Η ώρα των πράξεων

Η ώρα των πράξεων

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η ώρα των πράξεων

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την πιο κρίσιμη στιγμή στο θέμα της «Panasia», το «Athens Alive» και την πιο δύσκολη σεζόν στην ιστορία του Παναθηναϊκού που μόλις ξεκίνησε.

Η πιο δύσκολη σεζόν στην ιστορία του Παναθηναϊκού ξεκίνησε το πρωί στο Κορωπί. Όσοι απέμειναν από την περυσινή λαίλαπα του Αλαφούζου και αρκετοί πιτσιρικάδες από την ομάδα Νέων πέρασαν από εργομετρικά απουσία προπονητικού επιτελείου. Ακόμη μία... θλιβερή πρωτιά έστω και αν έχει απομείνει το τυπικό κομμάτι για την πρόσληψη του Γιώργη Δώνη. Ο Έλληνας τεχνικός θα έπρεπε να είναι εκεί, θα έπρεπε να έχει υπογράψει εδώ και ένα μήνα και προφανώς δεν ευθύνεται εκείνος για την τεράστια καθυστέρηση στην σύνταξη των συμβολαίων και στις ανακοινώσεις.

Το -6 στο πρωτάθλημα, η απαγόρευση μεταγραφών, το γεμάτο κενά ρόστερ και ο κόσμος που είναι ξενερωμένος όσο ποτέ, συνθέτουν ένα σκηνικό τρόμου, ένα σκηνικό που καμία σχέση δεν έχει με τον Παναθηναϊκό και περιγράφει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δεινή θέση, στην οποία βρίσκεται τούτη την ώρα το «τριφύλλι».

Ο μόνος τρόπος για να αλλάξει κάπως το κλίμα και να μπει σε μία πορεία κανονικότητας ο Παναθηναϊκός, είναι η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό. Να αδειάσουν την γωνιά στο «τριφύλλι» ο Αλαφούζος και οι συνεργάτες του. Έστω και αν η «Panasia» συνεχίζει να περιβάλλει το ενδιαφέρον της για τον σύλλογο με ένα πέπλο μυστικοπάθειας και απόκρυψης των βασικών επενδυτών του fund, έστω και αν κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι πίσω από τον Πιενγκπονσάντ και τι σκοπό έχουν για την ομάδα.

Την Παρασκευή η Γ.Σ της ΠΑΕ θα προκυρήξει την ΑΜΚ των 20 εκατομμυρίων ευρώ και πλέον θα μπούμε στην φάση που τα λόγια, τα δημοσιεύματα, οι διαρροές και οι αρχικές συμφωνίες δεν θα παίζουν κανέναν απολύτως ρόλο. Αυτό που θα μετρά είναι οι πράξεις. Όπου πράξεις η κατάθεση των χρημάτων στον λογαριασμό της ΠΑΕ, τα είκοσι «ζεστά» εκατομμύρια, έστω και αν η αρχική πρόταση της «Panasia» έκανε λόγο για τα διπλάσια και κάτι παραπάνω! Ακόμη ένα ερωτηματικό στις προθέσεις του επιχειρηματικού σχήματος που εκπροσωπεί ο Πιενγκπονσάντ.

Αυτή η εβδομάδα, όμως, δεν αποκλείεται να έχει και εκπλήξεις στην επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού. Αυτή την στιγμή μοιάζει... φαβορί η «Panasia» αλλά αν το fund του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ακούσει αυτά που θέλει από τον Αλέξη Τρίπρα στην εντός της εβδομάδας συνάντηση, τότε είναι πολύ πιθανό ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ και του Ερασιτέχνη να κάνει «ντου» για την ΠΑΕ και να δώσει την καλύτερη δυνατή λύση για την επόμενη ημέρα του συλλόγου. Τόσο σε επίπεδο προσώπου όσο και επίπεδο συνολικού project και διαφάνειας το «Athens Alive» και ο Δημήτρης αποτελούν αυτό που θέλουν όλοι οι Παναθηναϊκοί.

Υπομονή, λοιπόν, για να δούμε που θα κάτσει η μπίλια, υπομονή για να δούμε αν θα γυρίσει η σελίδα και αν θα απαλλαχθεί ο Παναθηναϊκός από ανθρώπους που εδώ και ένα χρόνο δεν σταματούν να βάζουν σε μπελάδες τον σύλλογο...

Υ.Γ1: Θάνο ψυχούλα μου καλή αντάμωση. Για εμάς θα είσαι εκεί. Πάντα εκεί. Στα σκαλάκια της 11 να γελάς με τα αστεία του Μήτσου, να τραγουδάς για την τριφυλλάρα, να τρελαίνεσαι με τα ανάποδα φάουλ, να με ρωτάς «τι θα γίνει ρε Νικόλα, τι μαθαίνεις», να έχεις το τριφύλλι στην καρδιά. Αγνός και ρομαντικός. Πόσο κρίμα ρε φίλε, πόσο κρίμα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.