπιακού. Χρόνος συμμετοχής; Πενήντα εννιά λεπτά στο Κύπελλο! Ποιος προτιμήθηκε αντί του mvp Χατζηγιοβάνη; Ο Λάμπρου των 135 λεπτών(όλα ως αλλαγή) με την φανέλα της Φορτούνα Σιτάρντ στην Ολλανδία!

Και ξαναρωτάμε, πως γίνεται να μην ξεκίνησε κανείς;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.