Τρία γκολ, το ένα πιο ομαδικό από το άλλο!

Τρία γκολ, το ένα πιο ομαδικό από το άλλο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Τρία γκολ, το ένα πιο ομαδικό από το άλλο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την βελτίωση που παρουσίασε δημιουργικά ο Παναθηναϊκός στο 3-0 επί του Λεβαδειακού.

Δεν είναι μόνο το εντυπωσιακό 4Χ4, σερί που έχει να ᾽᾽χτίσει᾽᾽ο Παναθηναϊκός από τη μακρινή και ιστορική σεζόν του νταμπλ το 2010! Δεν είναι μόνο το σβήσιμο της ποινής που αν δεν υπήρχε η ανεκδιήγητη πολιτική ᾽᾽δεν πληρώνω᾽᾽ του Αλαφούζου που έφερε το -6, τούτη την ώρα ο σύλλογος θα βρισκόταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα! Δεν είναι μόνο η τεράστια επιτυχία της επιστροφής του κόσμου στο πλευρό της ομάδας και η άμεση μετάβαση της ψυχοσύνθεσης των οπαδών από το απόλυτο ξενέρωμα στην αγάπη για αυτή την ποδοσφαιρική έκδοση του Παναθηναϊκού και την παρουσία στις κερκίδες της Καλογρέζας.

Βέβαια και για να τα λέμε όλα, όταν αγαπάς κάτι πρέπει να είσαι δίπλα του και στα εύκολα και στα δύσκολα, όταν δεν είναι στην... μόδα, όταν πραγματικά σε έχει ανάγκη. Δυστυχώς η ποδοσφαιρική παιδεία στην Ελλάδα απέχει εκατομμύρια χιλιόμετρα σε σχέση με όσα θαυμάζουμε στην Ευρώπη, εκεί όπου τα γήπεδα είναι γεμάτα βρέξει... χιονίσει, αλλά τώρα θα ανοίξουμε μεγάλη συζήτηση και θα ξεφύγουμε. Οπότε, κλείνει η παρένθεση. Τουλάχιστον αναγνωρίστηκε γρήγορα η προσπάθεια του Δώνη και των παικτών του μέσα απο τα αποτελέσματα στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και ᾽᾽ψήθηκε᾽᾽ το κομμάτι εκείνο του κόσμου που ψάχνει αγωνιστικά κίνητρα για να δώσει το παρών στις κερκίδες.

Μεγαλύτερη ελπίδα, λοιπόν, από τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει το ιδανικό ξεκίνημα του ᾽᾽τριφυλλιού᾽᾽στην σεζόν, είναι το γεγονός πως από παιχνίδι σε παιχνίδι το σύνολο του Δώνη παρουσιάζει βελτίωση σε σημαντικούς τομείς της ομαδικής λειτουργίας. Καταθέτει στο χορτάρι ξεκάθαρα σημάδια δουλειάς, αυτοματισμών και βρίσκει απαντήσεις στα δύσκολα. Αυτή η πρόοδος είναι απαραίτητη για την συνέχεια, όπου τα παιχνίδια θα είναι σαφώς πιο δύσκολα και οι αντίπαλοι πιο ποιοτικοί και με λιγότερες αδυναμίες.

Σε ανάλυση που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε σταθεί στην αποτελεσματικότητα που δείχνει ο Παναθηναϊκός στην άμεση μετάβαση από φάση άμυνας σε φάση επίθεσης και στα 4 γκολ από τα 7 που είχαν προέλθει από κλέψιμο της μπάλας, λίγες επαφές και γκολ! Με αυτόν τον τρόπο ο Δώνης έφερνε πιο κοντά στο αντίπαλο τέρμα τους ποδοσφαιριστές του, δίνοντας λύση στο πρόβλημα της διάσπασης μίας μαζικής ανασταλτικής λειτουργίας.

Απέναντι στον Λεβαδειακό, η ομάδα του Έλληνα τεχνικού κατάφερε να βρει τρία γκολ έπειτα από οργανωμένες επιθέσεις, απέναντι σε άμυνα που τον περίμενε να επιτεθεί και έπειτα από εξαιρετικούς ομαδικούς συνδυασμούς, σε μία αποθέωση του συνδυαστικού ποδοσφαίρου, συστατικό του dna αυτής της ομάδας που φρόντισε να βάλει στον οργανισμό της από την πρώτη μέρα του καλοκαιριού ο Δώνης.

Στο 1-0 ο Παναθηναϊκός έχει την αρετή να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα στο επιθετικό τρίτο, να παρουσιάσει υπομονή, ώστε να φτάσει η μπάλα εκεί που πρέπει για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια καλή τελική πάσα. Η σέντρα του Χατζηγιοβάνη, με την βοήθεια και μίας κόντρας, έφτασε στην πλάτη της άμυνας, ο Καμπετσής έκανε την κίνηση εκεί που έπρεπε και με ένα χάδι στην μπάλα την έστειλε μέσα. Ευλογία να ξεκινάς αυτά τα παιχνίδια που περιμένεις τον αντίπαλο να ᾽᾽ταμπουρωθεί᾽᾽, με ένα γκολ από τα αποδυτήρια, στην πρώτη σου καλή στιγμή στο παιχνίδι.

Στο 2-0 έχουμε το πιο όμορφο από τα δέκα τέρματα που έχει σκοράρει μέχρι στιγμής αυτή η ομάδα. Το μάτι είναι λογικό να πηγαίνει σε όσα έγιναν με την μπάλα. Δηλαδή στην μπαλιά του Ινσούα, στο τέλειο κοντρόλ και το γύρισμα του Χατζηγιοβάνη. Είναι εξίσου σημαντικά και όμορφα τα όσα γίνονται στην φάση χωρίς την μπάλα, δείγμα της δουλειάς που βγαίνει πάνω στο χορτάρι. Για να βρει το κενό ο Χατζηγιοβάνης, ο Καμπετσής έχει τραβηχτεί στα αριστερά και παίρνει μαζί του τον στόπερ του Λεβαδειακού. Αυτή η κίνηση δημιουργεί τον χώρο στον ᾽᾽Χάτζη᾽᾽ και ακόμη μία κίνηση χωρίς την μπάλα φέρνει ακόμη πιο κοντά στο γκολ τον Παναθηναϊκό. Η κίνηση του Χατζηθεοδωρίδη που ως σωστός εξτρέμ έκλεισε προς τα μέσα και προς την περιοχή και σκόραρε ένα πολύ εύκολο γκολ! Ο ορισμός της ομαδικής δουλειάς.

Στο 3-0 ακόμη ένας όμορφος συνδυασμός με το ᾽᾽1-2᾽᾽ του Γιόχανσον με τον Μακέντα, με τον Ιταλό να πραγματοποιεί εξαιρετικό ντεμπούτο δίνοντας στο πιάτο το γκολ στον Σουηδό μπακ, παίζοντας με την μία και με το τακουνάκι! Το χρονικό σημείο που έρχεται αυτή η φάση, δείχνει και κάτι ακόμη. Την εξαιρετική νοοτροπία που έχει ο πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού μέχρι στιγμής. Σε ένα δεύτερο μέρος που λανθασμένα η πλειοψηφία των ᾽᾽πρασίνων᾽᾽ το είδαν σαν μια τελειωμένη υπόθεση, ο Γιόχανσον στο 93᾽ έχει τρέξει όλο το γήπεδο, έχει ανέβει στο επιθετικό τρίτο για να δώσει βοήθεια και όχι μόνο αυτό αλλά τρέχει, κινείται στον κενό χώρο και σκοράρει. Στην τελευταία φάση του ματς. Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.