Μπροστά ο ΠΑΟΚ, αλλά… αυτό δεν φθάνει

Μπροστά ο ΠΑΟΚ, αλλά… αυτό δεν φθάνει

Μπροστά ο ΠΑΟΚ, αλλά… αυτό δεν φθάνει

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ σε σχέση με άλλους ανταγωνιστές και αυτό που πρέπει να προσεχθεί. Φυσικά έχει και μπάσκετ αυτό το blog.

Ξεκίνησαν οι «ειδικοί» να βγάζουν αποδόσεις για τα επόμενα πρωταθλήματα και πρώτο φαβορί στην Ελλάδα εμφανίζεται ο ΠΑΟΚ. Λογικό είναι. Αυτό αποτυπώνει μία κατάσταση όπως είναι τώρα… όπου όμως δεν παίζεται ποδόσφαιρο.

Τι γίνεται δηλαδή; Για ποιους λόγους αυτή τη στιγμή, που δεν έχουμε παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ φαντάζει ως ο επικρατέστερος. Στα θεωρητικά δηλαδή…

- Ο ΠΑΟΚ τελείωσε πιο εντυπωσιακά από όλους τη σεζόν. Έκανε το 25/26, κέρδισε βαθμολογικά το πρωτάθλημα και… πανηγυρικά το κύπελλο.

- Ο ΠΑΟΚ φαίνεται ότι θα διατηρήσει τον ίδιο κορμό. Όλα δείχνουν ότι δεν θα κάνει πολλές αλλαγές στην επιτυχημένη του ομάδα.

- Ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος που διατηρεί και τον προπονητή του. Τον πολύ επιτυχημένο προπονητή του, που παρουσίασε αυτή την ομαδάρα η οποία έσπασε όλα τα ρεκόρ.

- Σε αντίθεση ο Ολυμπιακός αλλάζει τα πάντα και φαίνεται ότι ρίχνει το μπάτζετ του, ενώ η ΑΕΚ χάνει πολλά από τα ατού της που την οδήγησαν ψηλά.

Αυτοί είναι οι λόγοι, που οδηγούν σε κάποια θεωρητικά συμπεράσματα. Όταν ξεκινήσουν οι αγώνες πολλά μπορεί να αλλάξουν βέβαια… Μπορεί και όλα.

Ας μείνουμε όμως στη… θεωρία του καλοκαιριού και των μεταγραφών…

Για να εξακολουθήσει να έχει ο ΠΑΟΚ το προβάδισμα με την ομάδα που θα παρουσιάσει και αφού διατηρεί τον ίδιο επιτυχημένο προπονητή, πρέπει κάποια πράγματα που ο Λουτσέσκου ανέλυσε πριν 10-15 μέρες να γίνουν πράξη. Πρέπει αυτό που είπαν Ιβάν και Γιώργος Σαββίδης για τον απόλυτο έλεγχο του Λουτσέσκου, να ισχύσει σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει αυτό που ζήτησε ο Βιεϊρίνια (να διατηρήσουμε τον ίδιο κορμό) να μην ξεχαστεί.


Ο ΠΑΟΚ ΔΕΝ έχει μεγάλη ανάγκη για πολλές κινήσεις. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται 3-4 μεταγραφές και προφανώς άλλες τόσες επιστροφές δανεικών εκεί που έχει κενά. Από εκεί και πέρα χρειάζεται και να διαχειριστεί σωστά τους… άπειρους δανεικούς του για να μην δημιουργηθούν άλλα προβλήματα…

Προς το παρόν επικρατεί… νηνεμία. Πέρασαν 18 μέρες χωρίς… πολλά-πολλά. Ας δούμε τι θα ακολουθήσει και στις 20 Ιουνίου θα ξανακάνουμε προγνωστικά και εκτιμήσεις, αν και βέβαια οι πιο ασφαλείς (για τις συνθήκες που ξεκινάει η κάθε ομάδα) θα γίνουν στις 20 Αυγούστου. Αφού έχουν παίξει και στην Ευρώπη…

* Προφανώς και όταν ξεκίνησα να γράφω για τις οικονομικές διαφορές του ΠΑΟΚ με άλλους στα συμβόλαια και τον αντίκτυπο που μπορεί αυτές να έχουν από εδώ και πέρα, ποτέ δεν φανταζόμουν ότι παίκτης β΄ κατηγορίας θα αρνηθεί για οικονομικούς λόγους αυτούς που πανηγύρισαν το πρωτάθλημα…

* Στο μπάσκετ ο Παναθηναϊκός κέρδισε τον ΠΑΟΚ με διαφορά 16 πόντων σε αγώνα όπου η ομάδα του Παπαθεοδώρου ήταν σαφώς καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο. Εκπληκτικά πράγματα… Απολύτως μπασκετικά όμως.
Αν είσαι στον ΠΑΟΚ και δεν καταλαβαίνεις ότι για να κερδίσεις τον Παναθηναϊκό πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος στους αγωνιστικούς σου στόχους για 38-39-40 λεπτά, τότε… τζάμπα κόπος.
Ο ΠΑΟΚ για ένα ημίχρονο αποδιοργάνωσε τον μεγάλο του αντίπαλο, που βασίστηκε μόνο στις ατομικές εμπνεύσεις των πλέι μέικερ του, του Καλάθη και του Λεκαβίτσιους. Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο όμως και ο Παναθηναϊκός βρήκε μερικές ακόμη λύσεις. Αυτό έλειπε… Μπήκε ο Αντεντοκούμπο, τους έδωσε τη φοβερή ενέργειά του, ο ΠΑΟΚ δεν απάντησε, το γήπεδο δεν αντέδρασε ιδιαίτερα και μέσα σε οκτώ λεπτά ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά.
Από εκεί και πέρα όταν ο Παναθηναϊκός βάζει 15 τρίποντα στα 32 και παίρνει άλλα 14 επιθετικά ριμπάουντ… χαιρετίσματα.

Πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες «δίνουν» το σουτ στον Καλάθη. Όταν όμως αυτός έχει… οίστρο και το καταλαβαίνεις κάπου στο 10΄-15΄-20΄, λογικά αλλάζεις φιλοσοφία. Έστω και αν μετά από αυτόν, λογικά θα… «εμφανιστεί» κάποιος άλλος...

Το μπάσκετ είναι δίκαιο και από εδώ και πέρα οι δύο καλύτερες ομάδες μετά τους δύο μόνιμους πρώτους θα διεκδικήσουν τον τίτλο του… πρωταθλητή, μετά τους πρωταθλητές. Τι να κάνουμε; Αυτή είναι η κατάσταση εδώ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.