Μεγάλη αυτοπεποίθηση Λουτσέσκου που μπορεί να γίνει πολύ μεγαλύτερη…

Μεγάλη αυτοπεποίθηση Λουτσέσκου που μπορεί να γίνει πολύ μεγαλύτερη…

Μεγάλη αυτοπεποίθηση Λουτσέσκου που μπορεί να γίνει πολύ μεγαλύτερη…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει από την Ολλανδία για τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ και τον Ραζβάν Λουτσέσκου που πιστεύει πάρα πολύ σε ότι έχει φτιάξει στον ΠΑΟΚ, περιμένοντας βέβαια να κλείσουν και μερικές τρύπες του ρόστερ. Στο τέλος υπάρχει σχόλιο και για τη Λίγκα.
Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από μία καταπληκτική χρονιά όπου κέρδισε τα πάντα με ωραίο ποδόσφαιρο, πολλά γκολ και νίκες, εκπληκτικές εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και κύπελλο (το πήρε μόνο με νίκες) με σερί 25 νικών στα τελευταία 26 ματς, με τρομακτική απόδοση και στον τελικό του κυπέλλου.
Για να μην ξεχνιόμαστε… Αυτή η ομάδα (τα ίδια πρόσωπα δηλαδή) ξεκίνησε σχεδόν γονατισμένη και μάλλον καμένη πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά με τη δουλειά του Ραζβάν Λουτσέσκου απέκτησε στην πορεία το αγωνιστικό πρόσωπο που θαύμασε όλη η Ελλάδα. Παρά το ότι έφυγε ο Τσίμιροτ, παρά το ότι σε μερικές θέσεις δεν υπήρχαν πολλές λύσεις (πλάγια μπακ και φορ) παρά το ότι οι χειμερινές μεταγραφές δεν προσέφεραν, παρά την τρομακτική πίεση που ασκήθηκε, παρά τους μηδενισμούς και τις αφαιρέσεις βαθμών, αυτή η ομάδα άντεξε και όσο περνούσε ο καιρός έπαιζε όλο και καλύτερα.
Όλο αυτό το σκηνικό διαμορφώθηκε μέσα από την επιμονή και σκληρή δουλειά του Λουτσέσκου. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι στο ξεκίνημα αυτής της σεζόν, ο Ρουμάνος προπονητής να έχει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση για τον εαυτό του, για τη δουλειά του, για τους παίκτες και όλο το σύνολο που έχει διαμορφώσει. Πιστεύει πάρα πολύ σε όλα αυτά ο προπονητής του ΠΑΟΚ και θεωρεί ότι αν δεν γίνει κάτι… πολύ στραβό, μπορεί να οδηγήσει αυτή την ομάδα σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.
Γι’ αυτό ο Ρουμάνος ενώ τον Μάιο ήθελε το 80% των μεταγραφών να έχει ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της προετοιμασίας, όταν διαπίστωσε τις δυσκολίες που υπάρχουν, ζήτησε επίμονα να… μην πειραχτεί καθόλου ο κορμός της ομάδας.
Τώρα όμως η προετοιμασία ξεκίνησε, ο χρόνος περνάει και παρά το ότι οι μεταγραφές έχουν δρόμο ακόμη, παρά το ότι έφυγε ο Κάμπος, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη δουλειά από εκεί που σταμάτησε πέρυσι και οι ασκήσεις με τους αυτοματισμούς εδώ στην Ολλανδία, βγαίνουν πολύ ωραία για την ομάδα. Βγαίνουν παρά το ότι έχουν μπει και αρκετοί δανεικοί, που ήθελαν μία προσαρμογή στις απαιτήσεις του προπονητή. Αλλά…
Υπάρχει ένα αλλά…
Για μεγάλο διάστημα πέρυσι και φυσικά προς το τέλος της σεζόν, ο βασικός κορμός της ενδεκάδας του ΠΑΟΚ αποτελούνταν από εννιά άτομα. Πριν από κάθε αγώνα «έπαιζαν» μία θέση στα χαφ και μία στα αριστερά της μεσοεπιθετικής γραμμής. Σήμερα που μιλάμε τα δύο αυτά ερωτηματικά εξακολουθούν να υπάρχουν, δημιουργήθηκε ένα ακόμη για τον δεξιό μεσοεπιθετικό ενώ προς το παρόν υπάρχει αγωνία για τον φορ που θα ξεκινήσει τη χρονιά.
Λύσεις υπάρχουν αριθμητικά, σταθερές όμως δεν έχει βρει ακόμη ο Λουτσέσκου και αυτό πρέπει να γίνει σύντομα.
Για να γίνουμε και πιο συγκεκριμένοι, αυτή τη στιγμή στην επίθεση και στις τρεις θέσεις υπάρχουν ερωτηματικά και όχι περσινές σταθερές. Δηλαδή…
Στα στόπερ υπάρχουν φαβορί, ήρθε και ο Χατσερίδης που θέλει χρόνο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις. Στα πλάγια μπακ παίζουν ο… Πελέ και ο Μαραντόνα του ΠΑΟΚ… (Τι να λέμε για Βιεϊρίνια και Μάτος;) Στα αμυντικά χαφ είναι ο Μαουρίσιο και όλοι οι άλλοι οι γνωστοί που παλεύουν για τη θέση. Στο 10 κυριαρχεί η σιγουριά και η ποιότητα του Πέλκα, υπάρχει και ο Ελ Καντουρί. Από εκεί και πέρα;
Δεξιά θα παλέψει για να πείσει για την αξία του και το πόσο μπορεί να προσφέρει άμεσα, ο Ζαμπά. Είναι νεαρός και νέος στην ομάδα. Άρα πρέπει να περιμένουμε… Το ίδιο και με Λημνιό-Λάμπρου.
Στα αριστερά ο Μπίσεσβαρ που ήταν μία μέσα-μία έξω, τώρα πρέπει να ξεκινήσει και να έχει διάρκεια. Ο Ενρίκε να προσαρμοστεί στα «θέλω» του προπονητή. Στην κορυφή Κουλούρης και Μυστακίδης δίνουν τη μάχη τους, ενώ κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος αν θα μείνουν στην ομάδα ή όχι, αφού μέχρι προχθές τα σενάρια ήταν πολλά και για τους δύο. (Ακόμη απορώ πώς συζητήθηκε και συζητιέται η παραχώρηση του Μυστακίδη στον Παναθηναϊκό ή οπουδήποτε αλλού, κάτι που θα έγραφα ακόμη και αν ο παίκτης δεν ξεκινούσε τόσο καλά όσο βλέπουμε εδώ σε καθημερινή βάση).
Όταν ο ΠΑΟΚ αποκτήσει σταθερές και στην επίθεση (όπως έχει και στις άλλες θέσεις) τότε όλα θα είναι πολύ καλύτερα… Τότε και αυτή η αυτοπεποίθηση του Λουτσέσκου θα εδραιωθεί στο 100% και ο ίδιος θα είναι πιο ήρεμος.
* Τελικά τι έγινε με όσους προδίκαζαν ψήφο του ΠΑΟΚ στον εκπρόσωπο του Ολυμπιακού; Πάλι ξεφτιλιστήκαν; Πάλι εκτέθηκαν; Πόσες ακόμη φορές; Αλλά αν έχεις συνηθίσει, μετά από 100-200 φορές δε σε νοιάζει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.