Ο άλλος ΠΑΟΚ δεν κέρδιζε ποτέ…

Ο άλλος ΠΑΟΚ δεν κέρδιζε ποτέ…

Ο άλλος ΠΑΟΚ δεν κέρδιζε ποτέ…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για πέναλτι, για κορδέλες, για χωράφια, για κλωτσιές και… γενικά για πολλά που χθες είχε να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ, o οποίος τελικά κατάφερε να πάρει μία ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα.

Ξέρετε πόσες και πόσες φορές έχουμε ζήσει αυτό το σκηνικό του πρώτου - χθεσινού - ημιώρου με έναν (θεωρητικά) ανώτερο ποιοτικά ΠΑΟΚ, να εγκλωβίζεται στις παγίδες που του έβαζε ο αντίπαλός του και ο κακός αγωνιστικός χώρος; Άπειρες…

Ολυμπιακός - Αστέρας Τρίπολης με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Εκείνο που πάντα θυμόμαστε είναι ότι εκείνος ο… παλιός ΠΑΟΚ, σε τέτοιες περιπτώσεις όχι μόνο δεν επέστρεφε, όχι μόνο δεν γύριζε το ματς, αλλά συνήθως το έχανε με… 2-0!!

Τι θέλουμε να τονίσουμε μετά από αυτό το σπουδαίο 1-3 του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο;

Ο ΠΑΟΚ πήγε χθες να παίξει στο Θόδωρος Βαρδινογιάννης γνωρίζοντας ή αντιμετωπίζοντας τα παρακάτω:

- Ήταν ένας αγώνας πρωταθλήματος πριν από αναμετρήσεις με Τσέλσι και ΑΕΚ…

- Ήταν ένα ματς για το οποίο οι παίκτες στην προθέρμανση είδαν ότι το μισό γήπεδο ήταν σαν χωράφι… (Κρίμα για τον ΟΦΗ και τις προοπτικές που έχει να αγωνίζεται σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο. Δεν πιστεύω αυτούς που λένε ότι βολεύεται σε αυτό…) .

- Μπήκε σε έναν ακόμη ματς και στο 3΄ οι παίκτες του είδαν τα… απίστευτα. Το πέναλτι που δεν δίνεται στον Ζαμπά από την άτσαλη έξοδο του Στρέζου, είναι αδιανόητο! Τι ήταν και αυτό; Ανθρώπινο λάθος;

- Μέσα σε όλα αυτά ο ΠΑΟΚ έδωσε ένα παιχνίδι στο οποίο και πάλι βασικά του ατού όπως οι Βιεϊρίνια, Μάτος, Κάνιας, Μαουρίσιο δεν απέδωσαν με βάση τις δυνατότητές τους.

- Επί προσθέτως οι αντίπαλοι σκυλιάζουν (και καλά κάνουν), πάνε το ματς στη δύναμη (γιατί αυτό τους εξυπηρετεί) και προηγούνται στο 22΄.

Όλα αυτά και… κάτι παραπάνω «έπαθε» ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του χθεσινού αγώνα και εκεί σκεφτήκαμε τον… άλλο, τον «παλιό» ΠΑΟΚ που πολύ σπάνια έβρισκε τη δύναμη να αντιδράσει σε όλες αυτές τις αναποδιές και συνήθως έχανε τέτοια κάκιστα παιχνίδια από πλευράς ποιότητας… Ήταν εκείνος ο ΠΑΟΚ που σε τέτοιες περιπτώσεις έπεφτε στο επίπεδο του αντιπάλου του και… συνήθως παγιδεύονταν και έχανε τους βαθμούς.

Τώρα όμως είναι ΟΛΑ αλλιώς… Αυτός ο ποιοτικός ΠΑΟΚ, αυτή η ομάδα του Λουτσέσκου που έχει αποκτήσει τη νοοτροπία του νικητή, δεν «καταλαβαίνει» από πολλά-πολλά. Το ξέραμε, το έχουμε δει πολλές φορές, χθες αποδείχθηκε και πάλι!!

Ο ΠΑΟΚ με ηγέτη τον εξαιρετικό Μπίσεσβαρ που μπήκε στο γήπεδο σα να έλεγε στους άλλους: «Μάγκες αφήστε το σε μένα…» πέτυχε την ανατροπή μέσα στο ίδιο αυτό κακό πρώτο ημίχρονο. Σε αυτό το 45λεπτο που μπήκε στο γήπεδο θυμίζοντας τον… Ποσειδώνα Μηχανιώνας, σε αυτό το διάστημα, αυτή η ομάδα, κατάφερε να κάνει το 1-0… 1-2!! (Επ’ ευκαιρίας, κανείς δεν βρέθηκε να πει στον Κάνιας ότι χθες αυτοί με τα ασπρόμαυρα ήταν αντίπαλοι; Μόνο σε ασπρόμαυρους την έδινε…)

Το «πάλεψαν», χρειάστηκε να χτυπήσουν πολλές φορές τα κεφάλια μεταξύ τους για να ξυπνήσουν, χρειάστηκε να γίνουν εσωτερικές αλλαγές, άφησαν τελικά την μπάλα στον Μπίσεσβαρ και αυτός τους οδήγησε σε μία πάρα-πάρα πολύ δύσκολη και σημαντική επικράτηση!

Μεγάλη υπόθεση όλα όσα έγιναν, πράγματα και καταστάσεις που έρχονται να τονώσουν την αυτοπεποίθηση της ομάδας.

* Αυτό που έκαναν Διαμαντόπουλο και Αλεξέας ξεπερνάει πλέον κάθε διάθεση για καλοπροαίρετη κριτική μια και έρχεται αμέσως μετά τη φάση του Καμπούρη!! Και επειδή όλα «παίζονται» στην επικοινωνία-προπαγάνδα, δείτε τις αντιδράσεις πολλών και διαφόρων μετά το αμφισβητούμενο πέναλτι του Πρίγιοβιτς στην πρεμιέρα, θυμηθείτε πώς –εσκεμμένα- χάλασαν τον κόσμο και δείτε… μούγκα μετά το οφσάιντ Ακπομ και το πέναλτι Ζαμπά; Ξέρετε τι θα γίνονταν αν αυτές οι δύο τελευταίες φάσεις δίνονταν υπέρ του ΠΑΟΚ; Μέχρι και συνεδρίαση στη Βουλή θα επιχειρούσαν να κάνουν… (Αυτά –με παραδείγματα- για να καταλάβετε πώς παίζεται το «παιχνίδι».)

* Και μετά από αυτό που έγινε στο ξεκίνημα με την «αλητεία» της… κορδέλας από τους οπαδούς του ΟΦΗ που… έθεσαν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα παικτών, διαιτητών αλλά κυρίως προπονητών, περιμένουμε να μάθουμε πόσες συλλήψεις καταγράφηκαν με αυτούς που τόλμησαν να πετάξουν τις… δολοφονικές κορδέλες;

Τότε με τον ΠΑΟΚ πέρασε το μήνυμα ότι… «απαγορεύονταν και οι δολοφονικές κορδέλες», επειδή ο Ισπανός «έπρεπε» να κάνει τον βαριά χτυπημένο! Τώρα βέβαια όλο αυτό θεωρείται ένα ωραίο ποδοσφαιρικό σκηνικό. Όπως και είναι βέβαια. (Αλήθεια όποιος ξανατραυματιστεί από κορδέλα που ξετυλίγεται και δεν δημιουργεί ΚΑΝΕΝΑ εξωτερικό τραύμα παρά μόνο εσωτερική αμυχή, ας πάει στο βιβλίο γκίνες, αφού πρώτα συνεχίσει τα μαθήματα υποκριτικής σε μία από τις κορυφαίες σχολές. Και για να μην ξεχνιόμαστε! Τότε πέρα από ερυθρόλευκους και άλλοι στήριζαν αυτές τις αστείες θέσεις. Άλλοι που ακόμη μιλάνε για οφσάιντ στη φάση του Βαρέλα και ακόμη θεωρούν ότι με αυτά και με αυτά το πρωτάθλημα κρίθηκε μέσα στο γήπεδο…

* Κατά τα άλλα… Χρειάζεται και πάρα πολύ μεγάλη αυτοκριτική. Δηλαδή… δεν γίνεται ο ΠΑΟΚ να πηγαίνει τις πρώτες αγωνιστικές στη Νέα Σμύρνη και στο Γεντί Κουλέ, να του δίνονται με χαρά τόσα εισιτήρια και να απολαμβάνει (ο κόσμος του) τέτοιας φιλοξενίας και στο τέλος να φεύγει η ομάδα και να τη βρίζουν τη μία οι Πανιώνιοι λόγω της φωτοβολίδας και την άλλη οι οπαδοί του ΟΦΗ λόγω της ανοησίας του Πασχαλάκη. Δεν γίνονται αυτά… Φθάνει με τα αυτογκόλ. (Και φυσικά ο Πασχαλάλης θα τιμωρηθεί όπως ακριβώς ο Μιραλάς για ότι έκανε στην Τούμπα...).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.