Ο «εργάτης» Μαρίνος και το τεράστιο κρίμα

Ο «εργάτης» Μαρίνος και το τεράστιο κρίμα

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο «εργάτης» Μαρίνος και το τεράστιο κρίμα

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Έλληνα προπονητή που δεν σταματά να προοδεύει και την κακοτυχία του να εργαστεί τούτη την περίοδο στον Παναθηναϊκό.

Η είδηση του ταξιδιού του Μαρίνου Ουζουνίδη στην Βαρκελώνη για να παρακολουθήσει προπονήσεις του εξαιρετικού προπονητή και πρωτίστως ανθρώπου Ερνέστο Βαλβέρδε στην Μπαρτσελόνα και να περάσει ένα πενθήμερο μέσα σε έναν από τους κορυφαίους(αν όχι τον κορυφαίο) ποδοσφαιρικούς οργανισμούς του πλανήτη δεν αποτελεί είδηση. Δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Όσοι γνωρίζουν ή είχαν την τύχη να συναναστραφούν τον Έλληνα τεχνικό, ξέρουν πως έχει βαθιά μέσα του το «μικρόβιο» της βελτίωσης, γουστάρει και λατρεύει το αντικείμενό του και δεν μπορεί να παραμένει ή να νιώθει πως παραμένει στάσιμος.

Όπως και ο γυμναστής του Νίκος Γιάγκου που θα τον συνοδεύσει στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, όπως φυσικά και το «διαμάντι» που ακούει στο όνομα Χριστόφορος Κόλα, άνθρωποι που σε έναν κανονικό Παναθηναϊκό θα είχαν την ευκαιρία να λάμψουν και να ευχαριστηθούν την δουλειά τους, εργαζόμενοι υπό κανονικές συνθήκες στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Ας όψεται ο Γιάννης Αλαφούζος που έβαλε τον ασθενή στον εντατική και κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να τον στείλει... αδιάβαστο!

Ο Μαρίνος παρά το άρρωστο περιβάλλον στο οποίο εργάζεται, δεν έχει χάσει το κέφι και την διάθεση για το πραγματικό ποδόσφαιρο. Είναι δεδομένο πως όλοι οι Έλληνες συνάδελφοί του και η συντριπτική πλειοψηφία των ξένων ανά τον πλανήτη, θα ήθελαν να είναι στην θέση του, θα ήθελαν να έχουν την δυνατότητα να ζήσουν αυτή την εμπειρία και να μπουν έστω και για λίγες μέρες στο προπονητικό κέντρο μίας βιομηχανίας που παράγει αυθεντικό ποδόσφαιρο. Η Μπαρτσελόνα αποτελεί τον ορισμό του «100% ποδόσφαιρο» και σίγουρα αυτό το ταξίδι αλλάζει ή είναι ικανό να αλλάξει ακόμη και τον τρόπο που σκέφτεται ένας προπονητής ή στο πως διαχειρίζεται τις καταστάσεις μέσα στην ομάδα του.

Ο κόουτς, που πραγματικά θα ήταν... θαύμα μόνο αν έμπαινε στην διαδικασία να συζητήσει για παραμονή σε αυτό τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου(ποιος σοβαρός και νοήμων άνθρωπος θα το έκανε αν είχε περάσει όσα πέρασε ο ίδιος αυτό το διάστημα), έχει κάθε λόγο τόσο αυτός όσο και οι οπαδοί του «τριφυλλιού» να νιώθουν κακότυχοι, γκαντέμηδες που αυτός ο προπονητής δεν είχε την δυνατότητα όπως την είχαν οι προκάτοχοί του, να εργαστεί σε έναν όσο το δυνατόν πιο κανονικό Παναθηναϊκό.

Για όσο διάστημα υπήρχε μια νορμάλ οργάνωση στο κλαμπ, ο Έλληνας τεχνικός έδειξε τι μπορεί να κάνει, δημιουργώντας μια ομάδα για πρωτάθλημα που την διέλυσε ο Αλαφούζος. Το μεγαλύτερό του, όμως, κατόρθωμα δεν ήταν αυτό. Ήταν η φετινή σεζόν, κατά την οποία αναγκάστηκε να λειτουργήσει ως η «κολόνα» που κράτησε εντός και εκτός γηπέδου όρθιο το οικοδόμημα και μάλιστα με πιθανότητες για είσοδο στην πρώτη πεντάδα, στόχος που βάσει των όσων έχουν συμβεί αποτελεί επιτυχία.

Πραγματικά κρίμα για αυτόν τον προπονητή και μακάρι να φορέσει την φόρμα των «πρασίνων» σε έναν κανονικό Παναθηναϊκό. Είτε άμεσα, είτε κάποια στιγμή στο μέλλον...

Υ.Γ1: Για το αν ο Παναθηναϊκός θα αγωνίζεται του χρόνου στην Σούπερ Λιγκ ή θα υποβιβαστεί λόγω της απόφασης του Γιάννη Αλαφούζου, του Χρήστου Παναγόπουλου, του Αλέκου Σφυρή και των λοιπών συνεργατών του «παρκαρισμένου» μεγαλομετόχου, τα είπαμε στο προηγούμενο ποστ, σε ένα ποστ που έφερε στο... φως αυτό το σενάριο τρόμου που προφανώς κανείς από όσους το σκέφτονται δεν έχει καταλάβει, δεν έχει αναλογιστεί τις συνέπειες, δεν πάει ο νους του τι θα συμβεί αν το «τριφύλλι» πέσει κατηγορία. Ίσως να το κατάλαβαν ή έστω να πήραν μια γεύση μετά το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Πράσινης» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.