Γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει ακόμη κεντρικό χαφ

Γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει ακόμη κεντρικό χαφ

Γιατί ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει ακόμη κεντρικό χαφ

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος απαντάει μέσα από το blog του στο gazzetta στο πιο καυτό ερώτημα για τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού.

Είναι αλήθεια ότι μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός δεν έχει υλοποιήσει έναν από τους πρωταρχικούς μεταγραφικούς στόχους του, την απόκτηση τουλάχιστον ενός κεντρικού χαφ που θα κάνει τη διαφορά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς με το που ανέλαβε τον Ολυμπιακό είχε ζητήσει ένα τέτοιο παίκτη. Έναν τύπου Καντέ! Να κάνει χιλιόμετρα, να κόβει, αλλά να ξέρει και μπάλα και να την βγάζει μπροστά. Με τη διαφορά ότι δεν ήθελε παίκτη απλά για να πάρει, αλλά για να «χτίσει» γύρω του.

Για ποιο λόγο λοιπόν ακόμη ο Ολυμπιακός δεν έχει πάρει ένα τέτοιο παίκτη; Ας το πάρουμε από την αρχή και με τη σειρά.

Πρώτον που ζήτησε ο προπονητής ήταν τον 22χρονο Βραζιλιάνο Ντανίλο της Μπράγκα. Τρελαινόταν για την απόκτηση του. Ο Ολυμπιακός πήγε, Απρίλη μήνα, στην Μπράγκα, με την οποία έχει καλή σχέση από τις αγοραπωλησίες Βιάνα, Φιγκέϊρας, Πάρντο. Η απάντηση ήταν άμεση: «Τον παίκτη τον έχουμε ήδη πουλήσει!». Τον Ιούνιο ανακοινώθηκε η αγορά του από τη γαλλική Νις με 10 εκ. Ευρώ…

Δεύτερον που ζήτησε ο Μαρτίνς ήταν τον (επίσης 22χρονο) Νιγηριανό Ετέμπο της πορτογαλικής Φεϊρένσε (δανεικός από το Γενάρη στη Λας Πάλμας). Ο Ολυμπιακός τον ζήτησε από την πορτογαλική ομάδα, που με τη σειρά της ενημέρωσε τον παίκτη. Η απάντηση του ορθή κοφτή: «Δεν με ενδιαφέρει η Ελλάδα». Ο Ετέμπο, που έπαιξε βασικός στο Μουντιάλ, πουλήθηκε στην αγγλική Στόουκ με 7,2 εκ. Ευρώ…

Τρίτον που «κτύπησε» ο Ολυμπιακός ήταν τον 24χρονο Πρίσιτς. Τον έφερε στην Αθήνα, τον ξενάγησε στο γήπεδο, στο προπονητήριο και στην πόλη και του κατέθεσε προσφορά περίπου 800 χιλ. Ευρώ τον χρόνο για τριετές συμβόλαιο. Ο Βόσνιος, που έμεινε ελεύθερος από τη γαλλική Ρενς, δήλωσε ότι θέλει τον χρόνο του για να απαντήσει. Πήγε και στην Τουρκία και μίλησε με δύο ομάδες κι ούτε εκεί απάντησε. Ακόμη είναι ελεύθερος, δέχεται να μιλήσει εκ νέου με τον Ολυμπιακό, αλλά δηλώνει αναποφάσιστος, με τις φήμες να λένε ότι θα περιμένει ως το τέλος τη Βαλένθια, η οποία είχε ενδιαφερθεί…

Τέταρτος στόχος ήταν ο (22χρονος κι αυτός) Κουντέ, στον οποίο πλησίασε όσο σε κανένα άλλο ο Ολυμπιακός! Η Ατλέτικο είχε δεχθεί να τον δώσει δανεικό, με νορμάλ οψιόν αγοράς. Μάλιστα, ο Ολυμπιακός έκανε προσφορά και για να τον αγοράσει, αφού έβλεπε στις συζητήσεις με την Μαδρίτη ότι δεν ήταν δύσκολη η μεταγραφή. Κι ενώ όλα ήταν έτοιμα για υπογραφές, ξαφνικά οι Ισπανοί απαντούν αρνητικά. Τι είχε συμβεί; Βρέθηκε από το πουθενά, υπό την έννοια ότι μόνο η Χετάφε είχε εμφανιστεί για δανεισμό του Καμερουνέζου, η γερμανική Μάϊντζ να δίνει 8 εκ. Ευρώ! Κι η Ατλέτικο φυσικά εκεί τον πούλησε.

Πέμπτος στόχος είναι ο Γουίλιαν Αράο, κι αυτός στη λίστα του προπονητή, όπως κι οι Ντανίλο και Ετέμπο (οι άλλοι δύο προέκυψαν από προτάσεις μάνατζερ και σκάουτινγκ). Για τον 26χρονο Βραζιλιάνο γίνεται εδώ κι ένα μήνα σκληρή διαπραγμάτευση με την Φλαμένγκο, που ξεκίνησε από τα 4,5 εκ. Ευρώ. Έχει φτάσει σε προσφορά του Ολυμπιακού 2,3 εκ. Ευρώ σε δόσεις (έτσι πληρώνονται παγκοσμίως οι μεταγραφές) και σε απαίτηση 3 εκ. Ευρώ της Φλαμένγκο (μετρητά, κάτι σχεδόν πρωτοφανές). Θα δούμε αν και πού θα καταλήξει η διαπραγμάτευση.

Αυτή είναι η μέχρι τώρα διαδρομή της αναζήτησης ενός κεντρικού χαφ που θα κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό. Ενός παίκτη που θα παίξει στις θέσεις έξι και οκτώ (πρώτα οκτάρι για την ακρίβεια) και θα ξέρει μπάλα, θα τρέχει και θα είναι και για μπρος και για πίσω. Με προτίμηση του προπονητή για νέο παιδί-είδαμε τις ηλικίες των περισσότερων.

Η απόκτηση του κρίνεται ως απαραίτητη. Βλέποντας τα ονόματα (και τι μεταγραφές τελικά έκαναν) καταλαβαίνουμε ότι όντως ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει κάτι πολύ καλό κι όχι απλά να φέρει ένα παίκτη. Έχει καθυστερήσει κι αυτό είναι ξεκάθαρο.

Αλλά εκτιμάω ότι θα τον πάρει τον καλό τον παίκτη...

Άσχετο: ποια ελληνική ομάδα έχει κάνει επίσημο πρόταση στον 26χρονο Ρουμπίγιο Καστίγιο, πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα στην Ονδούρα και διεθνή 20 φορές με την Εθνική του. Από την Ονδούρα είναι κι ο Μεχία, πρώην της Ξάνθης και του Πανθρακικού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.