Και είναι ακόμη στο 60% ο Μακέντα!

Και είναι ακόμη στο 60% ο Μακέντα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Και είναι ακόμη στο 60% ο Μακέντα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το εκρηκτικό ξεκίνημα του Κίκο Μακέντα στον Παναθηναϊκό που παρότι δεν βρίσκεται στο 100% κάνει διαφορά στο παιχνίδι του «τριφυλλιού» και έχει «πράσινο» υστερόγραφο από το ΑΕΚ-Μπενφίκα!

Ο τρόπος που συστήθηκε ποδοσφαιρικά στο κοινό του Παναθηναϊκού; Απλά εντυπωσιακός και γεμάτος ουσία. Στις τρεις πρώτες του συμμετοχές, δύο γκολ που έκριναν αναμετρήσεις υπέρ του «τριφυλλιού», μία ασίστ με το τακουνάκι παρακαλώ, όλες του οι καθοριστικές ενέργειες με επαφές κλάσης, όλες πιστοποιητικό των στοιχείων που έκαναν τον Νίκο Νταμπίζα και τον Γιώργο Δώνη να τον επιλέξουν και να νιώθουν για την ώρα δικαιωμένοι για την επιλογή τους.

Μία πολύ δύσκολη επιλογή αν σκεφτούμε τις πενιχρές οικονομικές δυνατότητες που είχαν στα χέρια τους για να πάρουν την πιο σημαντική απόφαση για το φετινό ρόστερ. Όπως γράφαμε και την ημέρα που ανακοινώθηκε από το «τριφύλλι», πόσο καλύτερο πακέτο να βρεις με μνημονιακό πορτοφόλι; Εξάλλου, εκτός από τα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά που έψαχναν οι ιθύνοντες των «πρασίνων», ο Ιταλός είχε όλα τα εφόδια και τον χαρακτήρα για να αποτελέσει πρότυπο για τους πιτσιρικάδες. Στοιχείο σημαντικό για την διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κορωπί.

Ο «Κίκο» όπως και το υπόλοιπο σύνολο του Δώνη κατάφερε μέσα από την εικόνα του στο χορτάρι να μετατρέψει την αρχική ανησυχία των οπαδών του συλλόγου σε ελπίδα και προσμονή για το μέλλον!

Ο 27χρονος στράικερ που δεν έκανε προετοιμασία, καθώς ήταν ελεύθερος, είχε δύο σημαντικούς «συμπαίκτες» για να ξεκινήσει τόσο δυνατά στην σεζόν! Ο πρώτος είναι ο... εαυτός του. Ο Μακέντα είναι δουλευταράς, έκανε έξτρα προπονήσεις όλο αυτό το διάστημα για να φτάσει όσο το δυνατόν πιο κοντά στην φυσική κατάσταση της υπόλοιπης ομάδας και έδειξε μεγάλη διάθεση να μπει άμεσα και να παίξει. Μπορεί να προέρχεται από την Μάνστεστερ, μπορεί για κάποια χρόνια να είχε την ταμπέλα του «wonderkid», ωστόσο, στο «Καλαφάτης» είναι ένας ποδοσφαιριστής σαν όλους τους άλλους. Ένας διψασμένος «έφηβος» που θέλει σαν τρελός να κάνει το restart και να ξαναφέρει το όνομά του στο κορυφαίο επίπεδο. Μεγάλο κίνητρο για κάθε ποδοσφαιριστή που έχει ζήσει τις... καλές μέρες του ποδοσφαίρου.

Ο δεύτερος είναι η ομάδα. Το σύνολο. Μέσα από την εξαιρετική δουλειά που κάνει ο Δώνης, η ζωή του Ιταλού γίνεται πιο εύκολη, έχει περισσότερες πιθανότητες να διακριθεί είτε σκοράροντας είτε πασάροντας. Ο ρόλος του ξεκάθαρος πριν καν αποκτηθεί! Στην κορυφή της επίθεσης. Όχι μακριά από αυτή, όχι να βγαίνει προς τα έξω για να δημιουργήσει. Κοντά στο κουτί, κοντά στο τέρμα, ώστε οι ποιοτικές του επαφές να είναι είτε γκολ είτε ασίστ.
Τόσο το γκολ κόντρα στον ΠΑΣ όσο και αυτό που σημείωσε στο Αγρίνιο, αποτελούν το επιστέγασμα ομαδικής συνεργασίας. Το πρώτο το... σέρβιρε ο Κουλιμπαλί, το δεύτερο ο Αποστολάκης. Εξαιρετικές ασίστ, ιδανικές για να εκμεταλλευθεί την τεχνική του κατάρτιση και να στείλει την μπάλα στο πλεκτό.

Το «καλησπέρα» του Μακέντα στην εν Ελλάδι καριέρα του είναι αξιοθαύμαστο. Και πρέπει να σταθούμε και σε κάτι ακόμη. Ο Ιταλός δεν είναι έτοιμος. Δεν είναι στο 100%. Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν στο Κορωπί για τον «Κίκο», τούτη την ώρα βρίσκεται στο 60%, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Κάτι που σημαίνει, πως αν παραμείνει υγιής και δεν συμβούν απίθανα πράγματα, θα γίνει ακόμη καλύτερος και θα ανεβάσει επίπεδο την λειτουργία του Παναθηναϊκού στο δημιουργικό κομμάτι...

Υ.Γ: Καταρχήν να συμφωνήσουμε πως το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση, τον πιο λαμπερό καθρέφτη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στο χθεσινό ΑΕΚ-Μπενφίκα, λοιπόν, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της χορταστικής αναμέτρησης ήταν τρεις.

Ο πορτιέρο των Πορτογάλων, Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης που σκόραρε δύο φορές και ο Νίκλας Χουλτ που έκανε πάρτι από τα αριστερά. Σας θυμίζουν κάτι; Προφανώς. Μέχρι και την σεζόν 2016-2017 φορούσαν και οι τρεις την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Ο «Όντι» πουλήθηκε 1.5 εκατομμύριο για να μην βαρέσει... κανόνι η ΠΑΕ στην αρχή της χρονιάς. Ο Κλωναρίδης δεν έγινε παίκτης του «τριφυλλιού» για 200.000 που ήταν η ρήτρα με την Λανς ενώ ο Χουλτ μετά τις προσφυγές για τα οφειλόμενα της ΠΑΕ κατέληξε στην «Ένωση» έναντι 250.000 ευρώ!

Δωρεάν μαθήματα ποδοσφαιρικής διαχείρισης και αξιοποίησης έμχυψων περιουσιακών στοιχείων από τον Γιάννη Αλαφούζο και τους συνεργάτες του...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.