Ο Λουτσέσκου, ο Αντονέσκου και το... Γεντί Κουλέ!

Ο Λουτσέσκου, ο Αντονέσκου και το... Γεντί Κουλέ!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Ο Λουτσέσκου, ο Αντονέσκου και το... Γεντί Κουλέ!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει ιστορία με αφορμή τη νέα δήλωση του Ρουμάνου κόουτς περί Χίτλερ, για την απαγόρευση στον κόσμο της Α.Ε.Κ. για Κρήτη και έχει υστερόγραφα...

Στην Ελλάδα δυστυχώς συνηθίζουμε να βιάζουμε τη λογική της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατίας. Το χειρότερο δε είναι ότι επιτρέπεται σε όποιον θέλει, Έλληνα ή ξένο, να παρουσιάζει μια όποια δική του... αλήθεια και να την επικοινωνεί είτε μέσω των ελληνικών ΜΜΕ που συνήθως πλέον ανήκουν σε αφεντάδες του ποδοσφαίρου είτε σε μέσα της πατρίδας τους, χωρίς κανένα κόστος. Εννοείται πως αυτά τα γράφω με αφορμή τα όσα είπε ξανά (και ξανά) ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ. Ο οποίος για άλλη μια φορά μίλησε για κλοπή του πρωταθλήματος και αυτό περνάει απαρατήρητο όπως πάντα (και δεν με απασχολεί κιόλας αφού όλοι έχουν εμπεδώσει περί τίνος πρόκειται) τη στιγμή που παρομοίασε άλλη μια φορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, το πρωτάθλημα και ένα γκολ που δεν μέτρησε με τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ.

Μπορεί να με αφήνει αδιάφορο και να επιθυμώ να ακούω τον Λουτσέσκου να μιλάει συνέχεια για δήθεν κλοπή του πρωταθλήματος, αφού πλέον το διασκεδάζω αφάνταστα και μικραίνει το σύλλογο στον οποίο ανήκει, αλλά υπάρχουν και όρια όταν γίνεται αναφορά και... πάντρεμα μιας ποδοσφαιρικής φάσης και ενός τίτλου με τη χειρότερη εποχή της Παγκόσμιας ιστορίας για όλη την Ευρώπη και όχι μόνο. Κι αν είναι δυνατόν ας μάθει λίγο την ιστορία της χώρας του αφού πρόκειται για την απόλυτη σύμμαχο των Ναζί και του Χίτλερ και ας σταματήσει (για να μη χρησιμοποιήσω άλλη, πιο σκληρή λέξη)! Από μόνος του να το σταματήσει, διότι προφανώς ο ΠΑΟΚ έχει κενό εξουσίας και έτσι δεν μπορεί να το επιβάλλει...

Εδώ είμαστε, λοιπόν, να τον πληροφορήσουμε αν έχει το οποιοδήποτε πρόβλημα ανάγνωσης και γνώσης της ιστορίας της χώρας του. Να ενημερωθεί για το ποιος ήταν ο Αντονέσκου και όσα έκανε ο δικός του λαός πριν, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου και ΚΥΡΙΩΣ μετά τον πόλεμο! Γιατί μπορεί όντως στην Ελλάδα να ξεχνάμε εύκολα, μα ιστορία γνωρίζουμε καλά και μπορούμε να τη μάθουμε και στους ανιστόρητους.

Ο Ίον Αντονέσκου για όσους δεν γνωρίζουν ήταν δικτάτορας της Ρουμανίας και στενός συνεργάτης των Ναζί. Τα όσα έκανε σε ανθρώπους ήταν ανάλογης φρίκης και σκληρότητας με τους λατρεμένους του Ναζί. Παρά τα εγκλήματά του, με αποκορύφωμα τη συμβολή του στην εξόντωση της εβραϊκής κοινότητας αλλά και δεκάδεων χιλιάδων Τσιγγάνων της χώρας του, το χειρότερο απ' όλα είναι ότι η πατρίδα του κ. Λουτσέσκου και ο λαός της, τον έκανε εθνικό ίνδαλμα μετά την πτώση του σοσιαλιστικού καθεστώτος!!!

Ο Αντονέσκου έλαβε τον Αύγουστο του 1941 τον τίτλο του στρατάρχη και θεωρώντας τη ναζιστική Γερμανία την απόλυτη φίλη χώρα και σύμμαχο κατά των Σοβιετικών συνεργάστηκε στενά με τους Ναζί, προσχωρώντας επίσημα στον άξονα. Στις 22 Ιούνη 1941 συμμετείχε στο πλευρό της Βέρμαχτ στην επιχείρηση Μπαρμπαρόσα και φυσικά αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον Δεκέμβριο του 1942 οι ρουμανικές δυνάμεις να υποστούν συντριπτικές ήττες και απώλειες... Επί των ημερών Αντονέσκου εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίοι ρουμανικής και ουκρανικής καταγωγής μεταφέρθηκαν στην Υπερδνειστερία (περιοχή της Μολδαβίας στην Ανατολική Ευρώπη), ενώ υπολογίζεται πως 280 με 380 χιλιάδες Εβραίοι δολοφονήθηκαν, όπως και περίπου 30.000 Ρομά. Λίγες χιλιάδες εύποροι Εβραίοι κατόρθωσαν να διαφύγουν στην Παλαιστίνη, εξαγοράζοντας (εννοείται) την ελευθερία τους από το ρουμανικό κράτος.

Επαναλαμβάνω πως τα χειρότερα ήρθαν μετά... Το 1991 το ρουμανικό κοινοβούλιο τίμησε την απώλειά του (αν είναι δυνατόν) τηρώντας ενός λεπτού σιγή(;;;), με εξαίρεση φυσικά τους εκπροσώπους της ουγγρικής μειονότητας οι οποίοι αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Μια σειρά δρόμων και πολλές πλατείες μετονομαστηκάν από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 κι έπειτα προς τιμήν του, ενώ ιδρύθηκε και μια σειρά μνημείων!!! Το 1999 το ρουμανικό κοινοβούλιο προχώρησε και σε τιμητική εκδήλωση για εκείνον, με πολλούς βουλευτές να ζητούν την αποκατάστασή του όπως και τον ρουμανικό λαό.

Eίμαι σίγουρος ότι ο Λουτσέσκου ΔΕΝ γίνεται να αποτελεί οπαδό του Αντονέσκου όπως η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών του. Αλλά διάολε δεν γίνεται να μιλάς για μια ποδοσφαιρική φάση και να παντρεύεις τη χειρότερη στιγμή στην παγκόσμια ιστορία με τη χώρα που εργάζεσαι (και έχει βιώσει στο πετσί της την κατοχή και τη φρίκη των εγκλημάτων των Ναζί) για τον οποιονδήποτε λόγο και δη όταν είσαι από την Ρουμανία και οι συμπατριώτες σου αποτέλεσαν συμμαχους των Ναζί και του Χίτλερ αλλά και έπειτα (όλη τη δεκαετία του '90 μέχρι και μετά το 2000) αποδείχτηκε ότι παρέμεναν λάτρεις του Αντονέσκου... Κοινώς δεν πέρασαν τίποτα συγκριτικά με όσους ΔΕΝ επέλεξαν να συμμαχήσουν!

Επίσης να σας ενημερώσουμε κ. Λουτσέσκου ότι με όπλα και συνοδεία φουσκωτών αγοριών σε αθλητικά γεγονότα (σε ποδόσφαιρο και άλλα αθλητικά events) έμπαινε ο Χάινριχ Χίμλερ κυρίως, ο οποίος ήταν ο αρχηγός των SS και φυσικά ο ιθύνων νους και ηθικός αυτουργός του ολοκαυτώματος. Προφανώς καλά κάνει ο Ρουμάνος τεχνικός και δεν αναφέρει τη συγκεκριμένη λεπτομέρεια (για εκείνον) αφού είναι το γεγονός για το οποίο ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ όπως θα γινόταν σε ΟΛΟ τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.

Αφού ολοκληρώσαμε το μάθημα ιστορίας και με την ελπίδα ότι κάποιος θα τον μαζέψει, ας συνεχίσουμε και με τα σοβαρά θέματα που αφορούν το πρωτάθλημά μας και προκαλούν δικαιολογημένα παράπονα στον κόσμο της ΑΕΚ. Οι Ενωσίτες πληροφορήθηκαν ότι η ασυνομία δεν τους επιτρέπει να βρεθούν εκεί που υπήρχε κόσμος του ΠΑΟΚ μια αγωνιστική πριν. Με την πρόφαση ότι οι φίλοι της ΑΕΚ θα είναι περισσότεροι και θα πάνε με πλοίο!!!

Είναι ένα θέμα κι αυτό... Θα πάνε με πλοίο. Δεν έχουν φροντίσει και οι ΑΕΚτσήδες από μόνοι τους να βρουν έναν τρόπο να διακτινιστούν οι άθλιοι. Επίσης επειδή δεν ήρθαμε ξαφνικά στο 2018 εδώ και τριάντα με σαράντα χρόνια οι οπαδοί της Ένωσης πηγαίνουν στην Κρήτη με το πλοίο. Το ίδιο και του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Προσοχή για να ΜΗΝ παρεξηγηθώ: πολύ καλά έκαναν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και πήγαν στην Κρήτη. Όπως και όσοι πάνε όπου πάνε... Αυτό πρέπει να συμβαίνει! Όχι το αντίθετο. Δεν είναι δυνατόν η αστυνομία να δίνει τη συγκατάθεσή της στους οπαδούς της μιας ομάδας και να μη τη δίνει σε εκείνους της άλλης.

Δεν θα εστιάσω στον αθέμιτο ανταγωνισμό, με αυτόν ζούμε επί σειρά ετών άλλωστε σαν ΑΕΚ, για την ακρίβεια από την ίδρυσή μας. Αλλά δεν είναι σωστό σε επίπεδο αντιμετώπισης πολίτη από την αστυνομία. Γιατί να ΜΗΝ πάει ο κόσμος του Παναθηναϊκού στην Λάρισα; Δεν το κατάλαβα; Γιατί να μην πάει του Άρη στα Γιάννενα; Είχαν γίνει επεισόδια; Ενώ πέρυσι στο ΠΑΣ - ΠΑΟΚ δεν έγιναν; Φέτος δεν είχαμε συμπλοκές στην Νέα Σμύρνη στο Πανιώνιο - Ολυμπιακός; Δεν είχαμε φωτοβολίδα στους Πανιώνιους από τους ΠΑΟΚτσήδες στο μεταξύ τους πρόσφατο ματς; Μην κοροϊδεύετε τον κόσμο. Δεν είναι χαζός κύριοι... Άκου είναι θέμα γιατί οι οπαδοί της ΑΕΚ θα πάνε με πλοίο! Όχι θα πήγαιναν με διαστημόπλοιο!!!

Υγ: Το κακό στον ΠΑΟΚ με τον Λουτσέσκου και όσα τραγικά λέει είναι ότι προσπαθούν να τον δικαιολογήσουν κιόλας. Όπως ο κ. Κυριάκος ο οποίος, ενώ είναι τόσο καλός στη δουλειά του, ξέρω πως πρόκειται και για εξαιρετικό χαρακτήρα και ας έχει υποχρεωθεί να γίνει σε αρκετές περιπτώσεις αυτό που σιχαίνεται, γράφει σήμερα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Και χαρακτηρίζει Γκέμπελς αυτούς που αναδεικνύουν την αθλιότητα των δηλώσεων του Λουτσέσκου. Ότι τάχα μου εστιάζουν σε αυτό που είπε (άλλη μια φορά) για Ναζί και κλοπή του ΠΑΟΚ. Το να ΜΗΝ παντρέψει μια στιγμή που ΕΚΕΙΝΟΣ και η ομάδα του θεωρεί ότι αδικήθηκε με την Ναζιστική και Χιτλερική Γερμανία δεν θα έπρεπε να θεωρούν ΟΛΟΙ ότι θα ήταν πιο σωστό; Είπε κανείς να σταματήσει να μιλάει και να... κλαίει ο Ρουμάνος;

Πλέον το διασκεδάζουμε, θυμίζει περίπτωση Αλέφαντου για μένα, δεν με χαλάει καν! Αλλά να το δικαιολογήσουμε; Χαίρομαι που ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σημειώνει ότι δεν του κάνουν καλό του προπονητή τους αυτά που λέει (προφανώς ντε) και πολύ περισσότερο χαίρομαι ότι εκείνος δεν συμφωνεί, γιατί όντως ο Κυριάκος είναι άλλο επίπεδο από όλον τον ΠΑΟΚ και τα στελέχη του (προσωπική άποψη). Αλλά προφανώς δεν υπάρχει διοίκηση να επιβληθεί. Το καταλαβαίνω και το δέχομαι. Αλλά για μια φάση που ΚΑΝΕΙΣ δεν είπε 100% είναι γκολ, ή 100% είναι οφσάιντ, σε ένα γήπεδο που μπούκαραν φουσκωτοί, παράγοντες και ιδιοκτήτης με όπλο, δεν μπορεί εκείνοι να μιλάνε για Ναζιστική Γερμανία και Χίτλερ!

Όχι δα με τέτοιες μεθόδους. Φαντάζομαι ότι αυτά δεν ανήκουν στο «κανονικό ποδόσφαιρο» που θέλει να ζήσει και ο ίδιος όπως σημειώνει στην ανάρτησή του: ούτε οι δανεικοί που ΔΕΝ παίζουν στα μεταξύ ''μας'' ματς, ούτε οι κάθε είδους και της κάθε ομάδας προφανώς νταραβεριτζήδες, ούτε οι ''δικοί'' μας πρόεδροι και οι ''δικές'' μας κυβερνήσεις, ούτε τα ντου σε γήπεδα άλλων ομάδων από τον κόσμο και το νταηλίκι κατάληψης θέσεων που ανήκουν σε άλλους (σ.σ.: Γιάννενα και πάντα χωρίς ΚΑΜΙΑ τιμωρία), ούτε η ρίψη φωτοβολίδων σε φιλικά για εκείνους γήπεδα (σ.σ.: Νέα Σμύρνη) αλλά δεν τρέχει... κάστανο σε επίπεδο τιμωρίας αφού μας βολεύει ο κανονισμός που υπάρχει και η ανύπαρκτη ποινή τιμωρίας.

Εννοείται πως φαντάζομαι ότι και για εκείνον δεν ανήκουν στο ''κανονικό ποδόσφαιρο'' που επιθυμεί να ζήσουμε και αντιδράσεις παικτών όταν σκοράρει η ομάδα τους σε αντίπαλο κοινό επίσης φιλικής έδρας και τα... γαλλικά του στην εξέδρα (σ.σ.: με ΟΦΗ στο Ηράκλειο ο Πασχαλάκης που τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική ΜΟΝΟ και αφού πέρασε το ματς με την ΑΕΚ φυσικά, τη στιγμή που ο Χιμένεθ ΣΩΣΤΑ για μια χειρονομία ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ έκατσε έπειτα από δυο μήνες σχεδόν στον πάγκο της πρωταθλήτριας).

Και βέβαια φαντάζομαι ότι στο «κανονικό ποδόσφαιρο» το οποίο υποτίθεται ότι θέλουν στον ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον κ. Κυριάκο (διότι αυτός όντως το επιθυμεί αλλά δυστυχώς δεν ισχύει για την ομάδα στην οποία εργάζεται και δεν θα ισχύσει ποτέ) μέλη του Δ.Σ. της εκάστοτε ΠΑΕ (που τυγχάνει και γιος του ιδιοκτήτη της ομάδας) δεν ανεβάζουν στα social media μηνύματα που προάγουν τη βία, δεν στοχοποιούν δημοσιογράφουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και πολλά άλλα που δεν χρειάζεται να τα αναφέρω καν!

Σε ένα «κανονικό ποδόσφαιρο» οι ιδιοκτήτες ομάδων (οποιασδήποτε) κ. Κυριάκο δεν έχουν σκοπό και στόχο τον έλεγχο και την αγορά ΜΜΕ προκειμένου να κάνουν την προπαγάνδα τους όπως εκείνοι επιθυμούν όπως συμβαίνει δυστυχώς στην Ελλάδα. Στο τέλος της κουβέντας την κάθαρση συνήθως (αν πραγματικά την επιθυμούμε) την αρχίζουμε από το... σπίτι μας για να φτάσουμε κάποτε και στην απόλυτη κάθαρση.

Δεν θα γίνει ΠΟΤΕ και από κανέναν αυτό κ. Κυριάκο (όχι μόνο από τον ΠΑΟΚ που όμως δυστυχώς ηγείται πλέον αυτών των τακτικών). Όσοι το θέλησαν στα μισά το... γύρισαν το μπιφτέκι και τελικά έγιναν χειρότεροι από αυτούς που σιχάθηκαν και αντί να το αλλάξουν έβαλαν στόχο όχι μόνο να μοιάσουν με τα... σιχάματα κάνοντας τα ίδια, αλλά να τους ξεπεράσουν. Το χειρότερο είναι ότι έως τώρα το κατάφεραν...

Κι αν ο κ. Λουτσέσκου θέλει να μιλάει κ. Κυριάκο και να αναδεικνύει την όποια κλοπή θεωρεί ότι του έγινε (όσο αστεία και αν τη θεωρώ εγώ που δεν έχω σημασία), για να είναι τίμιος (τι ζητάω τώρα) θα έπρεπε να αναφέρεται και στο έγκλημα που ακολούθησε και δικαιολογημένα προκάλεσε την ελάχιστη τιμωρία του ΠΑΟΚ.

Άλλωστε ο μόνος που μοιάζει να ξέρει το λάθος του και να το αναγνώρισε πρώτος στον εαυτό του στ' αλήθεια και ουσιαστικά (και έχει έως τώρα πολύ διαφορετική εικόνα) είναι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης. Κρίμα κανείς να ΜΗΝ τον ακολουθεί... Κρίμα όμως ακόμη περισσότερο να μη μπορεί να τους το επιβάλλει!

Υγ2: Αυτόν τον Σπιριντόνοβιτς τον παρακολουθώ από πέρυσι στον Πανιώνιο. Τον βλέπω και τον ξαναβλέπω και προσπαθώ να καταλάβω μόνο εγώ τον τσεκάρω να κάνει γλέντι σε όλες τις ομάδες και τους αντίπαλους αμυντικούς; Εγώ ακραίο με τη ντρίμπλα του, το ένας εναντίον ενός, τη ταχύτητά του και την τακτική ανταπόκρισή του, δεν έχω δει στις μεγάλες ομάδες. Το σημειώνω ειλικρινά. Και δεν καταλαβαίνω στην ΑΕΚ δεν τον ξεχώρισε κανείς; Στα 25 του μόλις... Με τον ΠΑΟΚ στην Νέα Σμύρνη έκανε πλάκα, με την Ένωση στο ΟΑΚΑ ήταν ο μόνος που ξεχώρισε σε έναν Πανιώνιο εκτός τόπου και χρόνου, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στην... Πλατεία έκανε ότι καλύτερο υπήρχε και πάρτι με όποιον βρήκε απέναντί του. Πολύ καλός ποδοσφαιριστής και ακραίος και στην ΑΕΚ δεν υπάρχει με τέτοια χαρακτηριστικά (όχι μόνο στην πρωταθλήτρια).

Υγ3: Το ματς που έρχεται με τον ΟΦΗ είναι το πλέον σημαντικό για την ΑΕΚ. Πρέπει να το κερδίσει. Δεν υπάρχει κάτι άλλο... Οφείλει να φτάσει στη νίκη και να στρώσει τον Οκτώβριο έπειτα. Διότι από τις 7 Οκτωβρίου και έως την 10η αγωνιστική οι πρωταθλητές έχουν να αγωνιστούν με τον Ολυμπιακό εντός, τον Απόλλωνα στην Ριζούπολη, τον Άρη στο ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό (φιλοξενείται η ΑΕΚ στο Στάδιο), τον Ατρόμητο ξανά ΟΑΚΑ προτού πάει στο Αγρίνιο να παίξει με τον Παναιτωλικό. Αναμφισβήτητα ένα πρόγραμμα δίχως ταξίδια και εντός έδρας ματς είναι κάτι το θετικό και σημαντικό για την ομάδα.

Υγ4: Τα εισιτήρια για το Μόναχο εννοείται πως εξαφανίστηκαν σε διάρκεια 90 λεπτών. Και πολύ χρόνο πήρε... Θαρρώ σωστά η ΑΕΚ τρέχει για να βγάλει μαζί προς διάθεση τα εισιτήρια για Ολυμπιακό και Μπενφίκα! Όσο πιο γρήγορα γίνεται να το κάνουν...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...