Gracias por todo señor Manolo!

Gracias por todo señor Manolo!

Gracias por todo señor Manolo!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης υποκλίνεται στον κορυφαίο της σεζόν Χιμένεθ και εστιάζει στο πρόσωπο που συνιστά τον πιο επιτυχημένο προπονητή στη νεότερη ιστορία της ΑΕΚ.

Γιουβέντους - Μίλαν 200+ ειδικά στοιχήματα και ατελείωτη δράση στο live στοίχημα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις! (21+)

Στον κιτρινόμαυρο, πιο όμορφο, πλανήτη «ΑΕΚ», τούτη την εποχή η λέξη έκσταση είναι απόλυτα συνυφασμένη με την καθημερινότητα μας... Λογικό κι αναμενόμενο βεβαίως – βεβαίως με όσα ζήσαμε όλοι από την περασμένη Παρασκευή έως και την Κυριακή και τις πρώτες πρωϊνές ώρες στον Πάνο Κιάμο όπου έγινε το γλέντι της Βασίλισσας... Ένα τριήμερο που όμοιό του δεν θυμάμαι να 'χουμε βιώσει ακόμη και στις υπέροχες πρωταθληματικές χρονιές σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ την δεκαετία του '90 και εκεί του 2000 που έφερε πολλές μπασκετικές επιτυχίες...

Εδώ όμως, σε τούτο το χώρο, εστιάζουμε στο ποδόσφαιρο που γνωρίζουμε και μπορούμε να αναλύσουμε κανά δυο πράγματα παραπάνω (όχι από εσάς, αλλά γενικά). Το blog σήμερα, ωστόσο, είναι αφιερωμένο στον τεχνικό της ΑΕΚ, στον Μανόλο Χιμένεθ, που δεδομένα αποτελεί τον κορυφαίο προπονητή της σεζόν στην Ελλάδα συγκριτικά με οποιονδήποτε ομόλογό του. Κάτι που δεν χρειάζεται καν να έχει διεξαχθεί ο τελικός Κυπέλλου για να κριθεί ως ο πλέον επιτυχημένος της σεζόν στη χώρα μας. Κι αυτό διότι υπάρχει και το Europa League και το αήττητο... ταξίδι της Ένωσης στη συγκεκριμένη διοργάνωση!

Ειδικότερα όμως ο Σεβιγιάνος τεχνικός για την ΑΕΚ συνιστά τον πλέον επιτυχημένο προπονητή της στη νεότερη ιστορία του συλλόγου. Κάτι που επιβεβαιώνουν τα κατορθώματά του (και) στις δυο θητείς του στον κιτρινόμαυρο -όχι και πολύ εύκολο- πάγκο. Κι αυτό διότι ο Χιμένεθ είναι ένας προπονητής που οδηγεί το club σε τίτλους ανεξαρτήτως κατάστασης της ομάδας σε διοικητική (και όχι μόνο) επίπεδο. Την πρώτη του φορά με την φόρμα της Ένωσης κατέκτησε το Κύπελλο με επική πρόκριση (εύκολα) μέσα στην Τούμπα...

Σ' αυτό το δεύτερο πέρασμά του κλήθηκε να μαζέψει ότι... σώζεται από μια καμμένη ομάδα όπως την είχε παραλάβει από τους προκατόχους του και τα λάθη που είχαν γίνει στην ΑΕΚ εκείνη τη σεζόν. Την ανέλαβε στην 9η θέση τότε και την οδήγησε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος (στην πρωτιά των πλέι οφ), τη στιγμή που του στέρησαν τη δυνατότητα να διεκδικήσει την κούπα του Κυπέλλου με μια διαιτητική απόφαση πέρυσι στον Βόλο. Όμως είχε φανεί το... έργο ότι θα 'χει μόνο happy end και ακόμη περισσότερο ότι θα 'χει και συνέχεια.

Έτσι φτάσαμε στο τώρα... Στην επιστροφή της ΑΕΚ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος έπειτα από 24 χρόνια. Έχοντας έναν προπονητή στον πάγκο της που απέδειξε ότι όντως εκείνο το «για μένα η ΑΕΚ, η ιστορία της και ο κόσμος της, θα είναι πάντα στην καρδιά μου», δεν ήταν λόγια έτσι του... αέρα που ειπώθηκαν απλά ως ένα γλυκό αντίο χωρίς ουσία. Ήταν η αλήθεια η οποία επιβεβαιώθηκε με την άφιξή του στην Αθήνα για δεύτερη φορά και πάλι για λογαριασμό της αγαπημένης του ΑΕΚ... Για καλή τύχη του συλλόγου!

Από την προετοιμασία και την αρχή της δουλειάς στο Κίελτσε της Πολωνίας, όπου θα βρισκόμαστε και φέτος, είχε φανεί ότι η σεζόν που έρχεται για την ΑΕΚ θα είναι πρωταθληματική. Τότε το σημειώνα (για πρώτη φορά το έγραψα σε επίπεδο βασικού σταδίου προετοιμασίας) και αρκετοί έγραφαν τα δικά τους... Όμως όταν έχεις βρεθεί επί σειρά ετών (δεν θυμάμαι αν είναι 13 ή 14) δίπλα στην ομάδα ενώ εκείνη δημιουργείται, πιστέψτε με, είναι εύκολο να καταλάβεις αν κάτι έχει αλλάξει και αν υπάρχει δυναμική πρωταθλητισμού. Είναι κάτι που πρώτα το αντιλαμβάνεσαι από το δέσιμο στα αποδυτήρια και έπειτα το επιβεβαιώνεις από την αγωνιστική εικόνα.

Το επίπεδο δουλειάς στην προετοιμασία του Χιμένεθ ήταν πάντα εξαιρετικό. Ισπανική σχολή άλλωστε. Το είχαμε δει στην Σλοβενία, το φώναζαν μορφές του ποδοσφαίρου (όπως ο Δέλλας, ο Λυμπερόπουλος) της χώρας μας και της ΑΕΚ, ενώ το επιβεβαίωναν η εξέλιξη και η πρόοδος νέων τότε ποδοσφαιριστών που έφτασαν σε top level όπως ο Κώστας Μανωλάς... Η δουλειά και το αποτέλεσμα αυτής του τεχνικού από την Ανδαλουσία είναι οι αποδείξεις που μπορεί να ψάχνει κανείς προκειμένου να αναδείξει το μέγεθος των δυνατοτήτων σε επίπεδο προπονητικής του τεχνικού της Ένωσης...

Στην πρώτη του... νορμάλ (με σοβαρή διοίκηση) σεζόν στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ κατέκτησε τον τίτλο, έσπασε την κατάρα 24 χρόνων, την επανέφερε στην Ευρώπη και ετοιμάζεται να την οδηγήσει στα αστέρια, τη στιγμή που το Σάββατο διεκδικεί μια ακόμη κούπα, το Κύπελλο που αν κατακτηθεί θα σημαίνει (και) νταμπλ. Έπειτα από 40 ολόκληρα χρόνια είναι ιστορική ευκαιρία για την Ένωση του Μανόλο να φτάσει στο νταμπλ κάτι που δεν κατάφερε ποτέ να πανηγυρίσει (για παράδειγμα) ο κορυφαίος προπονητής της ΑΕΚ -σύμφωνα με την ιστορία και τις επιτυχίες επί των ημερών του- Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Αναμφισβήτητα αν ο Μανόλο Χιμένεθ παραμείνει για χρόνια στην τεχνική ηγεσία των «κιτρινόμαυρων» και τη συνδυάσει με την κατάκτηση και άλλων πρωταθλημάτων και Κυπέλλων (σε συνδυασμό με ευρωπαϊκές πορείες σε Champions ή Europa League), θα έχει την προοπτική όχι μόνο να φτάσει, αλλά να ξεπεράσει κιόλας, τον Βόσνιο νυν εκτελεστικό διευθυντή της ΑΕΚ.

Όπως και να 'χει, μόνο και μόνο για την επιστροφή της Ένωσης στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου έπειτα από 24 χρόνια, εκτιμώ πως αξίζει τουλάχιστον ένα ευχαριστώ. Περισσότερο απ' όλα όμως αξίζει ένα ευχαριστώ για όλα όσα έχει κάνει για έναν ξένο για εκείνον Σύλλογο και τον τρόπο που δέθηκε και δόθηκε σε αυτόν... Έχει και τα αρνητικά του, κάνει και τα λάθη του (άλλωστε τα 'χουμε πει, εκείνος που δεν κάνει τίποτα είναι το πρόσωπο που δεν κάνει λάθη), εκτίθεται και εκθέτει στον πάγκο με τη συμπεριφορά του αφού ζει σε φουλ ένταση πάντα κάθε αναμέτρηση. Όμως εμείς ξέρουμε καλά πόσο όμορφος άνθρωπος (και κυρίως καλός) είναι και το σπουδαιότερο σε ότι αφορά τον πάγκο της ΑΕΚ πόσο πιστός στρατιώτης της είναι...

Προσωπικά θέλω να πιστεύω πως ο Χιμένεθ θα μείνει κοντά μας για πολλά χρόνια ακόμη. Ότι θα συνεχίσει να κάνει καλύτερη την ΑΕΚ αγωνιστικά, να δημιουργεί ποδοσφαιριστές και να τους δίνει ευκαιρίες (παρουσιάζοντας σταθερά βελτίωση και εξέλιξη), να χτίζει δυνατά αποδυτήρια που θα εκφράζονται από την ΕΝΩΣΗ όλων των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος και τελικά να κατακτά πρωταθλήματα και Κύπελλα. Πέντε λέξεις στη γλώσσα του είναι αρκετές για εκείνον που θέλει όλοι να εκφράζονται από ταπεινότητα και σεμνότητα.

Gracias por todo señor Manolo!

Yγ: Δεν χωράνε υστρερόγραφα σ' αυτό το άρθρο... Είναι αφιερωμένο στον κορυφαίο τεχνικό της σεζόν, στον πρωταθλητή, γι' αυτό για Κύπελλο, ανανεώσεις, μεταγραφικά, την επόμενη φορά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...