Χωρίς κανονική Λεωφόρο, η χρονιά θα είναι ακόμη πιο δύσκολη!

Χωρίς κανονική Λεωφόρο, η χρονιά θα είναι ακόμη πιο δύσκολη!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Χωρίς κανονική Λεωφόρο, η χρονιά θα είναι ακόμη πιο δύσκολη!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την στήριξη που πρέπει να έχει από τον κόσμο ο Παναθηναϊκός του Δώνη στην πιο δύσκολη σεζόν στην ιστορία του συλλόγου.

Κακά τα ψέμματα, η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του Παναθηναϊκού τούτη την περίοδο βρίσκονται σε πλήρη άρνηση για το ποδόσφαιρο. Δεν έχουν άλλο κουράγιο, δεν έχουν άλλη υπομονή, βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια και απλά περιμένουν να δουν τις εξελίξεις. Χωρίς την παραμικρή ελπίδα, χωρίς την παραμικρή προσμονή. Θέλουν μόνο να τελειώσει ο εφιάλτης και να ξαναδούν με χαρά την αγαπημένη τους ομάδα. Υπάρχει κόσμος που δεν θέλει καν να ξεκινήσει η σεζόν με τις συνθήκες που επικρατούν στο «τριφύλλι», υπάρχει κόσμος που μετά από χρόνια θα το σκεφτεί δύο και τρεις φορές να πάει στο γήπεδο και γενικά η κατάσταση μπορεί να περιγραφεί, με τον καλύτερο τρόπο ως εξής: Το απόλυτο ξενέρωμα!

Ένα ξενέρωμα που μπορείς να το διαπιστώσεις στα social, στα σχόλια των ιστοσελίδων, στα ραδιόφωνα. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ουσιαστικά... απέχει από τον θέατρο του παραλόγου που παίζεται εδώ και ένα χρόνο στην ΠΑΕ και η πιθανή είσοδος της Panasia στην εταιρία δεν μοιάζει ικανή να αλλάξει το κλίμα. Έτσι κι αλλιώς έχει φροντίσει η πλευρά του Παϊρότζ να υπάρχει τεράστια δυσπιστία και διστακτικότητα σχετικά με την κατάληξη της υπόθεσης αλλά πολύ περισσότερο με το πως θα ήταν ο σύλλογος με τον Ταϊλανδό επιχειρηματία στο τιμόνι.

Η σεζόν, όμως, που ξεκινά σήμερα με την πρώτη προπόνηση της χρονιάς στο Κορωπί, θα είναι η πιο δύσκολη στην ιστορία του συλλόγου. Δεν θα βαρεθούμε να το επαναλαμβάνουμε! Η πιο δύσκολη, η πιο ζόρικη, η πιο επικίνδυνη. Και κάτι παραπάνω από αυτά, όσο η ΠΑΕ παραμένει στα χέρια του Αλαφούζου. Ο Παναθηναϊκός ξεκινά με -6, ο Παναθηναϊκός έχει τεράστια κενά στο ρόστερ, ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορεί να καλύψει επαρκώς αυτά τα κένα εξαιτίας της γνωστής απαγόρευσης και του μικρότερου μπάτζετ στην σύγχρονη ιστορία του!

Για όλα τα παραπάνω(ξέρω πως δεν είμαστε στην Αγγλία ή στην Γερμανία που τα γήπεδα είναι πάντα γεμάτα ανεξάρτητα από το ποιοι φοράνε την φανέλα και για ποιους στόχους αγωνίζονται), λοιπόν, η ομάδα του Δώνη θα πρέπει να έχει την απόλυτη στήριξη του κόσμου.

Η Λεωφόρος θα πρέπει σε κάθε παιχνίδι να είναι κανονική! Με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο γίνεται, με όσο το δυνατόν περισσότερο παλμό! Είτε αφεντικό είναι ο Αλαφούζος, είτε ο Παϊρότζ και όσοι εκπροσωπεί, είτε δεν ξέρω και εγώ ποιος.

Είναι κατανοητό το ξενέρωμα, είναι κατανοητή η «παγωμάρα» αλλά η σεζόν θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, ακόμη πιο επικίνδυνη, αν ο κόσμος γυρίσει την πλάτη στην ομάδα! Και δεν μιλάμε για την πλατιά μάζα του κόσμου. Αυτή θα επιστρέψει στο γήπεδο μόνο όταν ο Παναθηναϊκός γίνει κανονικός, μόνο όταν θα παίζει ο σύλλογος για τίτλους, μόνο όταν θα δει τις χαρές να έρχονται. Δικαίωμά τους. Έτσι έχουμε μάθει στην Ελλάδα και δεν γίνεται να αλλάξει αυτό, ότι και να γράψουμε εδώ ή ότι και αν γραφτεί γενικότερα. Έτσι είμαστε, είναι θέμα παιδείας.

Μιλάμε, λοιπόν, για αυτούς τους 10-15.000 που τα τελευταία χρόνια δηλώνουν πάντα «παρών» στην Λεωφόρο, για αυτούς που δεν τους ενδιαφέρει τι γράφει στο πίσω μέρος η φανέλα αλλά για το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς.

Μακάρι να βοηθήσει και η ομάδα στην αρχή και να «ζεστάνει» τον κόσμο, ώστε να μπουν με υγεία οι βάσεις για κάτι καλύτερο την επόμενη χρονιά και να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να «σβήσει» την τιμωρία του από την ΟΥΕΦΑ και σε μια διετία να επιστρέψει στην Ευρώπη, να επιστρέψει εκεί που του πρέπει, έχοντας αφήσει οριστικά πίσω του έναν εφιάλτη που έχει όνομα και επώνυμο.

Αυτά του Γιάννη Αλαφούζου...

Υ.Γ1: Για τα διοικητικά το λέμε εδώ και καιρό κόντρα στο ρεύμα και το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθούν να καλλιεργήσουν δεξιά και αριστερά, λες και απευθύνονται σε χαζούς. Κάτω η μπάλα, μέχρι να εμφανιστούν τα λεφτά. Γιατί μέχρι τώρα από παράταση σε παράταση πηγαίνει η ιστορία, μία ιστορία με αρκετά ερωτηματικά και πολλά «σκοτεινά» σημεία, τα οποία καταγράφουμε εδώ και καιρό.
Πάντως, στην Μουσκρόν που «μπήκε» και επίσημα, τίποτα δεν έχει αλλάξει στην ζωή του συλλόγου μέχρι τώρα.

Υ.Γ2: Όλα τα λεφτά η συνάντηση της Παρασκευής του Γιαννακόπουλου και του «Athens Alive» με τον Αλέξη Τσίπρα!

Υ.Γ3: Τι μαγεία ήταν το καλοκαίρι του 2004! Πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, Κύπελλο ο Παναθηναϊκός, Ευρωπαϊκό η Εθνική! Ένα Ευρωπαϊκό που πολύ απλά δεν θα ξαναγίνει, μία επιβεβαίωση του «impossible is nothing»! Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους 23 τυπάρες που το σήκωσαν και μας... σήκωσαν!

Και μετά σου λένε γιατί εύχομαι κάθε τρεις και λίγο να ξαναπήγαινα τρίτη λυκείου! Ε, θέλετε κι άλλα;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.