ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 5-0! Αυτό τα λέει ΟΛΑ!

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 5-0! Αυτό τα λέει ΟΛΑ!

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 5-0! Αυτό τα λέει ΟΛΑ!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το χθεσινό 2-0 του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ, για τι γενικές διαφορές των δύο ομάδων, αλλά και για τα πολύ συγκεκριμένα στοιχεία που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα και σχετίζονται με την ποιότητα των παικτών τους.

Επιστροφή χρημάτων* στο Παναιτωλικός – Λαμία και σούπερ αποδόσεις στη Superleague από τη Vistabet.gr. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Αυτή είναι η κατάσταση! Τα αποτελέσματα «μιλάνε». Αυτές οι τρεις νίκες του ΠΑΟΚ το τελευταίο χρονικό διάστημα επί της ΑΕΚ και αυτό το 5-0 στα γκολ είναι ενδεικτικό της διαφοράς που υπάρχει. Μία διαφορά η οποία αποτυπώνεται κάθε φορά όλο και περισσότερο. Σε τελικούς πρωταθλήματος, σε τελικούς κυπέλλου, σε απλά παιχνίδια… Σε όλα.

Χθες στην Τούμπα έγινε το αυτονόητο που λέει και ένας γνωστός… Γιατί όταν στα 13 τελευταία ΠΑΟΚ-ΑΕΚ μέσα στην Τούμπα (δεν έγιναν αγώνες των δύο ομάδων την διετία 2014-2015 όπου η Ένωση έπαιζε σε άλλες κατηγορίες) ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει τα 12, δεν υπάρχει καμία έκπληξη και από αυτό το χθεσινό 2-0.

Αυτά με τα γενικά που αφορούν τις δύο ομάδες, μια και έχει μεγάλη αξία να πάμε και στα πιο ειδικά…

Εκεί θα σταθούμε φυσικά στη διαφορά ποιότητας που έχουν οι μονάδες των δύο ομάδων. Αυτή είναι γνωστή σε όλους και απλά χθες ήρθε να επιβεβαιωθεί με τον πλέον εμφατικό τρόπο στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Θα ήμουν ανακριβής αν έγραφα ότι η χθεσινή ομαδική λειτουργία του ΠΑΟΚ, ήταν πολύ ανώτερη από αυτή της ΑΕΚ. Αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ κατάφερε να σταθεί καλά στην Τούμπα, αφού πέρα από τις μονομαχίες που αναμένονταν να κερδίσει, βρήκε και αρκετούς τρόπους να φθάσει σε τελικές προσπάθειες.

Αλλά…

Όταν σε ένα τέτοιο (σχετικά ισορροπημένο) παιχνίδι ο ένας πληρώνει 1,5 εκατομμύριο ετησίως και έχει τον Πρίγιοβιτς και ο άλλος δεν μπορεί να κρατήσει τον… Αραούχο και βασίζεται σε άλλους ποδοσφαιριστές (δεν θα αναφέρω ονόματα γιατί δεν είναι σκοπός να μειώσω κανέναν ποδοσφαιριστή) δημιουργούνται τέτοιες καταστάσεις και τέτοια σκορ.

Όταν ο ένας πληρώνει πάνω από ένα εκατομμύριο και έχει τον Μαουρίσιο και ο άλλος δεν φέρνει παίκτη να καλύψει τα κενά του στα χαφ και βασίζεται σε… αυτούς που βασίζεται, τέτοια εξέλιξη θα έχουν τα παιχνίδια.

Όταν ο ένας έχει στον πάγκο τον Χατσερίδη γιατί οι Βαρέλα-Κρέσπο είναι… άχαστοι και ο άλλος το «παλεύει» με αυτούς που είδαμε χθες στα γκολ και όχι μόνο, αυτά θα γίνονται…

Απλά είναι τα πράγματα, απλές και οι εξηγήσεις για το πώς διαμορφώθηκε αυτό το χθεσινό 2-0, για να μην πάμε σε πιο προχωρημένες εξηγήσεις που αφορούν τις αλλαγές που είχε ο καθένας (στον ΠΑΟΚ δεν χωρούσε 18αδα ο Ουάρντα!!) και το βάθος του ρόστερ κάτι που επίσης φαίνεται και θα φανεί στην πορεία Ελληνικών και Ευρωπαϊκών αγώνων.

Η ποιότητα των γηπεδούχων έπαιξε τον πιο μεγάλο ρόλο στην εξέλιξη αυτής της αναμέτρησης. Οι ατομικές ικανότητες των πιο ποιοτικών παικτών κάνουν τη διαφορά τώρα στο ξεκίνημα, όπου οι περισσότερες ομάδες ακόμη ψάχνονται, δίνουν πολλά μεγάλα και συνεχόμενα ματς, παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα και δεν έχουν βρει ακόμη τον ρυθμό τους, κάτι που συνήθως επιτυγχάνεται από Οκτώβριο και μετά.

Έτσι κρίθηκε το ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ το οποίο ξεκίνησε και τελείωσε κανονικά, με τον Κομίνη θεατή κάπου στην Ηγουμενίτσα και την σφυρίχτρα να βρίσκεται σε έναν Φιλανδό του οποίου το τηλέφωνο δεν είχε κανείς για να επιχειρήσει να μιλήσει πριν τη σέντρα…

Ο ΠΑΟΚ έκανε το 4/4 και την άλλη Κυριακή στο Καραϊσκάκη παίζει… πάρα πολλά αναφορικά με αυτό το πρωτάθλημα. Ειδικά αν το κερδίσει (δεν είναι εύκολο) θα «σφίξουν» όλοι. Πάλι θα ψάχνουν μετά, πόσους μηδενισμούς θα χρειάζεται η ομάδα του Λουτσέσκου για να χάσει και αυτόν τον τίτλο...

* Σε πολλές στιγμές της βραδιάς ο κόσμος του ΠΑΟΚ φώναζε… «κλέφτες-κλέφτες», σε αντίδραση που αφορούσε τα περσινά και το πρωτάθλημα που κρίθηκε στα χαρτιά. Να όμως που σε κάποια άλλη στιγμή της βραδιάς, ο Πέτρος Μάνταλος έπεσε κάτω πιάνοντας τη μέση του και ενώ όλο το γήπεδο ζητούσε επίθεση, ο Μαουρίσιο έβγαλε την μπάλα εκτός γιατί αυτό επέβαλε το fair play. Στην αμέσως επόμενη φάση, κάτω ο Μάτος και ο Πέτρος ο Μάνταλος που νωρίτερα έγινε σεβαστός από τον Βραζιλιάνο του ΠΑΟΚ, επιχείρησε να βγάλει επίθεση χωρίς να δίνει σημασία σε τίποτα και σε κανέναν. Κρίμα… Χίλιες φορές κρίμα…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.