Μήπως ο Υφυπουργός να πληρώσει και τις μεταγραφές σας;

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Μήπως ο Υφυπουργός να πληρώσει και τις μεταγραφές σας;

bet365

Ο Δήμος Μπουλούκος σχολιάζει την εξωφρενική απαίτηση των ομάδων που δεν βρήκαν τηλεοπτική στέγη και απειλούν με μποϊκοτάζ από το επόμενο πρωτάθλημα.

Ηταν δίχως αμφιβολία η πιο... χαριτωμένη είδηση της χθεσινής ημέρας. Οι ομάδες που δεν έχουν ως τώρα τηλεοπτικό συμβόλαιο έκαναν επαφή με τον Γιώργο Βασιλειάδη και απαίτησαν να βρει λύση, διαφορετικά θα μπλοκάρουν το επόμενο πρωτάθλημα. Πρόκειται για τους Παναθηναϊκό, Ατρόμητο, Πλατανιά, Ξάνθη, Παναιτωλικό, Λαμία, Απόλλωνα Σμύρνης και Κέρκυρα.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν τους απάντησε και τους είπε ότι θα εξετάσει το θέμα, αλλά είμαι σίγουρος ότι γελάει ακόμα...

Την ίδια στιγμή που το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει στο ναδίρ, η UEFA και η FIFA μας έχουν βάλει στη μαύρη λίστα, το πρωτάθλημα διακόπτεται και το Grexit είναι προ των πυλών, κάποιοι παράγοντες ζουν στην... κοσμάρα τους και ζητούν την Πολιτεία να δώσει λύση στα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Το πλέον απαξιωμένο αθλητικό προϊόν στην Ελλάδα, ζητάει χείρα βοηθείας από τον Υφυπουργό για να μην... πέσει στο γκρεμό, παρότι ο ίδιος ο ποδοσφαιρικός κόσμος έχει την απόλυτη ευθύνη για τα σημερινά αποτελέσματα.

Μη νομίζετε ότι είναι το timing που κάνει την απαίτηση τους εξωφρενική. Οι ίδιες ομάδες που απαξίωσαν με κάθε τρόπο και μέσο το ίδιο τους το προϊόν, τώρα στα δύσκολα ζητούν από την Πολιτεία να βρει τη λύση. Ο στρουθοκαμηλισμός στο απόλυτο μεγαλείο του...

Οταν φέρνεις ξένους ποδοσφαιριστές με τα καράβια, όταν δεν έχεις ακαδημίες για να βγάλεις καλούς Ελληνες παίκτες, όταν το ποδόσφαιρο που παίζεται προκαλεί... πόνο στα μάτια, όταν οι φίλαθλοι φεύγουν από τα γήπεδα, όταν δεν γίνεται καμία επένδυση ή σχεδιασμός για την επόμενη μέρα, τότε είναι θράσος να ζητάς λύσεις από τους άλλους και να απειλείς με τεντωμένο το δάχτυλο.

Δεν χρειάζεται να γυρίσουμε πολύ πίσω για να θυμηθούμε την πρόταση της Νova ύψους 30 εκατομμυρίων για να παραμείνουν όλες οι ομάδες κάτω από την τηλεοπτική της στέγη. Πρόταση που απορρίφθηκε αμέσως ως μικρή και ασύμφορη από τους σπουδαίους παράγοντες της Super League που μάλλον πίστευαν ότι το Eurosport, το Sky και το NBC θα κάνουν παρέλαση έξω από τα γραφεία της διοργανώτριας αρχής για να αποκτήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα!

Ούτε είναι τόσο παλιά τα σχέδια για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος! Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωνε το νέο πρωτάθλημα που θα ίσχυε από τη σεζόν 2017/18 με δύο ομάδες λιγότερες και τον πρωταθλητή να βγαίνει από τα πλέι οφ. Και λίγους μήνες αργότερα, τον περασμένο Αύγουστο, η ίδια διοργανώτρια αρχή έβγαζε ανακοίνωση για το τέλος των πλέι οφ, βάζοντας την αναδιάρθρωση στο ντουλάπι!

Οταν ο ποδοσφαιρικός πλανήτης αλλάζει, εμείς επιμένουμε στο ίδιο παρωχημένο μοντέλο πρωταθλήματος με τις 18 ομάδες και χωρίς καμία καινοτομία.

H λαϊκή και σοφή παροιμία λέει ότι όπως στρώσεις, έτσι θα κοιμηθείς και εδώ και πάρα πολύ καιρό οι παράγοντες των ομάδων, άκουγαν και έβλεπαν τα σημάδια αλλά αδιαφορούσαν. Οι εποχές αλλάζουν, το ποδόσφαιρο αλλάζει, δημιουργούνται νέα δεδομένα, αλλά η Super League παρέμενε κολλημένη στα παλιά, πιστεύοντας ότι τα χρήματα από τα τηλεοπτικά συμβόλαια θα ρέουν συνεχώς άφθονα.

Να όμως, που έκλεισε η κάνουλα και τώρα, εντελώς απροετοίμαστοι για την επόμενη μέρα, καταφεύγουν στο κράτος, μη λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες και δεν έχει καμία θέση η Πολιτεία στη λειτουργία τους καθώς πρόκειται για εταιρείες που λειτουργούν με κανόνες ελεύθερης αγοράς.

Οσον αφορά την απειλή τους, μία χαρά πρωτάθλημα θα γίνει του χρόνου, με τον ΟΦΗ, τον Αρη, την Παναχαϊκή και τις υπόλοιπες ομάδες της Football League στη θέση τους...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος