O ΠΑΟΚ έχει το μέταλλο του πρωταθλητή!

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
O ΠΑΟΚ έχει το μέταλλο του πρωταθλητή!

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος βλέποντας τον ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, πιστεύει ότι έχει όλα τα στοιχεία εκείνα που μπορούν να του δώσουν το πρωτάθλημα.

Λαμία - Ξάνθη! Με υψηλές αποδόσεις και πολλά ειδικά στοιχήματα! (21+)

Η νίκη του ΠΑΟΚ μέσα στο Καραϊσκάκη ήταν πραγματικά μεγάλη, ένα αποτέλεσμα από αυτά που δίνουν το πρωτάθλημα σε μία ομάδα.

Μπορεί η εικόνα του ντέρμπι να ήταν διαφορετική και ο Ολυμπιακός να δικαιούται να τα βάζει με την ατυχία του για τις χαμένες ευκαιρίες του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά οι τρεις βαθμοί μπήκαν στο σακούλι του ΠΑΟΚ. Και δεν είναι μόνο οι πόντοι της νίκης, αλλά οι πολλαπλάσιοι βαθμοί που προστίθενται στον τομέα της ψυχολογίας που έχουν πλέον οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά, μετά το διπλό στο Καραϊσκάκη, ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλύτερος χθες, αυτό το αντιλαμβάνονται όλοι όσοι είδαν το ματς. Το φανερώνουν και οι τελικές προσπάθειες με τους γηπεδούχους να υπερτερούν με 23-4 στις τελικές προσπάθειες. Ωστόσο ο Δικέφαλος του Βορρά, μέσα στο φαληρικό στάδιο ξεδίπλωσε όλα τα στοιχεία που πρέπει να έχει μία ομάδα, για να κάνει πορεία πρωταθλητισμού.

Η ομάδα του Λουτσέσκου έχει πλέον εξαιρετική ομοιογένεια, κάτι που αντικατοπτρίζεται ολοφάνερα στον αγωνιστικό χώρο. Διατηρώντας ο Ρουμάνος τον βασικό κορμό και προσθέτοντας κάποιες έξτρα πινελιές με τις υπολογισμένες μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού, κατάφερε να συνεχίσει από εκεί όπου τελείωσε το περσινό πρωτάθλημα, με τις πολύ καλές εμφανίσεις του δευτέρου γύρου.

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ γνωρίζουν καλά ο ένας το παιχνίδι του άλλου, ξέρουν πάντα που να βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και καταφέρνουν να καλύψουν κάποιον συμπαίκτη τους που μπορεί να μην είναι στην ημέρα του, όπως για παράδειγμα ο Πέλκας στο χθεσινό παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ έχει όλα τα χαρακτηριστικά μίας καλορρυθμισμένης μηχανής που ξέρει πως πρέπει να λειτουργήσει, πότε πρέπει να ανεβάσει στροφές αλλά και πότε επιβάλλεται να κατεβάσει ταχύτητα και να ηρεμήσει το παιχνίδι.

Το δεύτερο στοιχείο πρωταθλητισμού για τον ΠΑΟΚ, είναι η μείωση των λαθών. Και μπορεί η στατιστική να κατέγραψε ότι κάθε ομάδα στο ντέρμπι είχε από 31 λάθη, όμως, ο αριθμός είναι σχετικά μικρός και… αντιμετωπίσιμος για τον Δικέφαλο του Βορρά, αν αναλογιστούμε ότι έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης κλεισμένος στην άμυνα και δεχόμενος ιδιαίτερα μεγάλη πίεση από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο κατάφερε να αποφύγει το μεγάλοι σφάλμα, ενώ όσες φορές έγινε κάποιο λάθος στις στημένες φάσεις όπου οι ερυθρόλευκοι υπερτερούσαν, ήταν εκεί ο Πασχαλάκης για να διορθώσει το λάθος των συμπαικτών του.

Κάτι που δεν ίσχυσε με τον Ολυμπιακό που πληρώνοντας ακριβώς αυτό που διαθέτει ο ΠΑΟΚ και δεν διαθέτει ο ίδιος, την έλλειψη ομοιογένειας δηλαδή, πέτυχε το αυτογκόλ που έκρινε τον αγώνα!

Στα όσα οδηγούν τον ΠΑΟΚ στην κατάκτηση του τίτλου, δεν μπορώ να μην βάλω και τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ειλικρινά διαφωνώ κάθετα με τον Ρουμάνο, για όσα λέει για το περσινό πρωτάθλημα, για τη συνεχή γκρίνια και για την κατά καιρούς στάση του. Δεν μπορώ, όμως, να μην προσμετρήσω την άψογη χρήση και διαχείριση του ποδοσφαιρικού υλικού που διαθέτει.

Ο Λουτσέσκου, όπως αποτυπώνεται στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, ξέρει από τον κάθε παίκτη να βγάζει τον καλύτερο εαυτό αλλά και να τους χρησιμοποιεί όλους με τέτοιο τρόπο, ώστε να ευημερεί το σύνολο, δηλαδή η ομάδα. Ρίξτε μία ματιά στις αλλαγές που έκανε στο Καραϊσκάκη, βγάζοντας έξω Παράλληλα, χωρίς να γνωρίζω το κλίμα στα αποδυτήρια, αλλά όπως τουλάχιστον φαίνεται, οι παίκτες τον σέβονται, τον ακούν και τον αναγνωρίζουν, δημιουργώντας μία αμφίδρομη σχέση που αποτελεί μυστικό επιτυχίας μίας ομάδας.

Θα ήταν άδικο, να μην του αναγνωρίσουμε τη δουλειά που έχει κάνει κι όσα έχει καταφέρει στον Δικέφαλο του Βορρά, δουλειά που ο ίδιος κάποιες φορές με τα ξεσπάσματα του, κυριολεκτικά αδικεί.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω την εξαιρετική στάση των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων, οι οποίοι παρά τη σημασία και την ένταση του αγώνα, μετά το τέλος αγκαλιάστηκαν δείχνοντας ότι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν έξω από τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Εικόνες όχι τόσο συχνές στην Ελλάδα, εικόνες βάλσαμο για το ταλαίπωρο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος