Φτιάχνει ομάδα, αλλάζοντας την και διαχειριζόμενος μία σοκαριστική σεζόν...

Φτιάχνει ομάδα, αλλάζοντας την και διαχειριζόμενος μία σοκαριστική σεζόν...

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την πραγματικότητα στον Ολυμπιακό, τουλάχιστον με τη δική του οπτική.

Είναι σαφές ότι ο Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε στα τρία από τα τέσσερα τελευταία φιλικά του Ολυμπιακού να μοντάρει τη βασική του ενδεκάδα ενόψει των αγώνων με τη Λουκέρνη-διότι ωραίες είναι οι μεταγραφές, αλλά ουσιαστικά με αυτή την ομάδα θα παίξει στο πρώτο προκριματικό παιχνίδι του Γιουρόπα Λιγκ.

Έβαλε λοιπόν ο Πορτογάλος τεχνικός και στα τρία ματς με την Έουπεν, την Γκενκ και την ΠΣΒ έξι παίκτες, τους Ομάρ, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Φορτούνη, Γκερέρο. Χρησιμοποίησε στα δύο από τα τρία τον Γιαννιώτη, γιατί στο άλλο είχε μία κάκωση στον αγκώνα και τον Λάζαρο, γιατί είχε έρθει στην Αθήνα για το δικαστήριο του κι έτσι δεν μπορούσε να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο. Άρα, πάμε σε οκτώ βασικούς.

Κι από εκεί και πέρα, έδειξε διάθεση για ένατο βασικό τον Καμαρά (επίσης δύο στα τρία ενδεκαδάτος, με τον Ανδρούτσο να παίρνει ευκαιρία στο άλλο), για δέκατο βασικό τον Σισέ (κι αυτός δύο στα τρία ματς στην αρχική ενδεκάδα, με τον Μιράντα να παίρνει ευκαιρία στο άλλο) και για ενδέκατο βασικό τον Βρουσάϊ (κι αυτός δύο στα τρία ματς ενδεκαδάτος, με Ποντένσε και Φετφατζίδη από ένα ματς). Ξεκάθαρα, όμως, έχει στο μυαλό του τον Ποντένσε για το ένα άκρο της επίθεσης, με τη διαφορά ότι ακόμη δεν είναι 100% έτοιμος.

Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς από το ρόστερ που έχει στη διάθεση του αυτή την στιγμή έχει ξεχωρίσει δέκα παίκτες για βασικούς. Τους Γιαννιώτη, Ομάρ, Βούκοβιτς, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Φορτούνη, Ποντένσε, Γκερέρο, Λάζαρο και ψάχνεται για τον παρτενέρ του Βούκοβιτς ανάμεσα στον Σισέ και τον Μιράντα.

Το προβληματικό για τον Μαρτίνς είναι ότι για διάφορους λόγους δεν έχει μπορέσει να δοκιμάσει ποτέ μαζί αυτή την ενδεκάδα! Και θα έχει μία τελευταία ευκαιρία να το κάνει, αν δεν του προκύψει κάποιο απρόοπτο, στο τελευταίο φιλικό, με ττη Λεγανές, την 1η Αυγούστου, οκτώ ημέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση με τους Ελβετούς…

Μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι μιλάμε για μία ενδεκάδα που σε σχέση με την περασμένη σεζόν έχει οκτώ με εννιά αλλαγές…Γενικά, το να επιχειρεί κανείς να κρίνει τώρα τον προπονητή σε περίοδο προετοιμασίας, με το ρόστερ να έχει αλλάξει κατά 65% και να συνεχίζεται η διαφοροποίηση του σε όλη τη διάρκεια της, δεν έχει απολύτως κανένα νόημα. Και δη όταν ακόμη λείπουν όχι ένα και δυο, αλλά πολλά βασικά κομμάτια για να δημιουργηθεί το ρόστερ όπως το θέλει ο Ολυμπιακός.

Συγνώμη κιόλας από τους ειδήμονες, αλλά εγώ τον Μαρτίνς δεν θα τον κρίνω ούτε τον Αύγουστο στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Ό,τι καλό κάνει η, κακό πάθει (φτου φτου φτου) ο Ολυμπιακός. Είμαι ξεκάθαρος και το γράφω από τώρα. Ο προπονητής κι η ομάδα χρειάζονται χρόνο, κάτω από τις συνθήκες αυτές και με ειλημμένη την απόφαση ριζικών αλλαγών του δυναμικού της. Ασφαλώς και θα κρίνω την ομάδα και τον προπονητή και τον κάθε παίκτη παιχνίδι προς παιχνίδι, αλλά όχι τη γενικότερη δουλειά τους. Αυτό θεωρώ σωστό, μπορεί να είναι λάθος, αλλά αυτό θα κάνω-και κάτι πιο σημαντικό: καταλαβαίνω ότι στον σύλλογο είναι ευχαριστημένοι από τη δουλειά του Πορτογάλου.

Ατυχώς, ο Ολυμπιακός είναι αυτή την στιγμή μία ομάδα που έχει και θέματα στην ψυχολογία του. Γιατί προέρχεται από μία σοκαριστική σεζόν, στην οποία μετά από εφτά ολόκληρα χρόνια κυριαρχίας του έχασε το έδαφος κάτω από τα πόδια του: έχασε ματς από την ΑΕΚ από 2-0 υπέρ του σε 2-3, κάτι που δεν είχε ξανασυμβεί ιστορικά! Έχασε τις νίκες μέσα στο Καραϊσκάκη, ενώ κέρδιζε τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ ως το 87’! Δεν κέρδισε μέσα έξω Ατρόμητο κι Αστέρα! Πήρε ένα πόντο στα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του σε Λιβαδειά, Ριζούπολη και Γιάννινα! Αποκλείστηκε στο Κύπελλο από την ΑΕΚ, βάζοντας ένα γκολ στο 83’ σε 180 λεπτά!

Δεν είναι εύκολη η διαχείριση μίας τέτοιας σοκαριστικής σεζόν-ακόμη κι όλοι οι παίκτες να φύγουν, που έχουν μείνει 11, παραμένει στο πετσί της ομάδας όλο αυτό που συνέβη. Και δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι όπως και πέρσι, έτσι και τώρα στην προετοιμασία, όταν ο Ολυμπιακός τρώει ένα γκολ καταρρέει: με την ΠΣΒ έφαγε τέσσερα σε 12 λεπτά! Με την Έουπεν τρία σε 24 λεπτά. Με την Γκενκ δύο μέσα σε τρία λεπτά κι άλλα δύο μέσα σε 11…

Η ομάδα χρειάζεται πάρα πολλή δουλειά. Και οπωσδήποτε (και όσο γίνεται πιο έγκαιρα) όσο το δυνατό πιο ποιοτικούς παίκτες, για να πλαισιώσουν αυτούς που έχει ο Μαρτίνς και δοκιμάζει για την ενδεκάδα, συν κάποια παιδιά όπως οι Κούτρης, Μασούρας, Μάνος, προκειμένου να γίνει ένα πραγματικά δυνατό ρόστερ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.