Αλήθειες και ψέματα μετά από άλλη μία νίκη του ΠΑΟΚ

Αλήθειες και ψέματα μετά από άλλη μία νίκη του ΠΑΟΚ

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ και σχολιάζει με στοιχεία και φωτογραφίες πολλά απ’ όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν μετά το φινάλε της αναμέτρησης του Δικεφάλου με τον Αστέρα Τρίπολης.

Σημείωσε ο Τζέκο το πρώτο γκολ στο Ρόμα – Αταλάντα; Στη Vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Χωρίς προλόγους και πολλά… πολλά, πάμε στα συμπεράσματα από τον πρώτο αγώνα πρωταθλήματος του ΠΑΟΚ και φυσικά όσα ακολούθησαν.

- Ο ανώτερος για 70 λεπτά ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0 τον Αστέρα, ο οποίος στο πιο μεγάλο διάστημα του αγώνα της Τούμπας, είχε ως κορυφαίο τον τερματοφύλακα Παπαδόπουλο.

- Θα λέγαμε και θα γράφαμε ψέματα, αν δεν τονίζαμε ότι και σε αυτό το παιχνίδι, ο Ουάρντα ήταν κορυφαίος και έδωσε τρομερή ενέργεια στην ομάδα του.

- Ο Πασχαλάκης και ο Κρέσπο βρίσκονται σε καλή κατάσταση, ενώ ο Χατσερίδης σε ματς που ο ΠΑΟΚ είναι ψηλά και ο αντίπαλος βρίσκει χώρους, θα έχει τεράστιο πρόβλημα.

- Αλήθεια είναι ότι στο τελευταίο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ… σκόρπισε, και εμφάνισε εικόνα που είχαμε πολλούς μήνες να δούμε. Χάθηκε συνοχή, ισορροπία, αλλά και όλες οι μονομαχίες και οι δεύτερες μπάλες!

- Είναι πολύ ανησυχητικό να ακούς ότι το εξάρι σου είναι ο πρώτος παίκτης που μένει από δυνάμεις.

- Αν ο ΠΑΟΚ παίξει κάπως έτσι (όπως σε αυτό το 20λεπτο) έστω για… πέντε λεπτά στο παιχνίδι με την Μπενφίκα, τότε θα αποχαιρετήσει τη διοργάνωση. Είναι πολύ απλό και δεν χρειάζονται εξηγήσεις.

Πάμε και στις άλλες αλήθειες, αλλά και στα πιο μεγάλα ψέματα. Γιατί όπως είναι γνωστό, όταν λες τη μισή αλήθεια, τότε είσαι ο μεγαλύτερος ψεύτης.

Για παράδειγμα: Όποιος αποκρύπτει αυτή την πρώτη σημαντική φάση-απόφαση του διαιτητή στο 37΄ όπου ο Κώτσιρας κλαδεύει από πίσω τον Ουάρντα και ΔΕΝ παίρνει δεύτερη κίτρινη, πολύ απλά προπαγανδίζει και έχει ΠΡΟΘΕΣΗ να μην αναφέρει όλη την αλήθεια για τον αγώνα της Τούμπας.

- Από εκεί και πέρα. Στο 57΄ ο Παπαδόπουλος κάνει έξοδο και τα χέρια του έρχονται σε επαφή με τα πόδια του Πρίγιοβιτς. Ένας τύπος που μεσουρανούσε στα διαιτητικά κατά τα χρόνια της Εγκληματικής Οργάνωσης, δημοσίευσε χθες μία φωτογραφία τρία δευτερόλεπτα πριν την επαφή και ισχυρίζονταν ότι ο Σέρβος έπεσε μόνος του. Τον ακολούθησαν και άλλοι… διασκεδαστές.

Όταν λοιπόν κρύβεις αυτή την στιγμή της επαφής (φωτό 2 Πρίγιοβιτς) για να εμφανίσεις κάτι άλλο που βολεύει… είσαι ψεύτης. Κατ’ επάγγελμα μάλιστα.

Η φάση είναι δύσκολη. Ο διαιτητής που είδε την επαφή (βγήκε με φόρα ο τερματοφύλακας και δεν πρόλαβε να μην έρθει σε επαφή με τον Πρίγιοβιτς) έπρεπε να κρίνει ποιος επιδιώκει να βρει ποιον. Το έδωσε και φωνάζει ο Αστέρας. Αν δεν τον έδινε θα φώναζε πιο πολύ ο ΠΑΟΚ, μια και προηγήθηκε η αποβολή του Κώτσιρα που δεν δόθηκε.

- Λίγο μετά ο Ιγκλέσιας σε νεκρό χρόνο και ενώ έχει σταματήσει το παιχνίδι, πατάει με αυτό τον τρόπο… τον πεσμένο Ουάρντα. Όλοι όσοι στέκονται ΜΟΝΟ στο πέναλτι, γιατί κρύβουν και αυτή την παράβαση; Γιατί άραγε αποκρύπτεται ΚΑΙ αυτή η στιγμή;

Πάμε σε αυτούς…

Ο Σάββας Παντελίδης έχει δικαίωμα να παραπονιέται. Το ότι ξέχασε τις άλλες καθοριστικές φάσεις… είναι ανθρώπινο και προπονητικό. Δημοσίως –είθισται- ο κάθε προπονητής να μην έχει… υποχρέωση να θυμάται τα πάντα όταν δεν τον συμφέρουν… Εκείνο που υποχρεούται να κάνει είναι να μην κοροϊδεύει και να τηρεί ίδια στάση ανάλογα με αντιπάλους του. Γιατί πώς είναι δυνατόν ΟΛΗ η Τρίπολη (και ο Μανιάς) να διαμαρτύρονται πέρυσι στον αγώνα Αστέρας-Ολυμπιακός για τα όργια του Ζαχαριάδη και εκείνος να μην λέει κουβέντα;

Εδώ οι φάσεις αποβολής Φιγκέιρας σε νεκρό χρόνο απέναντι σε αντίπαλο

και το πέναλτι Σισέ στον Μανιά (φωτό 5 Μανιάς)

εδώ και οι δηλώσεις του Παντελίδη. Τότε και με το ματς 1-1 πώς δεν ήταν καθοριστικές εκείνες οι φάσεις;

Διάβασα για… βουτιές του Πρίγιοβιτς (δεν ξέρει να πέφτει και δεν πέφτει ποτέ) από ανθρώπους που συνήθισαν να βαθμολογούν τον Φορτούνη ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας στην κατάδυση… Σας παρακαλώ…

Μια και το θυμήθηκα… (Γιατί για όλα όσα γράφω υπάρχουν ΠΑΝΤΑ στοιχεία). Ξέρετε ποιος είναι ο Κουτσιάυτης για τον οποίο τώρα γίνεται λόγος; Αυτός που πέρυσι χάρισε έναν ακόμη βαθμό στον Ολυμπιακό, με αυτό το «πέναλτι» στον Ιγκλέσιας που σταμάτησε τη μπάλα με τη μασχάλη στο 1-1 με τον Ατρόμητο.

Τον Αστέρα που πέρυσι έχασε με αυτό το χέρι-πέναλτι (ούτε μέτρο δεν είναι η απόσταση) στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ.

Και συνεχίζουμε με αλήθειες. Και πάντα με στοιχεία και χωρίς… λόγια στον αέρα κόντρα σε όλη την προπαγάνδα που θάβει συστηματικά ότι δεν συμφέρει και αναδεικνύει ό, τι επιχειρεί να βλάψει τον ΠΑΟΚ.
Αν υπήρχε VAR ο Κουτσιάυτης μπορεί να έβλεπε και πάλι τη φάση και να το ξανασκέφτονταν… (Επαναλαμβάνω: Επαφή υπάρχει, αλλά η φάση είναι δύσκολη). Όπως και ο Μάζιτς προχθές στη Λισαβόνα στο Μπενφίκα-ΠΑΟΚ.

Εγώ έχω διαβάσει πάνω από 10-15 φορές τον Σαββίδη, την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τους εκπροσώπους της, αλλά και πολλούς άλλους που εκφράζουν τον Δικέφαλο, να ζητάνε και να υπερθεματίζουν για το VAR.

ΠΟΤΕ δεν έχω διαβάσει θετική άποψη από ΑΕΚ και Ολυμπιακό για το Video και την βοήθεια που προσφέρει. Ίσα-ίσα είναι πάρα πολλές οι αναλύσεις ανθρώπων που… στηρίζουν τις θέσεις κίτρινων και κόκκινων, οι οποίοι μυστηριωδώς προσπαθούν να μας πείσουν για το ότι το σύστημα έχει αδυναμίες και δεν πρέπει να εφαρμοστεί… Γιατί; Αυτοί ξέρουν…

Αυτά και… άλλα πολλά όταν ξαναχρειαστεί, για τις αλήθειες που αποδεικνύονται με στοιχεία, αλλά και για τους κατ’ επάγγελμα ψεύτες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.