Διχασμένη η κοινή γνώμη για τη διακοπή του πρωταθλήματος

Gazzetta team
Διχασμένη η κοινή γνώμη για τη διακοπή του πρωταθλήματος

bet365

«Ισορροπία» επικρατεί στις τάξεις των πολιτών και των φιλάθλων, σχετικά με τη διακοπή του πρωταθλήματος. Συντριπτικά υπέρ της διακοπής του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ η κοινή γνώμη, που «βλέπει» στη FIFA και την UEFA τη λύση για τη βελτίωση του ποδοσφαίρου.

Σημαντικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε η εταιρεία έρευνας και ανάλυσης «ierax analytix», σχετικά με τα πρόσφατα γεγονότα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα οποία οδήγησαν στην οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Superleague Σουρωτή.

Σύμφωνα με την έρευνα, περίπου 2 στους 3 συμφωνεί με την απόφαση του διαιτητή κ. Κομίνη να διακοπεί το ποδοσφαιρικό παιχνίδι μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ την Κυριακή 11/03. Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα ότι στους κατοίκους της Περιφέρειας Αττικής το ποσοστό ανεβαίνει στο 80%! Αντίθετα, στους κατοίκους Κεντρικής Μακεδονίας φτάνει στο 45%.

Σχετικά με τη διακοπή επ’ αόριστο του πρωταθλήματος, υπάρχει σχεδόν απόλυτη ισορροπία, καθώς το 48% συμφωνεί και το 49% διαφωνεί. Εντονότερη είναι η παραπάνω στάση στις ηλικίες 30-50, καθώς το ποσοστό αυτών που συμφωνούν με την οριστική διακοπή αγγίζει το 53%. Ένα 3% των συμμετεχόντων στην έρευνα αρνήθηκε να δώσει κάποια απάντηση.

Όσον αφορά σε ερώτηση πολλαπλών επιλογών, για το ποιοι πρέπει να ασχοληθούν με στόχο την βελτίωση του ελληνικού πρωταθλήματος, οι ευρωπαϊκές ομοσπονδίες (FIFA, UEFA) έρχονται πρώτες στις απαντήσεις των ερωτώμενων, με 36%, ακολουθεί η κυβέρνηση με 16%, οι ομάδες ξεχωριστά με 16% και η ΕΠΟ με 14%.

Ένα 8% δε θεωρεί πως μπορεί κάποιος να σώσει την κατάσταση ενώ 47% θέλουν όλοι οι παραπάνω θεσμοί να δουλέψουν μαζί για τη βελτίωση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος!

Το 79% των ερωτώμενων πιστεύει πως τα τελευταία χρόνια η πολιτική και το ποδόσφαιρο έχουν αρχίσει να εφάπτονται/καλύπτονται/συνεργάζονται. Η άποψη αυτή είναι εντονότερη στους νέους ηλικίας κάτω των 29 ετών σε ποσοστό 82%. Ένα 16% δε βλέπει σχέση μεταξύ πολιτικής και ποδοσφαίρου, ενώ 5% αρνήθηκε να απαντήσει.

Τέλος, το 26% των συμμετεχόντων δήλωσαν πως έχουν αποκτήσει εισιτήριο διαρκείας για τη φετινή χρονιά, ενώ 72% απάντησε πως δεν έχει. Μεγαλύτερο το ποσοστό στην Κεντρική Μακεδονία καθώς 1 στους 3 ερωτώμενους έχει αγοράσει εισιτήριο διαρκείας.

Η έρευνα της ierax analytix, διεξήχθη ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας (http://ierax.gr) και των social media, στο διάστημα 12-13 Μαρτίου 2018. Συνολικά συμμετείχαν 823 άτομα κυρίως άνδρες από τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, ηλικίας 18 ετών και άνω. Η ierax analytix είναι εταιρεία έρευνας και ανάλυσης αγοράς από την Θεσσαλονίκη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα