Το σχέδιο του Βασιλειάδη και όσα ειπώθηκαν με τις ομάδες!

Το σχέδιο του Βασιλειάδη και όσα ειπώθηκαν με τις ομάδες!

bet365

Το μοντέλο της Ελβετίας και της Σκωτίας, ο υπολογισμός των εσόδων και οι διαφωνίες. Διαβάστε όσα συζήτησε ο Βασιλειάδης με τις 8 ομάδες χωρίς τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Η πρόθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για την επιβολή ριζοσπαστικών αλλαγών στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποτυπώθηκε στην πρόσφατη συνάντησή του με εκπροσώπους οκτώ ομάδων. Περιέγραψε τους βασικούς άξονες του σχεδίου το οποίο βέβαια μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετικά αμφίβολο. Να ξεκαθαρίσουμε αρχικά ότι πρόκειται για κάποιες σκέψεις του Υφυπουργού, τις οποίες ήθελε να συζητήσει με ανθρώπους του ποδοσφαίρου και όχι κάποια ειλημένη απόφαση.

Ο κύριος πυλώνας του σχεδίου του Υφυπουργού Αθλητισμού είναι ουσιαστικά ο διαχωρισμός των ομάδων και κυρίως των ισχυρών brand names. Αυτό επίσης που ήδη έχει γίνει γνωστό είναι μια μορφή αντιγραφής του οργανογράμματος των Πρωταθλήματος των Ελβετίας, Σκωτίας, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις γύρους άρα και περισσότερα εμπορικά παιχνίδια.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο κ. Βασιλειάδης πέραν του διαχωρισμού των δύο κατηγοριών (Α1 και Α2) όπου η καθεμία θα αποτελείται από δέκα ομάδες μπήκε σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Δηλαδή, η Α1 θα απαρτίζεται από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ καθώς επίσης και από τις δύο ομάδες που θα προαχθούν από τη Football League οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι οι Άρης και ΟΦΗ. Οι υπόλοιπες τέσσερις θα προκύψουν από τη βαθμολογία της φετινής Σούπερ Λιγκ.

Επί του τελευταίου, η ομάδα η οποία εξέφρασε έντονες επιφυλάξεις ήταν ο Παναιτωλικός ο οποίος διαφώνησε με τον διαχωρισμό, με βασική ένσταση τα κριτήρια για τις δύο κατηγορίες και το ποιος θα τα αποφασίσει. Έθεσε επίσως τον στόχο της εξασφάλισης εισιτηρίου συμμετοχής σε ευρωπαϊκή συμμετοχή και αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο απώλειας εσόδων.

Εκεί ο κ. Βασιλειάδης αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει για την εξασφάλιση εσόδων τα οποία θα πλησιάζουν τα 100εκ. ευρώ και ισχυρίστηκε ότι αυτά τα έσοδα θα προκύψουν από τη διάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς επίσης και από άλλες εμπορικές συμφωνίες. Μάλιστα, αναφέροντας μέρος του σχεδίου του τόνισε ότι (αν παραδείγματος χάρη τα έσοδα είναι περί των 100εκ. ευρώ τον χρόνο) το 62% θα μοιράζεται στις ομάδες που θα αγωνίζονται στην Α1 Κατηγορία και το 38% στις αντίστοιχες της Α2.

Επίσης, στάθηκε αρκετά στο θέμα του ανταγωνισμού και ενημέρωσε ότι πρόθεσή του είναι να μην υπάρχει μεγάλη απόκλιση μεταξύ των ομάδων των κατηγοριών σε επίπεδο πάγιων εσόδων. Δηλαδή, σε ότι αφορά την Α1, η διαφορά μεταξύ της ομάδας που θα εισπράττει (βάσει εμπορικότητας) τα περισσότερα χρήματα με την αντίστοιχη με το αντίστοιχο χαμηλότερο ποσοστό δεν θα είναι μεγαλύτερη του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Αν δηλαδή η καλύτερα «αμειβόμενη» παίρνει 6.5 εκ. ευρώ, η λιγότερο «αμειβόμενη» θα παίρνει 5.5εκ. ευρώ. Σε ό,τι αφορά δε τις ομάδες της Α2 Κατηγορίας, τα λιγότερα χρήματα που θα εισπράττει μια ομάδα θα είναι τουλάχιστον το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα