Πέντε πράγματα από το Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός

Πέντε πράγματα από το Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Πέντε πράγματα από το Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Μπουζούκη, την κυνικότητα του «τριφυλλιού», την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης στην δημιουργία, το... καμπανάκι στην άμυνα και την παγκόσμια πρωτοτυπία της διοίκησης Αλαφούζου.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Λεβαδειακό στην πρόβα τζεναράλε ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος στα παιχνίδια κόντρα στην Ξάνθη και πάμε να δούμε μία πεντάδα στοιχείων άξια αναφοράς από το αποψινό παιχνίδι.

ΤΟ «ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ» ΤΟΥ ΜΠΟΥΖΟΥΚΗ

Γύρισμα του σώματος, πρόσωπο προς την εστία, κάθετη πάσα... μισό γκολ. Η ενέργεια του Γιάννη Μπουζούκη στο 27' από την οποία προέρχεται το 1-0 του Χατζηγιοβάνη, είναι από εκείνες που δεν συναντάς κάθε μέρα από Έλληνες ποδοσφαιριστές και μάλιστα σε αυτή την ηλικία. Ο 20χρονος μέσος ήταν ο κορυφαίος του «τριφυλλιού», δεν κρύφτηκε, προσπάθησε να οργανώσει σωστά το παιχνίδι της ομάδας του στο επιθετικό τρίτο, πήρε πρωτοβουλίες και έδειξε ξανά στον Γιώργο Δώνη πως έχει τα προσόντα να κερδίσει το στοίχημα και να αναδειχθεί στον φετινό Παναθηναϊκό ως ένα σημαντικό κεφάλαιο για το «τριφύλλι».

Είναι από τους καλύτερους κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, για αυτό και ξεκίνησε βασικός στην πρόβα τζενεράλε, δικαιώνοντας τον Δώνη για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του.

Για να δούμε και την συνέχεια...

ΑΥΤΗ Η ΚΥΝΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ

Σε συνολικό επίπεδο ο Παναθηναϊκός μπορεί να σταθεί στην αποτελεσματικότητα που έδειξε κόντρα στον Λεβαδειακό. Οι «πράσινοι» στις λίγες τελικές που δημιούργησαν στο παιχνίδι(5) κατάφεραν να βρουν δύο φορές τον δρόμο προς τα δίχτυα. Τόσο ο Χατζηγιοβάνης όσο και ο Μουνιέ τελείωσαν ιδανικά τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν και... καθάρισαν το παιχνίδι για την ομάδα τους.

Αυτή η κυνικότητα και με δεδομένη την έλλειψη δημιουργίας πολλών κλασσικών φάσεων, θα πρέπει να γίνει ο κανόνας για τον φετινό Παναθηναϊκό. Η μισή φάση θα πρέπει να γίνεται γκολ. Όσο περισσότερο κυνικός είναι ο φετινός Παναθηναϊκός τόσο πιο εύκολη θα κάνει την ζωή του.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Μπορεί απόψε ο Παναθηναϊκός να έδειξε σημάδια βελτίωσης σε σχέση με την αποκαρδιωτική εικόνα στα φιλικά με Ομόνοια και ΑΕΛ, μπορεί να βρήκε δύο γκολ και να νίκησε 2-0 αλλά κακά τα ψέμματα και πάλι είχε θέμα στο να δημιουργήσει φάσεις.

Το «τριφύλλι» απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο όπως ο Λεβαδειακός «έφτιαξε» λίγες καλές ευκαιρίες και επιβεβαίωσε το μεγαλύτερό του πρόβλημα αυτό το καλοκαίρι.

Ένα πρόβλημα που λύνεται μόνο με μεγάλες «ενέσεις» ποιότητας. Το είπαμε και χθες. Ο «κανονικός» σέντερ φορ δεν φτάνει, χρειάζεται τόσο ένας παίκτης πίσω από τον φορ όσο και ένας δημιουργικός στον άξονα, ποδοσφαιριστής που τούτη την ώρα... αγνοείται από το έμψυχο δυναμικό των «πρασίνων».

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΦΑΣΕΙΣ

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε απόψε με την ευκολία που «τρώει» φάσεις στο ανοιχτό γήπεδο, έχοντας πολύ κακές επιστροφές στο αμυντικό τρανζίσιον. Στο πρώτο ημίχρονο ο Λεβαδειακός είχε δύο τετ-α-τετ εκμεταλλευόμενος την κακή αντίδραση της ανασταλτικής λειτουργίας του «τριφυλλιού» και άλλες δύο στο δεύτερο, με τον Διούδη να πραγματοποιεί εξαιρετικές επεμβάσεις και να κρατά ανέπαφη την εστία του.

Οι Βοιωτοί βρήκαν 9 τελικές αλλά οι σχεδόν μισές από αυτές ήταν κλασσικές ευκαιρίες. Ο Παναθηναϊκός στο φετινό πρωτάθλημα δεν θα παίζει κάθε Κυριακή με τον... Λεβαδειακό που στερείται ποιότητας στο «τελείωμα» των φάσεων και το πάθημα πρέπει να γίνει μάθημα για να μην την πατήσει στην συνέχεια της χρονιάς.

ΕΙΚΟΝΑ ΝΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑΣ

Στα νταμάρια της Καλλιθέας, με άδειες κερκίδες, απέναντι σε έναν αντίπαλο όπως ο Λεβαδειακός. Ποτέ στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός δεν έδωσε πρόβα τζενεράλε χωρίς τους οπαδούς του σε ένα... άσχετο γήπεδο, ποτέ μία διοίκηση δεν βρέθηκε να... κόψει το γήπεδο από όσους ήθελαν να βρεθούν δίπλα στον Δώνη και τα παιδιά του. Το κατάφερε κι αυτό ο Γιάννης Αλαφούζος και οι επικίνδυνοι που έχει στο πλευρό του.

Η εικόνα που μετέφερε στους δέκτες μας η ΕΡΤ ήταν μια εικόνα ντροπής και ξεφτίλας που δυστυχώς για τον σύλλογο είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο ενάμισι χρόνο!

Από κει και πέρα, το επαναλαμβάνουμε για ακόμη μία φορά σε τούτη την γωνιά:

Η ομάδα δεν φταίει σε τίποτα! Το «τριφύλλι» στην φανέλα είναι... το «τριφύλλι» στην φανέλα, είναι ο Παναθηναϊκός, δεν είναι ο Αλαφούζος. Θα είναι μεγάλο, τεράστιο σφάλμα αυτή η ομάδα να μείνει μόνη της στο αχανές ΟΑΚΑ. Καταλαβαίνουμε και σεβόμαστε απόλυτα όσους θα απέχουν εξαιτίας αυτής της ανεκδιήγητης διοίκησης αλλά η σεζόν που έρχεται θα είναι η πιο δύσκολη στην ιστορία του κλαμπ και αυτή η ομάδα για κανένα λόγο δεν πρέπει να μείνει μόνη της. Πρέπει να αγκαλιαστεί, να στηριχθεί, να νιώσει την «ασπίδα» που υπάρχει τα τελευταία χρόνια. Όσο δύσκολο και αν είναι...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.