Πούκι: Μια μηχανή των γκολ για τον ΠΑΟΚ (vids)

Πούκι: Μια μηχανή των γκολ για τον ΠΑΟΚ (vids)

Πούκι: Μια μηχανή των γκολ για τον ΠΑΟΚ (vids)

bet365

Τα υπέρ και τα κατά του Τέεμου Πούκι, τον οποίο θέλει ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην επίθεση του ΠΑΟΚ, που δεν ανησυχεί βλέποντας την όποια διάθεση της ΑΕΚ να μπει σφήνα στη μεταγραφή.

Ο Τέεμου Πούκι, το Νο2 στη μεταγραφική λίστα του ΠΑΟΚ, πίσω από τον Σουηδό Πόντους Βέρνμπλουμ. Ξεκάθαρη πρώτη επιλογή για τη γραμμή κρούσης του «Δικεφάλου», με τους «ασπρόμαυρους» να θέλουν να φέρουν στην Τούμπα τον Φινλανδό επιθετικό, ο οποίος ολοκλήρωσε τη σεζόν 2017-18 με 19 γκολ και 11 ασίστ σε 44 συμμετοχές.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου γνωρίζει τις ικανότητες και τις δυνατότητες του 28χρονου στράικερ, δεν ήταν αρνητικός και έχει προ πολλού «ανάψει το πράσινο φως» για την απόκτησή του, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει ένα αχτύπητο δίδυμο μαζί με τον Πρίγιοβιτς στην «φροντ λάιν» του νέου ΠΑΟΚ, αλλά και να καλύψει το κενό του Σέρβου φορ στα πρώτα κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια της σεζόν.

Ο Φινλανδός σέντερ-φορ δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό κοινό. Υπήρξε μεγάλος μεταγραφικός στόχος του Παναθηναϊκού το περασμένο καλοκαίρι, ενώ δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η μέχρι τώρα διαδρομή του στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Πρωτοεμφανίστηκε στη μεγάλη κατηγορία της Φινλανδίας, σε ηλικίας μόλις 16 ετών, με τη φανέλα της Κότκα έχοντας κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου νέου παίκτη το 2006. Εφυγε για την Ισπανία και τη Σεβίλλη, έπαιξε σε κάποια παιχνίδια στη La Liga, αλλά ο χρόνος ήταν ελάχιστος για να επιστρέψει στην πατρίδα του και την Ελσίνκι πριν πάει στη Γερμανία και στην Σάλκε, ακολουθήσει η Σέλτικ και από το 2014 μέχρι τώρα η Μπρόντμπι.

Διακρίσειςαριθμοί

Ο Πούκι έχει κατακτήσει μια φορά το πρωτάθλημα Σκοτίας (2014), στη Φιλανδία έκανε το νταμπ με την Ελσίνκι το 2011 και πρόσφατα κατέκτησε το κύπελλο στη Δανία με την Μπρόντμπι.

Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στους αριθμούς και τα νούμερα που συνοδεύουν την καριέρα του θα διαπιστώσει ότι η εξέλιξη του την τελευταία διετία είναι εκπληκτική. Εχουμε και λέμε:

2010-11: Ελσίνκι 18 γκολ-10 ασίστ

2011-13: Σάλκε 8 γκολ-3 ασίστ

2013-14: Σέλτικ 9 γκολ-3 ασίστ

2014-15: Μπρόντμπι 13 γκολ-2 ασίστ

2015-16: Μπρόντιμπι 13 γκολ- 1 ασίστ

2016-17: Μπρόντμπι 29 γκολ-10 ασίστ

2017-18: Μπρόντμπι 19 γκολ-11ασίστ

Με την εθνική ομάδα της Φινλανδίας μετράει 62 συμμετοχές με 12 γκολ, ενώ η μέχρι τώρα παρουσία του σε διαφορετικά πρωταθλήματα δείχνει ότι δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα προσαρμογής.

Τώρα σ’ ότι αφορά το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Πούκι στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης τον γνωρίζει πολύ καλά και τον θέλει, όπως τον ήθελε και το περασμένο καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό. Γνωρίζουν επίσης ότι αρκετές ομάδες από την Τουρκία έχουν το όνομά του στην transfer list.

Όμως, μια σημαντική παράμετρος πέραν των χρημάτων, είναι η σχέση που έχουν «χτίσει» οι «ασπρόμαυροι» με τον μάνατζερ του Φινλανδού επιθετικού (και όχι μόνο…) κάτι που τους δίνει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα.

Στην Μπρόντμπι η αμοιβή του ήταν κοντά στις 500.000 ευρώ το χρόνο, ως ελεύθερος στην αγορά ζητάει ένα συμβόλαιο που μαζί με τα μπόνους θα πλησιάζει το 1 εκατομμύριο ευρώ, με τον ΠΑΟΚ να μπορεί να δώσει αυτά τα χρήματα σ’ ένα τριετές συμβόλαιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα