Ξάνθη: Να κάνει το βήμα παραπάνω για Ευρώπη

Φώτης Καρακούσης
Ξάνθη: Να κάνει το βήμα παραπάνω για Ευρώπη

bet365

Η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετική για την Ξάνθη με τους ακρίτες να τερματίζουν στην 6η θέση. Φέτος η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς θέλει να καταφέρει τα ίδια, κάνοντας όμως και το βήμα παραπάνω που θα την στείλει στην Ευρώπη.

Μια από τις ομάδες που ξεχώρισαν στον περσινό πρωτάθλημα ήταν η Ξάνθη. Οι ακρίτες κατάφεραν να τερματίσουν στην 6η θέση η οποία ωστόσο ήταν μια θέση που άφηνε και την λύπη της μη εισόδου στην πεντάδα που έδινε και το εισιτήριο για την Ευρώπη. Συνολικά πάντως το συγκρότημα του Μίλαν Ράσταβατς άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με το όμορφο ποδόσφαιρο που έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος.

Το καλοκαίρι θέλησε να μην κάνει πολλές αλλαγές, κρατώντας σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ και αποκτώντας πέντε ποδοσφαιριστές με τον στόχο να είναι μια ανάλογη με την περσινή πορεία, αλλά και το κάτι παραπάνω. Αυτό το κάτι παραπάνω φυσικά είναι η πεντάδα και η έξοδος στην Ευρώπη με τον Σέρβο προπονητή που την πρώτη χρονιά πήρε άριστα, να δείχνει έτοιμος να την οδηγήσει εκεί.

Ήρθαν: Αλμέιντα, Κοβάσεβιτς, Καντά, Σαρπόνγκ, Μελισσόπουλος

Έφυγαν: Σβάρνας, Μεχία, Τριάδης, Λουσέρο

Προπονητής: Στην πρώτη του χρονιά στο τιμόνι της Ξάνθης πήρε άριστα, καθώς ενώ υπήρχαν κάποιοι που έλεγαν πως οι ακρίτες θα παλέψουν για την σωτηρία τους, κατάφερε να την οδηγήσει στην εξάδα. Ο Μίλαν Ράσταβατς παρέμεινε όπως ήταν λογικό στον πάγκο της ομάδας και σίγουρα θέλει να επαναλάβει το περσινό κατόρθωμα. Ο Σέρβος είναι λάτρης της τακτικής και είχε καταφέρει να κάνει τη Ξάνθη μια από τις καλύτερες ομάδες στις αντεπιθέσεις, κάτι που λογικά περιμένουμε να δούμε και φέτος.

Αστέρι: Η Ξάνθη πέρσι είχε την χαρά να έχει στη σύνθεσή της έναν από τους καλύτερους επιθετικούς του πρωταθλήματος τον Έρικ Γέντρισεκ, με τον Σλοβάκο να πετυχαίνει 11 γκολ και να δίνει και 1 ασίστ. Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής θα είναι το μεγάλο αστέρι της και φέτος και όλοι περιμένουμε να πετύχει πολλά αλλά και όμορφα τέρματα, καθώς ειδικά το μακρινό του σουτ δύσκολα το έβρισκες σε άλλο παίκτη του πρωταθλήματος.

Θα πανηγυρίσει αν: Αν καταφέρει όχι απλά να φτάσει στην εξάδα, αλλά να κάνει και το βήμα παραπάνω παίρνοντας το εισιτήριο για την Ευρώπη. Εννοείται πως αυτό μόνο εύκολο δεν είναι, αλλά όταν πέρσι φτάνεις στην πηγή και δεν πίνεις νερό, σίγουρα θέλεις να πιεις φέτος.

Θα αποτύχει αν: ... δεν μπορέσει όχι απλά να φτάσει στην εξάδα, αλλά ούτε στην δεκάδα. Μια θέση κάτω από την 10η θα είναι αποτυχία για μια ομάδα όπως η Ξάνθη, ειδικά μετά τα όσα πέτυχε την περασμένη χρονιά.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα