Τουρσουνίδης: «Ο ΠΑΟΚ έχει υψώσει το ανάστημά του»

Τουρσουνίδης: «Ο ΠΑΟΚ έχει υψώσει το ανάστημά του»

Gazzetta team
Τουρσουνίδης: «Ο ΠΑΟΚ έχει υψώσει το ανάστημά του»

bet365

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης με δηλώσεις του στάθηκε στο φινάλε του πρωταθλήματος, αναφέρθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου έχρισε φαβορί τον ΠΑΟΚ.

Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ πριν από λίγο καιρό βρέθηκε στο στόχαστρο πολλών, που τον κατηγόρησαν ότι χωρίζει την Ελλάδα στη μέση, με νέες δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Libero, στάθηκε στα τελευταία γεγονότα που σημάδεψαν το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ μίλησε και σχολίασε τον επερχόμενο τελικό του κυπέλλου.

Πιο αναλυτικά ο Γιώργος Τουρσουνίδης είπε:

«Η κατρακύλα συνεχίζεται, δεν έχουν σταματημό, δεν ντρέπονται. Φροντίζουν και νοιάζονται για την πάρτη τους, να κάνουν τα κουμάντα τους και να είναι καλά εκεί στην Αθήνα και να μην τους αγγίζει τίποτα, γιατί αυτή τη φορά ο Σαββίδης και ο ΠΑΟΚ τους άγγιξε πολύ περισσότερο. Αυτή τη φορά δεν θα τους περάσει έτσι. Ο ΠΑΟΚ έχει υψώσει το ανάστημά του με τον Ιβάν Σαββίδη και με τον κόσμο του».

Για το πρωτάθλημα:

«Πλέον παίρνουν τα πρωταθλήματα στα χαρτιά και στα δικαστήρια και στα υπουργεία τους. Για εμάς ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής και το κέρδισε στους αγωνιστικούς χώρους με τις νίκες του. Κάθε υγιής φίλαθλος ξέρει καλά ότι ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού δεν θέλουν και δεν μπορούσαν να φανταστούν ποτέ ότι ο ΠΑΟΚ θα έφτανε σε αυτό το επίπεδο. Φέτος σκαρφίστηκαν αυτά που έγιναν σε δύο παιχνίδια, με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, με τρισάθλιους διαιτητές και με όσα ακολούθησαν με τα δικαστήρια και τις ποινές. Αύριο στην Τούμπα θα χειροκροτήσουμε την ομάδα γιατί αυτοί είναι οι άξιοι και οι δίκαιοι πρωταθλητές».

Για τον τελικό Κυπέλλου:

«Είναι ένας τελικός και ξέρουμε όλοι τι σημαίνει. Αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση και το έχει αποδείξει με την απόδοσή του ότι διαθέτει καλύτερο και πιο ποιοτικό υλικό. Είμαστε υποχρεωμένοι βέβαια για ακόμη μια φορά να κατέβουμε στην Αθήνα. Με μια παρουσία τελικού ο ΠΑΟΚ θα πάρει το Κύπελλο. Τα παιδιά θα αποδείξουν ότι είναι καλύτερη ομάδα μέσα στο γήπεδο. Θα δείξουν χαρακτήρα και θα πάρουν το Κύπελλο».

Για το αν υπάρχει φαβορί:

«Φαβορί είναι ο ΠΑΟΚ βάση αγωνιστικής εικόνας που είχε σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και ειδικά τελευταία. Η ΑΕΚ είναι λίγο πεσμένη και κουρασμένη. Αλλά δεν παύει να είναι ένας τελικός. Πάντως ένα μικρό προβάδισμα έχει ο ΠΑΟΚ, όχι επειδή είναι η ομάδα μου, λόγω αγωνιστικής εικόνας το λέω. Εγώ είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά με όσα έχουν γίνει αισθάνονται αδικημένα και έχουν ένα παραπάνω λόγο να κερδίσουν την ΑΕΚ στην Αθήνα και να πάρουν το Κύπελλο».

Για το αν αποτελούν κριτήριο τα δύο ντέρμπι μεταξύ Δικεφάλων μέσα στη σεζόν:

«Δεν νομίζω. Είναι ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Ένα ενενηντάλεπτο, ένας τελικός. Σίγουρα έχουμε στο μυαλό μας τα δύο ματς της σεζόν, αλλά αντιμετωπίζεται διαφορετικά αυτό το ματς από παίκτες και προπονητές. Η ομάδα που θα είναι πιο συγκεντρωμένη και πιο καλά στημένη και έχει τους παίκτες με προσωπικότητα και ποιότητα και αυτή η ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ, έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα. Αλλά είναι ένα παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν».

Για το πείσμα των παικτών:

«Ευεργετικά μπορεί να λειτουργήσει, να το πάρουν εγωιστικά. Αισθάνονται πληγωμένοι γιατί τους έκλεψαν το πρωτάθλημα και νιώθουν την αδικία περισσότερο από όλους γιατί τους πήραν τον ιδρώτα».

Για τον Χιμένεθ:

«Προσπαθεί και πουλάει οπαδιλίκι. Δεν μπορώ να τον κρίνω σαν προπονητή, δεν τον γνωρίζω. Εκανε μια καλή ομάδα με καλούς παίκτες, που ακούγεται ότι είναι ομάδα, αλλά με αυτά που βλέπω τελευταία και τις δηλώσεις του, νομίζω προσπαθεί να κερδίσει τον κόσμο και τη διοίκηση της ΑΕΚ για να παραμείνει και του χρόνου».

Ερωτηθείς για την απάντηση που έδωσε ο Χιμένεθ για το ντόπινγκ που ζήτησε ο ΠΑΟΚ για τον τελικό:

«Είναι η τακτική τους αυτή. Όταν φοβούνται ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει το Κύπελλο, διαμορφώνουν εχθρικό κλίμα για να αποσυντονίσουν και να μη συζητάμε για το αγωνιστικό. Είδαμε πως αντέδρασαν και στο ματς πρωταθλήματος που ήρθαν για να προκαλέσουν και να δημιουργήσουν καταστάσεις γιατί αγωνιστικά έχαναν το παιχνίδι και έγιναν όλα αυτά. Όπως και ο προπονητής του Ολυμπιακού με το αστείο περιστατικό που πρέπει να ντρέπεται πρώτα ο ίδιος και μετά ο Ολυμπιακός. Κάτι ανάλογο συμβαίνει τώρα με την ΑΕΚ».

Για την ψυχολογική προετοιμασία στην εβδομάδα μέχρι τον τελικό:

«Σίγουρα είναι σημαντική αλλά ο ΠΑΟΚ είναι σε καλό σημείο από θέμα ψυχολογίας. Όλοι μιλούν για το αγωνιστικό κομμάτι, παίκτες και προπονητής. Πρέπει να τα αφήσουν τα άλλα στην άκρη και να επικεντρωθούν στο αγωνιστικό κομμάτι για να κερδίσουν το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε όλοι δίπλα στην ομάδα και να συμπαρασταθούμε στην τεράστια προσπάθεια που έχουν κάνει τα παιδιά».

Για το αν βοηθήσει ψυχολογικά ο κόσμος την ομάδα σε γεμάτη Τούμπα αύριο:

«Πρέπει αύριο να γεμίσουμε την Τούμπα για να χειροκροτήσουμε τα παιδιά και να τους επιβραβεύσουμε και να τους δείξουμε ότι είναι οι πρωταθλητές. Και να στείλουμε το μήνυμα και ενόψει τελικού Κυπέλλου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα