Άρης - ΑΕΛ 1-1

Άρης - ΑΕΛ 1-1

bet365

Ο Άρης προηγήθηκε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ναζλίδη, όμως η ΑΕΛ ισοφάρισε με τον Σαχίτι και το τελικό 1-1 έδειξε ότι οι δύο ομάδες θέλουν ακόμα δουλειά.
Στα αποκαλυπτήριά του μπροστά σε περίπου 14.000 φίλους του, ο Άρης αναδείχθηκε ισόπαλος με τη Λάρισα στο Κλεάνθης Βικελίδης.
Το κύριο χαρακτηριστικό των δύο ομάδων ήταν το επίπεδο ανετοιμότητάς τους. Ηγετική φυσιογνωμία για τους «κίτρινους» ήταν ο Μπάσα από τα πόδια του οποίου πέρασε κάθε επιθετική ενέργεια τους, ενώ για τη Λάρισα ο Βαγγέλης Μόρας ο οποίος απέδειξε ότι είναι σταθερή αξία στο κέντρο της άμυνας.
Ισορροπημένο ήταν το πρώτο ημίχρονο με τις δύο ομάδες να δείχνουν ξεκάθαρα το χαμηλό επίπεδο ετοιμότητάς τους, έχοντας δυσκολία στην ανάπτυξη με αρκετές λανθασμένες μεταβιβάσεις. Η απουσία του Ντιγκινί οδήγησε τον Πάκο Ερέρα στην απόφαση χρησιμοποίησε του Γιουνές στα άκρα της επίθεσης, επιλογή που δεν του βγήκε, ενώ ο Ναζλίδης ήταν στην κορυφή της επίθεσης.
Ηγετική φυσιογνωμία για τους «κίτρινους» ήταν ο Μπάσα καθώς η μπάλα περνούσε συνεχώς από τα πόδια του, ενώ Κολάσο και Ματίγια έδειξαν ότι θα χρειαστούν χρόνο. Ο τελευταίος είχε πάντως την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα στο 2ο λεπτό αλλά στο σουτ που επιχείρησε ο Κρίστιανσον είχε σωστή τοποθέτηση και απομάκρυνε σε κόρνερ.
Η Λάρισα έχοντας κοντά τις γραμμές προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες πίεσης, η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο 15πτο πέτυχε στον στόχο της αλλά όσο κυλούσαν τα λεπτά γινόταν όλο και λιγότερο απειλητική. Ο Άρης απείλησε στο 16ο λεπτό έπειτα από καλή συνεργασία των Κολάσο, Βαλεριάνου και Ματέο Γκαρσία αλλά στο πλασέ του τελευταίου ο Κρίστιανσον και πάλι μπλόκαρε. Ο τερματοφύλακας της Λάρισας είχε σωστή αντίδραση και στο 36’ στην κεφαλιά του Ναζίδη έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κολάσο.
Ο Άρης προηγήθηκε στο σκορ χάρη σ’ ένα λάθος του Ντέλετιτς στο 42ο λεπτό καθώς χρησιμοποίησε το χέρι του για να ελέγξει την μπάλα (προ του Ματέο Γκαρσία). Ο Ναζλίδης ευστόχησε στην εκτέλεση κι έκανε το 1-0.
Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, η Λάρισα απέκτησε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στα πρώτα 20 λεπτά του δευτέρου μέρους. Οι Θεσσαλοί είχαν την κατοχή της μπάλας, πίεσαν τον Άρη και ισορρόπησαν το παιχνίδι στο 58ο λεπτό όταν με μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Αρη, ο Σαχίτι βρέθηκε ολομόναχος και πλάσαρε τον Καντιμοίρη ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους δύο προπονητές ουσιαστικά να προχωρούν σε πολλές αλλαγές, γεγονός που επηρέασε το επίπεδο συνοχής και των δύο.
ΑΡΗΣ: Κουέστα(46’ Καντιμοίρης), Τζανακάκης(66’ Κωνσταντινίδης), Βαλεριάνος(66’ Μενέντεζ), Βέλεθ(66’ Σόουζα), Δεληζήσης, Μπάσα, Ματίγια(78’ Μπακούτσης), Κολάσο(66’ Ιντζόγλου), Ναζλίδης(66’ Διαμαντόπουλος), Ματέο Γκαρσία(66’ Μιλούνοβιτς), Γιουνές(46’ Παυλίδης).
ΛΑΡΙΣΑ: Κρίστιανσον(58’ Σουλούκος), Σαχίτι(66’ Φρίουι), Γκόλιας(46’ Καρανίκας), Μόρας, Χούμπτσεβ(72’ Μάρκος Ρόνι), Φατόν, Μιλοσάβλιεβιτς(90’ Πινάκας), Ντέλετιτς(75’ Μπάλας), Κούνιτς, Μεντίνα Πίτι (66’Μπασέμ), Νούνιτς(46’ Γρομιτσάρης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα