Άλτμαν στο gazzetta.gr: «Θα μπορούσαμε να πάρουμε πρωτάθλημα, ο Ουζουνίδης μας κράτησε όρθιους»

Άλτμαν στο gazzetta.gr: «Θα μπορούσαμε να πάρουμε πρωτάθλημα, ο Ουζουνίδης μας κράτησε όρθιους»

Άλτμαν στο gazzetta.gr: «Θα μπορούσαμε να πάρουμε πρωτάθλημα, ο Ουζουνίδης μας κράτησε όρθιους»

bet365

Ο Όμρι Άλτμαν σε μια κατάθεση ψυχής στο gazzetta.gr για το δέσιμο του με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, αλλά και τον τραυματισμό του. Η αποψίλωση του ρόστερ, τα οικονομικά προβλήματα, η εμφάνιση με τον Ολυμπιακό, ο Ουζουνίδης και ο... Βέρτης!

«Εφτά φορές να πέφτεις και να σηκώνεσαι 8», αναφέρει μια γιαπωνέζικη παροιμία. Ο Όμρι Άλτμαν σε μια προβληματική χρονιά για τον Παναθηναϊκό που συνδυάστηκε από τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό της καριέρας εξακολουθεί να χαμογελάει, να ελπίζει και να ονειρεύεται.

O Ισραηλινός μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε τον περασμένο Ιούλιο από τον Παναθηναϊκό και στους 10 μήνες που ακολούθησαν έζησε όσα δεν είχε βιώσει σε ολόκληρη την καριέρα του.

Ο πρώην παίκτης της Χάποελ Τελ Αβίβ στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκη» πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση ωστόσο στάθηκε άτυχος καθώς λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού.

Στο «τριφύλλι» εδώ και μήνες εκτυλίσσεται ένα θρίλερ δίχως τέλος αναφορικά με τον μέλλον του συλλόγου την στιγμή που ο Άλτμαν βρίσκεται εκτός μάχης, ανήμπορος να βοηθήσει.

Ο 24χρονος διεθνής μίλησε στο gazzetta.gr για όσα συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό, μετέφερε το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια της ομάδας, ενώ εξέφρασε την άποψη πως εάν δεν είχαν γιγαντωθεί τα οικονομικά προβλήματα του «τριφυλλιού» που οδήγησαν σε αποχωρήσεις ο σύλλογος θα μπορούσε να παλέψει για το πρωτάθλημα.

Ο Άλτμαν αναφέρεται στο δέσιμο του με τον Παναθηναϊκό και τους οπαδούς του, ενώ επισημαίνει τον ρόλο του Ουζουνίδη σε ότι αφορά την προσήλωση των παικτών στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Παράλληλα, μιλάει για την φιλία του με τον Ινσουά αλλά και τον θαυμασμό του για τον Νίκο Βέρτη!

Σχεδόν δύο μήνες μετά τον σοβαρό τραυματισμό σου σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αποθεραπεία σου;

«Η αποθεραπεία μου πηγαίνει πολύ καλά. Νιώθω κάθε μέρα καλύτερα. Ακολουθώ ατομικό πρόγραμμα και στόχος μου είναι να αγωνιστώ στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν. Δυστυχώς και οι τραυματισμοί είναι μέρος του ποδοσφαίρου και πρέπει να σταθώ δυνατός για να επιστρέψω στις υποχρεώσεις της ομάδας».

Θεωρείς πως ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κατακτήσει το πρωτάθλημα εάν δεν είχαν προκύψει τόσα πολλά προβλήματα;

«Το πιστεύω ότι μπορούσαμε να 'χτυπήσουμε' το πρωτάθλημα. Ξεκινήσαμε θαυμάσια στη σεζόν αποκλείοντας την Γκαμπάλα, ενώ παίξαμε πολύ καλά απέναντι σε μια δυνατή ομάδα όπως είναι η Αθλέτικ Μπιλμπάο. Φτάσαμε στο σημείο να διεκδικήσουμε την πρόκριση αλλά στο τέλος δεν τα καταφέραμε.

Η απώλεια του Ζέκα ήταν πολύ σημαντική. Τεράστια, εντός και εκτός γηπέδου αφού ήταν ο ηγέτης της ομάδας στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στα αποδυτήρια. Θέλαμε χρόνο να προσαρμοστούμε μετά την αποχώρηση του. Έπειτα ακολούθησαν πολλοί παίκτες. Ο Μολέδο, ο Λούκας Βιγιαφάνες. Μολονότι αποδυναμώθηκε ο σύλλογος δείξαμε πως τον σεβόμαστε. Τα δίνουμε όλα για τους οπαδούς μας που είναι συγκλονιστικοί και μας στηρίζουν. Εάν δεν είχαν φύγει τόσοι παίκτες πιστεύω θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα μέχρι τέλους».

Πως αισθάνθηκες όταν είδες τους συμπαίκτες σου να υψώνουν μια φανέλα του Παναθηναϊκού όπου σου εύχονταν να επιστρέψεις σύντομα;

«Ήταν μια συγκλονιστική στιγμή όταν οι συμπαίκτες μου ύψωσαν την φανέλα του Παναθηναϊκού που έγραφε: 'Ομρι γρήγορα κοντά μας'. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Όλοι ήρθαν σπίτι για να δουν πως είμαι. Ο Παναθηναϊκός και οι συμπαίκτες μου είναι σαν ένα κομμάτι της οικογένειας μου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτές τις στιγμές. Το προσωπικό της ομάδας, οι συμπαίκτες μου και οι οπαδοί από την πρώτη στιγμή με υποστήριξαν και μου έδωσαν κουράγιο».

Ήταν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το καλύτερο σου παιχνίδι;

«Κόντρα στον Ολυμπιακό κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι. Νομίζω τα πήγα πολύ καλά και κυριάρχησα. Πάσαρα σωστά, έκοβα και κρατούσα σωστά την μπάλα. Ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις μου. Ακόμη και όταν μείναμε με 10 παίκτες δείξαμε ποιοι είμαστε. Ήταν όλοι οι παίκτες τρομεροί. Δεν το βάλαμε κάτω και τιμήσαμε την φανέλα του Παναθηναϊκού. Δυστυχώς στη συνέχεια στάθηκα άτυχος με τον τραυματισμό μου».

Μετάνιωσες που ήρθες στον Παναθηναϊκό βλέποντας τα προβλήματα να πολλαπλασιάζονται;

«Φυσικά και δεν μετανιώνω που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Ούτε στιγμή δεν έχει περάσει αυτό από το μυαλό μου. Θα θυμάμαι για όλη μου τη ζωή τις στιγμές που έζησα και ζω στον Παναθηναϊκό. Η πόλη, η ομάδα, οι οπαδοί, όλα είναι θαυμάσια. Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Μπορεί να περνάει δύσκολες στιγμές, αλλά σύντομα θα τελειώσει όλο αυτό που περνάει».

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού από την πρώτη στιγμή μετά τον τραυματισμό σου στάθηκαν στο πλευρό σου...

«Εκτιμώ πολύ τους οπαδούς και τους ευχαριστώ για τα μηνύματα που μου στέλνουν. Σημαίνει πολλά για μένα η αγάπη που μου δείχνουν. Αξίζουν τα καλύτερα και όπως σου είπα δεν θα τους ξεχάσω ποτέ. Βρίσκονται πάντα κοντά στην ομάδα».

Θεωρείς θα βρεθεί λύση στον Παναθηναϊκό προκειμένου να γλιτώσει τα χειρότερα;

«Κάποιος επενδυτής θα έρθει. Ο Παναθηναϊκός δεν γίνεται να παραμείνει έτσι. Όλοι νοιάζονται για την ομάδα και θεωρώ πως δεν θα συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Εάν η κατάσταση αλλάξει δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στον Παναθηναϊκό και την επόμενη σεζόν».

Πως εξηγείς το γεγονός πως παρά την δυσμενή κατάσταση που έχει περιέλθει η ομάδα δεν τον βάλατε κάτω αλλά εξακολουθείτε να παλεύετε με το ίδιο σθένος;

«Η ομάδα έμεινε όρθια παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή μας. Ο Ουζουνίδης κατάφερε να μας κάνει να επικεντρωθούμε σε όσα συμβαίνουν στο γήπεδο και να παραμείνουμε χαρούμενοι. Να παίξουμε για την ομάδα και τους εαυτούς μας και όχι για τα λεφτά ξέροντας πως είμαστε απλήρωτοι».

Με ποιον συμπαίκτη σου κάνεις πιο πολύ παρέα;

«Όλα τα παιδιά μου φέρθηκαν καλά και είμαστε φίλοι, αλλά ο συμπαίκτης με τον οποίο κάνω περισσότερο παρέα είναι ο Ινσούα. Μάλιστα ήρθε στο Τελ Αβίβ το Πάσχα και κάναμε μαζί διακοπές».

Υπάρχουν πιστεύεις πολλά κοινά στοιχεία μεταξύ Ελλήνων και Ισραηλινών;

«Υπάρχουν πολλές ομοιότητες με το Ισραήλ. Υπάρχει ίδια νοοτροπία, ο καιρός μοιάζει, αλλά και οι άνθρωποι έχουν κοινά στοιχεία. Είναι καλοί και ευγενικοί. Ακόμα και στη μουσική υπάρχουν ομοιότητες. Είναι μόλις 1,5 πτήσης από την Αθήνα στο Τελ Αβίβ. Μου πήρε μόνο 2-3 εβδομάδες μέχρι να συνηθίσω την ζωή στην Αθήνα».

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου Έλληνας τραγουδιστής;

«Αγαπημένος μου Έλληνας τραγουδιστής είναι ο Νίκος Βέρτης. Ακούω πολλά χρόνια τα τραγούδια του. Τον γνωρίζω από το Ισραήλ. Μου δόθηκε μάλιστα η ευκαιρία να παρακολουθήσω το show του δύο φορές εδώ στην Αθήνα».

Δείτε το γκολ του Όμρι Άλτμαν κόντρα στην Ξάνθη

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα