Αυτό που χρειαζόταν

Αυτό που χρειαζόταν

Αυτό που χρειαζόταν

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος εξηγεί γιατί η διαφαινόμενη απόκτηση του Μπρούνο Γκάμα στοιχειοθετεί τη σπουδαιότερη φετινή κίνηση του Άρη και στέκεται στην επιρροή που θα ασκήσει στη διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας...

Σταντάρ Λιέγης - Αγιαξ και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν ο Χούντελααρ ανοίξει το σκορ! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Τα φιλικά προετοιμασίας - όσα… ενθαρρυντικά μηνύματα κι αν εμπεριέχουν - δεν ήταν ποτέ αρκετά για να πείσουν τον απλό κόσμο. Γιατί ο φίλαθλος δεν είναι… τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι, έχει κρίση, είναι δύσπιστος κυρίως στις περιπτώσεις που είδε τη γούνα του να καίγεται. Οι δε φίλοι του Άρη όχι απλά ξεπερνούν τα λογικά όρια της δυσπιστίας αλλά στο μπροστινό μέρος του μυαλού τους πάντα είναι εγκατεστημένη η αρνητική σκέψη.

Από την άλλη πλευρά, το επιτελείο ανθρώπων που λειτουργούν για την ενίσχυση της ομάδας, κατάλαβαν ότι και η ηχηρή κίνηση συμπεριλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα για να πειστεί ο κόσμος. Κι αυτή είναι ο Μπρούνο Γκάμα. Ο Πορτογάλος δεν στοιχειοθετεί απλά «υπέρβαση» για τον Άρη, αλλά και πολυτέλεια για το ελληνικό Πρωτάθλημα. Και εξηγούμαστε:

1.Η χρηματιστηριακή αξία του 31χρονου μεσοεπιθετικού – πριν από περίπου δύο χρόνια – ήταν στα 3.5 εκατομμύρια ευρώ. Δεν είναι «αρλούμπα» που κυκλοφόρησε σε συνοικιακά καφενεία, αλλά η εκτίμηση της αξίας του του transfermarkt. Το δε συμβόλαιό του (πέρυσι) στη Λα Κορούνια ήταν περίπου 500.000 ευρώ.

2.Ο Άρης είναι η 3η ελληνική ομάδα που ασχολήθηκε με τον Μπρούνο Γκάμα και η μοναδική που κατάφερε να συμφωνήσει μαζί του. Το 2011 ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε στείλει μια λίστα τριών Πορτογάλων στο διάστημα που ήταν στον Παναθηναϊκό, αλλά ο Γκάμα ήταν λογικό να προτιμήσει τη Λα Κορούνια. Ακολούθησαν οι διαπραγματεύσεις του Ολυμπιακού με τον αθλητή, ενώ πριν από δύο καλοκαίρια ο Λούμπος Μίχελ του ΠΑΟΚ πρόσφερε γη και ύδωρ για να τον πείσει να έρθει στην Ελλάδα, μετά την αποχώρησή του από την Ντνίπρο.

3.Πέρα από χρήματα και διαπραγματευτική πολιτική, για να γίνει μια μεταγραφή θα πρέπει να είναι σωστό και το timing. Αυτό το καλοκαίρι είναι το πλέον κατάλληλο για τον Γκάμα, αυτό διέκριναν στον Άρη γι’ αυτόν τον λόγο επέμειναν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η πρώτη επαφή έγινε πριν από τουλάχιστον έναν μήνα. Γνώριζαν ότι επιζητεί μια νέα αρχή στην καριέρα του έπειτα από τη θυελλώδη σχέση του με τη Λα Κορούνια η οποία κατέληξε στα δικαστήρια. Το δε σενάριο της παραμονής του στην Αλκοκρόν δεν ήταν καθόλου ελκυστικό για την ιδιοσυγκρασία του.

4.Με τη διαφαινόμενη απόκτηση του Γκάμα, ο Άρης λύνει ένα σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημά του. Καταρχήν, στα επιθετικά άκρα όπου εκτός των Ματέο Γκαρσία(αριστερά), Ντιγκινί(δεξιά) δεν είχε άλλη λύση καθώς ο Κολάσο δείχνει πιο αποτελεσματικός ως εσωτερικός χαφ. Τώρα προσθέτει έναν ακόμη περισσότερο ποιοτικό παίκτη. Επίσης, υπό προϋποθέσεις ο Γκάμα μπορεί να παίξει και μπροστά από τους δύο κεντρικούς χαφ. Πλέον έχει την εμπειρία και τα… καντάρια για να το καταφέρει.

5.Ο Γκάμα βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία. Κυρίως, ουδέποτε αντιμετώπισε σοβαρό τραυματισμό. Έχει παραστάσεις από το υψηλό επίπεδο, πάντα ήταν σε ομάδες υψηλών απαιτήσεων και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Αγωνίστηκε σε όλες τις εθνικές ομάδες της Πορτογαλίας και είχε την ατυχία να... πέσει πάνω στην καλύτερη φουρνιά του πορτογαλικού ποδοσφαίρου με συνέπεια να μην καταφέρει να πετύχει το ίδιο με την ανδρική.

Εκτίμηση: Η προσθήκη του Μπρούνο Γκάμα σε συνδυασμό με την εικόνα που θα αποκτήσει ο απλός φίλος του Άρη για την ομάδα μέσα από τα φιλικά παιχνίδια που θα γίνουν στην Ελλάδα, θα εκτοξεύσουν τα εισιτήρια διαρκείας. Επί του παρόντος, είναι λογική η ύπαρξη προβληματισμού στις τάξεις της διοίκησης λόγω του λόγω του αριθμού που έχει διατεθεί. Στη συγκεκριμένη γωνιά έχουμε σημειώσει κατ’ επανάληψη εξάλλου ότι ο Άρης (ιστορικά) στηριζόταν πάντα στη δυναμική του κόσμου του. Αυτός θα αλλάξει τις ισορροπίες κι αυτό θα γίνει στις επόμενες ημέρες.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.