«Ο Φλορεντίν δεν είναι… Πολ»

«Ο Φλορεντίν δεν είναι… Πολ»

Βασίλης Βλαχόπουλος
«Ο Φλορεντίν δεν είναι… Πολ»

bet365

Η συστατική επιστολή για τον Φλορεντίν Πογκμπά στοιχειοθετεί την άποψη περί ενός ικανότατου στόπερ. Το πρόβλημά του είναι όμως ότι… δεν είναι ο Πολ.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Ο Άρης βρίσκεται σε στάδιο προχωρημένων συζητήσεων με τον Φλορεντίν Πογκμπά, αδερφό του διάσημου Πολ, έχοντας καταλήξει ότι ο 28χρονος Γάλλος (σ. σ. αγωνίζεται στην Εθνική Γουϊνέας) είναι ο καταλληλότερος για το κέντρο της άμυνας. Στην πραγματικότητα όμως, η επιλογή έγινε με το δεδομένο ότι αν και υψηλόσωμος (1.92μ.) στο παρελθόν αγωνίστηκε τόσο σε ρόλο αμυντικού χαφ όσο και αριστερού οπισθοφύλακα. «Ο Φλορεντίν έχει εξαιρετικό αριστερό πόδι. Γι’ αυτόν τον λόγο έπαιξε σε κάποια παιχνίδια και στο αριστερό άκρο της άμυνας», εξήγησε σχετικά ο συμπαίκτης του στη Σεντ Ετιέν, Αλέξανδρος Κατράνης.

Η συζήτηση με τον 20χρονο ποδοσφαιριστή – ο οποίος δόθηκε δανεικός φέτος από την Σεντ Ετιέν στη βελγική Μουσκρόν – έγινε στον αέρα του Metropolis 95.5. Ο Κατράνης δεν συνεργάστηκε απλά με τον Πογκμπά στη γαλλική ομάδα, αλλά οι δυο τους διατηρούν φιλική σχέση. «Ο Φλορεντίν είναι… τρελοκομείο αλλά με την καλή έννοια. Η ψυχή των αποδυτηρίων, κοινωνικός, πλακατζής αλλά όλ’ αυτά έως ότου ξεκινήσει η προπόνηση. Εκεί είναι πολύ ανταγωνιστικός. Είναι παίκτης ομάδας, δεν θα κρατήσει μούτρα αν δεν παίζει κι αυτό έκανε στο διάστημα που δεν αγωνιζόταν στη Σεντ Ετιέν. Κυρίως όμως, θα προσπαθήσει να βοηθήσει τους νεαρούς παίκτες, αυτό έκανε και με μένα. Πλέον έχουμε μια καλή φιλική σχέση», είπε ο Αλέξανδρος Κατράνης.

Αυτές τις πληροφορίες συγκέντρωσε και ο Άρης, μένει να φανεί πλέον αν θα προχωρήσει στο τελικό στάδιο των επαφών. «Ο Φλορεντίν είναι σκληρός παίκτης και για στόπερ έχει εξαιρετική τεχνική. Μπορεί να χτίσει παιχνίδι από πίσω, γι’ αυτό τον λόγο έπαιξε και σαν αμυντικό χαφ. Τον παραδέχομαι για την σέντρα του με το αριστερό πόδι… είναι αλφάδι», συμπλήρωσε.

Υπάρχει ωστόσο κι ένα πρόβλημα. Ποιο είναι αυτό; «Δεν είναι ο Πολ Πογκμπά», επανέλαβε αρκετές φορές ο συνάδελφος Ίβ Βαριέ ο οποίος εργάζεται στη «Le Progres» καλύπτοντας αρκετά χρόνια το ρεπορτάζ της Σεντ Ετιέν. «Ο Φλορεντίν ήταν ένας άγνωστος παίκτης μέχρι το διάστημα που αγωνίστηκε στη Σεντάν. Εκεί τον είδαν οι άνθρωποι της Σεντ Ετιέν κι επειδή είναι αδερφός του Πολ πίστεψαν ότι απέκτησαν έναν ποδοσφαιριστή ανάλογων χαρακτηριστικών. Ωστόσο, ο Φλορεντίν δεν είναι ο Πολ. Το ίδιο ισχύει και για τον μικρότερο αδερφό τους ο οποίος αγωνίζεται στην Ιταλία. Ο Φλορεντίν κρίθηκε βάσει αυτού και θα έλεγα ότι είναι μια σκέψη η οποία υπάρχει πάντα στο μυαλό του. Είναι καλός παίκτης, καλός αμυντικός αλλά δεν είναι σπουδαίος όπως ο Πολ», συμπλήρωσε.

Η εξήγηση σχετικά με τη μετακόμισή του (τον περασμένο Ιανουάριο) στην Γκεντσερμπιρλιγκί ήταν εξίσου πολύ απλή. «Όταν ήρθε ο Πογκμπά κέρδισε θέση στην 11αδα αλλά μετά την ανάληψη τεχνικών καθηκόντων σταδιακά έχασε τη θέση του. Είναι καλός και σκληρός ποδοσφαιριστής. Παίζει με καρδιά, έχει καταπληκτικό αριστερό πόδι και για το ύψος του έχει τεχνική. Αντιθέτως, δεν είναι στρατηγικός παίκτης υπό την έννοια ότι είναι ατίθασος τακτικά. Θεωρώ ότι έχει ποιότητα και προσωπικότητα αλλά όπως σας είπα… Δεν είναι ο Πολ. Πάντα τον έκριναν βάσει της ικανότητας του αδερφού του», κατέληξε.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα