Η Α.Ε.Κ. καθορίζει το μέλλον της και όχι μόνο...

Η Α.Ε.Κ. καθορίζει το μέλλον της και όχι μόνο...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Η Α.Ε.Κ. καθορίζει το μέλλον της και όχι μόνο...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την Ένωση που σηκώνει πρωτάθλημα, μπορεί και το νταμπλ, ενώ υπάρχουν τα αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ και την οδό για ανάλογη συνέχεια

Χρόνια πολλά σε όλους σας... Θαρρώ πως για τους ΑΕΚτσήδες η επιθυμία τους να περάσουν γρήγορα αυτές οι μέρες ήταν μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Γεγονός απόλυτα λογικό αφού δεν βλέπουν την ώρα να περάσουν οι μέρες, να κατακτηθούν οι μόλις τέσσερις βαθμοί που απαιτούνται, προκειμένου να πανηγυρίσουν την επιστροφή της Ένωσης στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα γεγονός που (αδίκως) περίμεναν καρτερικά να περάσουν 24 χρόνια για να το ζήσουν ξανά και ενώ στη διάρκεια αυτών των χρόνων είδαν την ομάδα τους να βιώνει τα πιο δύσκολα χρόνια στην ιστορία της.

Ωστόσο το 2018 ήρθε να τους δώσει απλόχερα όσα επί σειρά ετών (και επαναλαμβάνω αδίκως) στερήθηκαν. Με πλέον σημαντικό το γεγονός της δημιουργίας του νέου γηπέδου στο χώρο που υπήρχε το «Νίκος Γκούμας» στην Νέα Φιλαδέλφεια. Διότι μπορεί να το ξεχνούν όλοι, λόγω των χρόνων που έχουν περάσει (από το... μακρινό πλέον 2003) από τότε που γκρεμίστηκε το γήπεδο, όμως η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα από εκείνες (και όχι μόνο) που διεκδικούν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο η οποία δεν αγωνίζεται στη δική της έδρα, στο δικό της «σπίτι». Αλλά αντίθετα στο αφιλόξενο ΟΑΚΑ.

Πρόκειται για ένα επιπλέον... εμπόδιο που κατάφερε να ξεπεράσει η Ένωση στην πορεία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ας περνάει σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Την ίδια χρονιά, αυτή που διανύουμε, ο Ενωσίτης βλέπει την ομάδα του -όπως προαναφέραμε στον πρόλογο του κειμένου- να χρειάζεται μόλις 4 βαθμούς σε ισάριθμους αγώνες και ενώ στα επόμενα δυο ματς έχει να αγωνιστεί με τον Πλατανιά εκτός (που έχει υποβιβαστεί) και τον Λεβαδειακό εντός έδρας. Κάτι που σημαίνει πως μπορεί με αντίπαλο την ομάδα της Λιβαδειάς στο ΟΑΚΑ να κλειδώνει τον τίτλο είτε με νίκη είτε ακόμη και με το βαθμό της ισοπαλίας (αν έχει επικρατήσει στα Χανιά).

Θυμίζω πως ενδιάμεσα, σε δέκα μέρες από σήμερα (στις 19 Απριλίου), η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ υποδέχεται στο ΟΑΚΑ την ΑΕΛ στην ρεβάνς της ήττας με σκορ 2-1 στην Λάρισα προκειμένου να φτάσει στον τελικό Κυπέλλου και να διεκδικήσει την κούπα με αντίπαλο προφανώς τον ΠΑΟΚ, άρα και το νταμπλ! Την ίδια ώρα έχει προηγηθεί μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη με την επιστροφή του club (και) σε αυτές τις διοργανώσεις. Ταυτόχρονα υπάρχει για την ΑΕΚ και η προοπτική του Champions League με ότι αυτό συνεπάγεται. Όπως έχουμε διαβάσει και έχουν αναλύσει οι ειδήμονες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, είναι ένας στόχος ο οποίος μόνο ανέφικτο όνειρο δεν είναι για την Ένωση...

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε και όσα βιώνουμε από την μπασκετική ομάδα. Κατάκτηση Κυπέλλου κερδίζοντας Παναθηναϊκό στα ημιτελικά και Ολυμπιακό στον τελικό, αλλά και πρόκριση στο Final 4 στην Ευρώπη. Ήταν δεδομένο πως μόνο η ΑΕΚ θα μπορούσε να κάνει κάτι για να... σπάσει το δίπολο Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, να τους στερήσει έναν τίτλο και να επιχειρήσει να μπει σφήνα με σταθερά βήματα εξέλιξης, βελτίωσης και προόδου.

Πώς να μην θεωρείται λοιπόν το 2018 ίσως και η κορυφαία σεζόν στην ιστορία της ΑΕΚ. Ειδικά αν κατακτηθεί το νταμπλ στο ποδόσφαιρο και υπάρξει συμμετοχή στους ομίλους του Champions League, σε συνδυασμό με την κούπα στο μπάσκετ και το ενδεχόμενο επικράτησης και στο Final 4, τη στιγμή που τρέχουν καθημερινά τα έργα για το νέο μας γήπεδο στα πατρογονικά μας εδάφη! Βέβαια το θέμα είναι να μην αρκεστεί σε αυτά κανείς στην ΑΕΚ. Διότι το θέμα είναι η συνέχεια, η συνέπεια και η διάρκεια. Αν τώρα... χτίσει πάνω σ' αυτό που έχει ήδη δημιουργήσει η ίδια η διοίκηση τότε θα μπορεί να συνεχίσει στον δρόμο των επιτυχιών.

Τι σημαίνει αυτό; Είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ καθορίζει το μέλλον της και όχι μόνο. Αλλά και αυτό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αρκεί να συνεχίσει από τον περσινό αγωνιστικό σχεδιασμό, με τον ίδιο τρόπο και την ίδια μεθοδικότητα. Και η αρχή φέτος, τώρα στις επόμενες μέρες (αν όχι ώρες), πρέπει να γίνει από όσους υπάρχουν ήδη και πρέπει να συνεχίσουν στην ομάδα. Διότι η σωστή βάση υπάρχει, ο καλύτερος κορμός όλων των ομάδων υπάρχει στην Ένωση και έχει βασιστεί πολύ στο ελληνικό στοιχείο. Κι αυτό δεν πρέπει να αλλάξει...

Η αρχή πρέπει να γίνει από το... κεφάλι στο ψάρι! Με πρώτο και καλύτερο τον Μανόλο Χιμένεθ. Η ΑΕΚ και ο Ισπανός προπονητής πρέπει να συνεχίσουν μαζί. Κάτι που αποδείχτηκε στη διάρκεια της σεζόν και προτού φτάσει η ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το γεγονός πως ήταν το μοναδικό club που ανταποκρινόταν σε τρεις διοργανώσεις τη στιγμή που ταλαιπωρήθηκε και από τη... μοίρα με σημαντικούς τραυματισμούς στην πορεία (Μάνταλος, Γιόχανσον, Τσόσιτς τα πιο σημαντικά) είναι η σφραγίδα της επιτυχημένης δουλειάς του Σεβιγιάνου τεχνικού. Ακόμη και αν δεν κατακτούσε το πρωτάθλημα που ήταν ο βασικός στόχος! Τα πέτυχε όλα έως τώρα.

Έπειτα υπάρχει η υπόθεση Λάζαρου που η Ένωση θεωρώ πως πρέπει σύντομα να κλείσει διότι ήδη έχει τραβήξει περισσότερο απ' όσο θα έπρεπε αλλά και του Κονέ που ΠΡΕΠΕΙ εδώ να μείνει (και θα μείνει). Ο διεθνής Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε εξαιρετική σεζόν, την καλύτερή του, δείχνει απόλυτα αφοσιωμένος στην ΑΕΚ και επιθυμεί την παραμονή του με την ανάλογη οικονομική επιβράβευση που αξίζει. Στο πορτοφόλι κανενός δεν κάνουμε τον... νταβά, αυτά αφορούν διοικήσεις και ποδοσφαιριστές. Όμως η Ένωση δεν πρέπει να χάσει έναν ποδοσφαιριστή που σε Ελλάδα και Ευρώπη απέδειξε ότι μπορεί να αλλάζει τις ισορροπίες μιας αναμέτρησης ανεξάρτητα δυναμικής αντιπάλου... Τα ίδια ισχύουν και για τον Κονέ.

Μετά υπάρχουν οι Βράνιες, Σιμόες, Μπακασέτας, Μπακάκης και Γκάλο. Όλοι τους πρέπει να μείνουν! Διότι έτσι θα υπάρχει συνέχεια στην ομάδα, στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Η ΑΕΚ θα είναι έτοιμη και θα χρειάζεται μόλις δυο – τρεις κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ της στα φτερά της επίθεσης (από μία προσθήκη) και στον άξονα της μεσαίας γραμμής ως αντί-Γιόχανσον. Με αυτά τα δεδομένα και εφόσον γίνουν τα παραπάνω η Ένωση του Χιμένεθ θα είναι το απόλυτο φαβορί για το repeat στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα για τη συμμετοχή της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (που θα σημαίνει και 25 μύρια το λιγότερο στο ταμείο της).

Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία σε εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα...

Υγ: Για τον Αραούχο δεν έγραψα κάτι. Δεν χρειάζεται... Τα δεδομένα είναι πολύ απλά: η Λας Πάλμας και που υποβιβάζεται δεν τον χάνει. Για να τον κρατήσεις πρέπει να πληρώσεις. Όπως και να 'χει η ΑΕΚ πρέπει να κάνει την κίνησή της αλλά όχι να δώσει και πέντε με έξι εκατ. ευρώ που αξιώνει το ισπανικό club. Απλά να το κάνει γρήγορα και να έχει τον (όποιον) φορ που θα κάνει τη διαφορά πριν από τον τρίτο προκριματικό του Champions League για να μπορέσει να διεκδικήσει τη συμμετοχή της σε ομίλους της κορυφαίας ποδοσφαιρικής (διασυλλογικής) γιορτής και τα 25 μύρια. Η Ένωση οφείλει να εκμεταλλευτεί τον διαθέσιμο χρόνο για να απογειώσει το -ήδη- πρωταθληματικό της ρόστερ!

Υγ2: Στην υπόθεση του Λιβάια τα πάντα έχουν ξεκαθαρίσει μήνες τώρα. Δεν ξέρω γιατί το συζητάμε και το ξανασυζητάμε. Η ΑΕΚ βρήκε... λαχείο. Έναν παικταρά της κλάσης του (και της ηλικίας του 24 στα 25) με ένα ποσό μόλις στο 1.8 εκατ. ευρώ και με ήδη τελειωμένο deal για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Δεδομένο είναι και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί το διαβάζουμε ή συζητάμε ξανά και ξανά... Εκτός εγκληματικού σε βάρος της ίδιας της ΑΕΚ συγκλονιστικού απροόπτου ο Κροάτης θα συνεχίσει να μας φτιάχνει...

Υγ3: Τι θα γίνει με ρωτάτε με το θέμα της τελευταίας αγωνιστικής στην Ριζούπολη με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Αν θα παίξουμε στην γειτονιά μας ή αν υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει στο ΟΑΚΑ και ταυτόχρονα τι ώρα είναι ο τελικός στο Final 4 εδώ στην Αθήνα που είναι την ίδια μέρα. Μακάρι να είναι πάντα τέτοια τα προβλήματά μας φίλοι Ενωσίτες. Μακάρι... Από κει και πέρα με νίκη στα Χανιά επί του Πλατανιά, μπορείτε να γιορτάσετε (και) με τον Λεβαδειακό. Τόσο εύκολο και απλό. Κι έπειτα, μετά το Final 4, μπορεί η ΠΑΕ να διοργανώσει και ένα ματς γιορτή – φιέστα για να στήσει και το πάρτι που αξίζει στην ίδια την ομάδα και τον κόσμο της.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...