Τι είδα εγώ από τον Βούκοβιτς του Καμπιονάτο

Τι είδα εγώ από τον Βούκοβιτς του Καμπιονάτο

Τι είδα εγώ από τον Βούκοβιτς του Καμπιονάτο

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την εικόνα του Βούκοβιτς στο ιταλικό πρωτάθλημα, σε σχέση με την τύχη του στον Ολυμπιακό.

Βλέπουν κόκκινη, βλέπεις money Back*! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μία καλή πρώτη εικόνα για τον Βούκοβιτς, αλλά θέλει να τον δει περισσότερο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ώστε να αποκτήσει πιο ασφαλή άποψη. Χωρίς, όμως, και να έχει αλλάξει γνώμη για την ανάγκη απόκτησης κεντρικού αμυντικού.

Τι θέλω τώρα να γράψω εγώ για τον Βούκοβιτς, που θεωρητικά έχει ενδιαφέροντα στοιχεία αναφορικά με το στάτους του στον Ολυμπιακό, υπό την έννοια ότι είναι ο μοναδικός έμπειρος σέντερ μπακ στο ρόστερ κι είναι κι αριστεροπόαδρος, με τον προπονητή να θέλει μεταγραφή «ει δυνατόν» αριστεροπόδαρου στόπερ.

Και θα καταγράψω τι έκανε στην Ιταλία, με την Ελλάς Βερόνα, γιατί πολύ απλά έχω άποψη. Τον έχω τσεκάρει και είδα πώς έπαιξε, είτε με την ομάδα του στο μισό γήπεδο επιτιθέμενη, είτε με την ομάδα του στο μισό γήπεδο αμυνόμενη. Έτσι, διέκρινα και τα καλά και τα άσχημα του.

Κατ΄ αρχάς, έβγαλε μεγάλη ψυχραιμία στο παιχνίδι του. Τον βοηθάει η εμπειρία, αλλά κι η τεχνική του-τον είδα κάποια στιγμή να κόβει επικίνδυνη φάση του αντίπαλου και αμέσως μετά να τον ντριμπλάρει μέσα στην περιοχή της Βερόνα και να πασάρει κι υποδειγματικά!

Είχε ως επί το πλείστον πολύ καλές κι έξυπνες τοποθετήσεις, που τον οδήγησαν σε πολλές επεμβάσεις, αρκετές εκ των οποίων καθοριστικές.

Πήρε πάρα πολλές μονομαχίες στον αέρα. Δεν μπορώ να τον χαρακτηρίσω ανίκητο ψηλά, αλλά σίγουρα είναι καλός με το κεφάλι-κυρίως αμυντικά, αλλά και επιθετικά.

Έδειξε ικανότητα στο να χτίζει επιθέσεις από πίσω, χάρη στο καλό του αριστερό πόδι-ενώ και με το δεξί πέρασε πάσες. Ξεχωρίζει για τις μακρινές μπαλιές του προς τους κυνηγούς.

Από την άλλη. Γνώμη μου…

Χρειάζεται να κάνει πολύ πιο συχνά τάκλιν και να μπαίνει περισσότερο αποφασιστικά στις μονομαχίες. Να βγαίνει πρώτος στην μπάλα και να το κάνει με δύναμη. Να είναι πιο πιεστικός πάνω στον αντίπαλο επιθετικό. Είναι στοιχεία αυτά σημαντικά για ένα στόπερ κι ο Βούκοβιτς τα έχει, αλλά το ποσοστό στο οποίο τα βγάζει το παιχνίδι του, δεν ξέρω για ποιο λόγο (μήπως γιατί δεν θέλει να το πάει στο 100%, φοβούμενος τραυματισμούς;…), είναι αρκετά χαμηλό.

Δεν είναι γρήγορος. Στο σπριντ δηλαδή δεν θα κερδίσει τον αντίπαλο κυνηγό-με την καλή του τοποθέτηση θα κοιτάξει να τον κόψει.

Έχει κάποιες επιπολαιότητες στο παιχνίδι, τις οποίες πρέπει να περιορίσει. Ενώ γενικά δείχνει μία σοβαρή εικόνα, μπορεί να γίνει απρόσεκτος σε μία πάσα η, σε μία κεφαλιά.

Εγώ αυτά είδα από τον Βούκοβιτς της Βερόνα και του Κaμπιονάτο. Και στέκομαι σε αυτά γιατί στον Ολυμπιακό έπαιξε ελάχιστα, χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία και έχοντας τραυματισμό.

Να γράψω ότι είναι ο ιδανικός κεντρικός αμυντικός-ηγέτης που έχω στο μυαλό μου για τον Ολυμπιακό, ψέματα θα είναι. Αλλά είναι ένας καλός κι ενδιαφέρων στόπερ, που έπαιξε στα πέντε από τα δέκα προκριματικά της Σερβίας στο Μουντιάλ (στο ένα ήταν στον πάγκο και τέσσερα έχασε λόγω τραυματισμών).

Και το θέμα είναι ποιόν θα φέρεις, όταν κι άμα τον δώσεις τον Βούκοβιτς. Αν είναι καλύτερος, όλα καλά. Αν…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.