ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Τουρσουνίδης: «Δεν ενοχλεί όταν βρίζουν τη Μακεδονία και μας λένε Βούλγαρους;»

Τουρσουνίδης: «Δεν ενοχλεί όταν βρίζουν τη Μακεδονία και μας λένε Βούλγαρους;»

Τουρσουνίδης: «Δεν ενοχλεί όταν βρίζουν τη Μακεδονία και μας λένε Βούλγαρους;»

Ο Γιώργος Τουρσουνίδης που τις τελευταίες ώρες βρέθηκε στο στόχαστρο για μια αναφορά του στο συλλαλητήριο των οπαδών του ΠΑΟΚ, δίνει τις δικές του απαντήσεις.

Στο συλλαλητήριο των φίλων του «Δικεφάλου» το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου ο πρώην άσος της ομάδας του ΠΑΟΚ υποστήριξε μεταξύ άλλων πως, «δεν θα περάσει έτσι η κλοπή του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, θα χωρίσουμε την Ελλάδα στα δύο».

Αυτή η αναφορά έχει αφορμή για να δεχθεί «επίθεση» από μερίδα του Τύπου, αν και ο ίδιος δεν έδειξε να ενοχλείται με την όλη κατάσταση που κάποιοι δημιούργησαν εις βάρος του, όπως είπε στην εφημερίδα «Arena Press».

 «Είναι γνωστό πως στην Ελλάδα ορισμένοι καταλαβαίνουν μόνο αυτό που θέλουν να καταλάβουν. Αυτό που είπα ήταν το εξής: Θέλετε κύριοι να δείτε την Ελλάδα χωρισμένη στα δύο; Δεν θα περάσει έτσι η κλοπή του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ, θα χωρίσουμε την Ελλάδα στα δύο. Αυτό είπα. Φυσικά, αυτό που εννοούσα ήταν πως θα χωρίσουμε ποδοσφαιρικά την Ελλάδα στα δύο ως ΠΑΟΚτσήδες εάν χρειαστεί.

Θα πω κάτι που το γνωρίζουν όσοι με ξέρουν καλά. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με την πολιτική, ποτέ δεν με ενδιέφερε η πολιτική. Η άποψή μου ήταν καθαρά ποδοσφαιρική. Δεν το λέω για να απολογηθώ ή να δικαιολογηθώ, δεν έχω ανάγκη να το κάνω σε κανέναν. Θα το πω για μία ακόμα φορά. Αν θέλουν να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο, ο ΠΑΟΚ και ο κόσμος του έχει τη δύναμη να το κάνει».

«Το Βούλγαροι δεν ενοχλεί κανέναν;»

Συνεχίζοντας, ο Γιώργος Τουρσουνίδης είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα:

«Η οργή του κόσμου του ΠΑΟΚ ξεχειλίζει. Πόση πια αδικία να αντέξει αυτός ο κόσμος και ο σύλλογος; Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τις σφαγές της δεκαετίας του 70; Τις σφαγές στις δεκαετίες του ’80 και του '90; Ή μήπως τα τελευταία χρόνια τα πράγματα ήταν καλύτερα; Και φέτος, που ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, έγιναν αυτά που έγιναν. Ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε καν να παίξει στην Τούμπα, η ΑΕΚ δεν δέχθηκε να επιστρέφει στο γήπεδο γιατί το σκορ θα ήταν 1 -0 υπέρ του ΠΑΟΚ

Όσοι ενοχλούνται με τις δηλώσεις μου, πρόβλημά τους. Ξέρεις τι με ενοχλεί περισσότερο; Η υποκρισία και η επιλεκτική μνήμη ορισμένων. Πόσες φορές έχουμε ακούσει να μας λένε Βούλγαρους και να βρίζουν χυδαία τη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη; Ούτε και εγώ θυμάμαι πόσες φορές το έχω βιώσει εγώ προσωπικά στην καριέρα μου. Αυτό δεν ενοχλεί κανέναν; Αυτοί δεν θέλουν δηλαδή να χωρίσουν την Ελλάδα στα δύο και θέλει ο Τουρσουνίδης; Ας είμαστε σοβαροί...».

«Να ντρέπονται για τους εαυτούς τους …»

Ορισμένοι έφτασαν στο σημείο να τονίζουν πως πρέπει να ντρέπεται, από τη στιγμή μάλιστα που φόρεσε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας.

«Δεν μπορεί κανείς να μου κουνάει το δάχτυλο. Κανένας! Τίμησα τη φανέλα της Εθνικής, τίμησα τη φανέλα του ΠΑΟΚ και ποτέ στην καριέρα μου δεν προσπάθησα να κερδίσω πράγματα που δεν άξιζα Ούτε βουτούσα για πέναλτι, ούτε τίποτα. Καλύτερα να ντρέπονται για τους εαυτούς τους όλοι αυτοί που ξαφνικά τους έπιασε ο πόνος. Καταλαβαίνω γιατί γίνονται όλα αυτά τις τελευταίες εβδομάδες. Ο στόχος τους δεν είναι να χτυπήσουν εμένα, που έτσι κι αλλιώς δεν μπορούν, αλλά τον ΠΑΟΚ, τον κόσμο του και τον Ιβάν Σαββίδη», σημείωσε ο πρώην άσος του «Δικεφάλου».