Έγινε η δουλειά, πρωτάθλημα ΞΑΝΑ... (pic)

Έγινε η δουλειά, πρωτάθλημα ΞΑΝΑ... (pic)

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Έγινε η δουλειά, πρωτάθλημα ΞΑΝΑ... (pic)

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την Α.Ε.Κ. που με αντίπαλο τον Λεβαδειακό θα κάνει φιέστα τίτλου και γράφει για τις απαράδεκτες εικόνες στα Χανιά ενώ υπάρχουν πάντα υστερόγραφα.

Μάιντζ - Φράιμπουργκ! Aτελείωτη δράση στο live στοίχημα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις! (21+)

Κυνική, ουσιαστική, αποτελεσματική, επαγγελματική... Όπως θέλετε μπορείτε να ονομάσετε τη νίκη της ΑΕΚ στα Χανιά με αντίπαλο τον Πλατανιά. Όπως και να τη χαρακτηρίσει κανείς στο τέλος ένα μόνο ισχύει: ήταν (και αυτή) πρωταθληματική! Σε μια σεζόν που έχει πολλές τέτοιες και στη διάρκεια της οποίας η Ένωση αγνοεί την έννοια της λέξης ήττα... Δεν το γράφουμε εμείς απλά για να το σημειώσουμε, είναι το δεδομένο. Αυτό που έχει συμβεί...

Η ΑΕΚ συνεχίζει χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα. Πλέον αριθμεί 19 ματς από τον Οκτώβριο του 2017 και την εντός έδρας ήττα από τον Ατρόμητο. Και το πέτυχε με δύσκολο πρόγραμμα σε Ελλάδα (πρωτάθλημα και Κύπελλο) και Ευρώπη (σε φάση ομίλων και μετά). Μακράν της -όποιας- δεύτερης ομάδας στη χώρα η καλύτερη αυτή του Μανόλο Χιμένεθ και μάλιστα αποδεδειγμένα.

Στα Χανιά σε ένα ματς πίεσης και απαίτησης για νίκη και μόνο, η ΑΕΚ έκανε αυτό που όφειλε, έφτασε στο τρίποντο και πλέον ψάχνει έναν βαθμό σε τρία ματς για να το σηκώσει. Προφανώς και δεν μπορεί να χαθεί αυτή η κούπα. Οπότε με τον Λεβαδειακό η ΑΕΚ στέφεται πρωταθλήτρια και ότι και να γίνει δεν θα αλλάξει αυτό ποτέ!

Η Ένωση στην Κρήτη έκανε τη δουλειά και παίρνει πρωτάθλημα ξανά. Η απόδοσή της δεν ήταν η καλύτερη δυνατή σε ότι αφορά την παραγωγή φάσεων. Μας έχει άλλωστε "κακομάθει" φέτος και το γεγονός ότι σημείωσε ένα γκολ και θα μπορούσε να είχε βρεί άλλα δύο με τρία τουλάχιστον (με Μπακασέτα, Λαμπρόπουλο, Αραούχο και Τσιγκρίνσκι) δεν μας αρκεί... Δικαιολογημένα όμως αφού ο ΑΕΚτσης θέλει πάντα να συνδυάζεται το αποτέλεσμα με όμορφο θέαμα. Δεν αρκούν για εκείνον ένα γκολ και άλλες πέντε τελικές στην εστία του αντιπάλου, ούτε το 88% (απίθανο) ποσοστό κατοχής της μπάλας.

Όμως η ΑΕΚ είχε και μια ρεβάνς μπροστά της για πρόκριση και συμμετοχή στον τελικό, έναν ακόμη, τρίτο σε ισάριθμα χρονιά. Χρειάστηκε να παίξει στα Χανιά με αρκετά διαφορετικά πρόσωπα στην ενδεκάδα της και σε ένα ματς που θα είχε δεδομένα κακό ρυθμό λόγω της διακοπής. Κι όμως δέχτηκε μια τελική απ το αντίπαλο της και κέρδισε σχετικά εύκολα το παιχνίδι που είχε την πίεση του διπλού που τελειώνει την υπόθεση τίτλος έπειτα από 24 χρόνια!

Αυτό που δεν άρεσε στα Χανιά και ήταν το πλέον σημαντικό ήταν το γεγονός της απαγόρευσης διακριτικών σε παιδάκια και μεγάλους ανθρώπους. Οργανωμένη μετακίνηση δεν έγινε ποτέ. Όμως άνθρωποι απ τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο θέλησαν να βρεθούν με τα παιδιά και τα εγγόνια τους στο πλευρό της αγαπημένης τους ομάδας που έπειτα από 24 χρόνια είναι και πάλι πρωταθλήτρια και οδεύει για το νταμπλ...

Περίμεναν καρτερικά στην είσοδο της θύρας να μπουν υπερήφανοι για την ομάδα τους και τα χρώματα της που τα φορούσαν πάνω τους. Όμως έπρεπε τα διακριτικά του να τα αφήσουν έξω. Παιδάκια μικρά που έδιναν το κασκόλ και τη μπλούζα τους γιατί "απαγορεύεται" να τα έχουν μαζί τους βάση εντολής του αρμόδιου υπουργού! Ντροπή... Να βλέπεις κοριτσάκια (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) και αγοράκια να βγάζουν τα κασκόλ του και να κοιτάνε με απορία τον παππού ή τον πατέρα και τη μητέρα. Και τι να του πουν; Πώς να τους εξηγήσουν και τι; Ευτυχώς δεν έκλαιγαν λόγω της λαχτάρας τους να δουν την αγαπημένη τους ΑΕΚ και τα ινδάλματα τους...

Δεν χρειάζεται να συνεχίσω. Μου προκαλεί αναγούλα και μόνο η ανάμνηση. Αυτή Αυτή η εικόνα των αθώων ματιών να απορούν γιατί πρέπει να ΜΗΝ φοράνε τα διακριτικά της αγαπημένης τους ομάδας που περιμένουν μια φορά το χρόνο να φορέσουν με υπερηφάνεια και χαρά (είτε είναι πρώτη είτε όχι) μου έβγαζε άσχημα και κακά συναισθήματα. Και δεν το θέλω αυτό. Προφανώς και το ίδιο ισχύει αν τα κασκόλ και οι φορεσιές ήταν πράσινες και κόκκινες. Θα ήταν ντροπή και για εκείνα τα παιδάκια!

Υγ: Το ματς με την ΑΕΛ έχει τεράστια σημασία για να πάρει η ΑΕΚ πίσω κάτι που της στέρησαν σε ένα ματς που η διαιτησία ήταν απ την έναρξή της απόλυτα εχθρική... Πρέπει όμως για να έχει τις πιθανότητες κατάκτησης του τροπαίου να αποκλείσει την ΑΕΛ και μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο της.

Υγ2: Ο Μασούντ δεν τα πάει καλά. Δεν βοηθάει την ομάδα και είναι κρίμα για τον ίδιο αυτό ενόψει και Μουντιάλ. Πραγματικά περίμενα περισσότερα απ τον διεθνή Ιρανό αλλά απογοητεύει.

Υγ3: Όπως κάθε φορά στο τέλος μιας σεζόν, με την εκάστοτε πρωταθλήτρια ομάδα, όλοι και όλα έπειτα από την επίτευξη του στόχου ασχολούνται με τις ανανεώσεις. Τώρα στην επικαιρότητα είναι η περίπτωση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ο οποίος φέτος έδειξε ότι είναι παίκτης που κάνει τη διαφορά και αξίζει να συνεχίσει να φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Τώρα που μπλέκουν και το όνομα του Ολυμπιακού το θέμα γίνεται ακόμη πιο ιντριγκαδόρικο και "εμπορικό". Όλα ανοιχτά είναι πάντως ακόμη!

Υγ4: Στο θέμα των ανανεώσεων όπως και να χει ο πρώτος που πρέπει να το κάνει είναι ο προπονητής. Να παραμείνει στην ΑΕΚ ο Χιμένεθ και θα δούμε ποιοι άλλοι έπειτα θα το κάνουν. Προέχει όμως η ανανέωση του συμβολαίου του κόουτς!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...