Φέρτε μας τον... παιδίατρο!

Φέρτε μας τον... παιδίατρο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Φέρτε μας τον... παιδίατρο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον νεανικό Παναθηναϊκό που πέρασε... αέρα και από την Λάρισα και συνεχίζει να εντυπωσιάζει!

Τα τρομερά μωρά του Γιώργου Δώνη συνεχίζουν να τρελαίνουν κόσμο! Οι «πράσινοι» μπέμπηδες πέρασαν για πλάκα από την Λάρισα και μέσα στα γήπεδα, πάνω στο χορτάρι, βρίσκονται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας ένα υπέροχο «3Χ3», περνώντας από Πηγάδια και «AEL FC Arena» και έχοντας καταφέρει να σβήσουν το γρηγορότερο δυνατό το -6, με το οποίο «φέσωσε» τον σύλλογο η διοίκηση του Γιάννη Αλαφούζου και υποθήκευσε κάθε στόχο που θα ανταποκρινόταν στο μέγεθος και την ιστορία αυτού του τεράστιου συλλόγου.

Με ένα άριστο τακτικό πλάνο από τον Δώνη, ο οποίος άφησε στην άκρη το 3-4-2-1 για το 4-3-2-1, εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, τεράστια συγκέντρωση στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού και τον φοβερό και τρομερό Γιόχανσον στο παιχνίδι της ζωής του, ο Παναθηναϊκός πήρε το «διπλό» με το εμφατικό 3-1 και πλέον περιμένει στο ΟΑΚΑ τον Λεβαδειακό και τον ΠΑΣ για να συνεχίσει το εντυπωσιακό σερί που «έχτισε» με το... καλημέρα του πρωταθλήματος, παρουσιάζοντας μία εικόνα που παραπέμπει σε μία λέξη και μόνο: Ο Μ Α Δ Α. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν πρέπει να μιλήσεις για τον φετινό Παναθηναϊκό.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο προσόν του «τριφυλλιού». Αυτό είναι το πιο σημαντικό του «όπλο», όσο ταλέντο και αν υπάρχει σε αυτά τα πιτσιρίκια. Το ταλέντο δεν μπορεί να παίξει μόνο του. Δεν φτάνει. Η φετινή έκδοση του «τριφυλλιού» ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο και πως θα πρέπει να συμπεριφερθεί αγωνιστικά για να έχει περισσότερες πιθανότητες να το πάρει.

Απέναντι σε ένα σύνολο που θα ήταν απίθανο να έβγαζε αυτοματισμούς και συνοχή έχοντας αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, ο Παναθηναϊκός έκλεινε σωστά τους χώρους, δεν πήρε το παραμικρό ρίσκο και αν είχε μεγαλύτερη υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας, θα είχε βρει πιο γρήγορα το άνοιγμα του σκορ. Ήταν ολοφάνερο από το πρώτο δεκάλεπτο κιόλας πως η ανασταλτική συμπεριφορά της ΑΕΛ στην μεσαία γραμμή ήταν το λιγότερο προβληματική.

Αρκετοί χώροι, αργές επιστροφές και στο 28' ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, όταν ο Μπουζούκης έκανε το απόλυτα σωστά.

Περίμενε. Δεν βιάστηκε. Περίμενε την κίνηση του Γιόχανσον στον κενό χώρο και στο ιδανικό timing με την ποιότητα που διακρίνει τις μεταβιβάσεις του, έδωσε το τετ-α-τετ στο... πιάτο του Σουηδού, ο οποίος με διαγώνιο τελείωμα έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και θα μπορούσε να φωνάξει πάνω στον πανηγυρισμό «έτσι με το μαλλί»... μιμούμενος τον «πράσινο» Λάζαρο στην Ξάνθη το μακρινό 2012 αν και εδώ που τα λέμε, τέτοιο βαμμένο μαλλί στον Παναθηναϊκό δεν έχουμε ξαναδεί(εξαίρεση ο Ίβανσιτς προ δεκαετίας αλλά αυτός το κράτησε για λίγα ματς)! Όπως δεν έχουμε ξαναδεί και δεξί μπακ να σκοράρει δύο γκολ σε παιχνίδι. Να τα λέμε κι αυτά...

Ο τύπος με το πλατινέ μαλλί «χτύπησε» και στο 62', εκμεταλλευόμενος αυτό ακριβώς που αναφέραμε και πιο πάνω. Τον... αεροδιάδρομο στον άξονα της ΑΕΛ. Έκανε μία κούρσα στο μισό γήπεδο, πήρε την κόντρα και με ψυχραιμία σέντερ φορ «παστέλωσε και το 2-0!

Το χέρι του κατά τα άλλα αλάνθαστου και εξαιρετικού Μαυρομμάτη έβαλε και πάλι στο παιχνίδι τους «βυσσινί», ο Διούδης εκεί που έπρεπε ήταν «κέρβερος» και από το 75' και μετά όταν η ΑΕΛ βγήκε μαζικά για την ισοφάριση, φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνο το τρίτο γκολ του Παναθηναϊκού. Το πέτυχε ο Χατζηγιοβάνης με το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο φινάλε και «σφράγισε» μία πολύ σημαντική νίκη του «τριφυλλιού» μακριά από την Αθήνα.

Κάπως έτσι, ο Παναθηναϊκός έκανε το απόλυτο στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και έχει αλλάξει εντελώς την συζήτηση γύρω από το αγωνιστικό κομμάτι, έχει αλλάξει εντελώς το κλίμα στις τάξεις των οπαδών, οι οποίοι από εκεί που έτρεμαν για το τι θα αντικρίσουν φέτος, πλέον φωνάζουν «φέρτε μας τον ψυχίατρο». Ή για να είμαστε πιο σωστοί και μέσα στο νεανικό κλίμα του «τριφυλλιού», «φέρτε μας τον... παιδίατρο»!

Αυτά τα παιδιά, για τα οποία... φωνάζαμε όλο το καλοκαίρι πως αξίζουν την στήριξη του κόσμου, έχουν καταφέρει κάτι εξίσου σημαντικό με την βαθμολογική συγκομιδή και το σβήσιμο της ποινής. Κατάφεραν να «ψήσουν» τον κόσμο, κατάφεραν να φέρουν κοντά τους ένα πιο μεγάλο κομμάτι των οπαδών και μακάρι στο ΟΑΚΑ τις επόμενες αγωνιστικές να έχει 20-25.000 που θα «σπρώξει» στην νίκη αυτά τα πιτσιρίκια και θα συνεχίσει το καταπληκτικό ξεκίνημα στην σεζόν!

Ατομική αξιολόγηση: Διούδης 8, Γιόχανσον 9, Ινσούα 6, Κολοβέτσιος 8, Μαυρομμάτης 7, Κουρμπέλης 7, Τζανδάρης 6, Κάτσε 6, Χατζηγιοβάνης 7, Μπουζούκης 8, Καμπετσής 5, Βέργος 5, Πούγγουρας 6, Χατζηθεοδωρίδης(δεν μπορεί να κριθεί).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.