Φάκελος: Μεταγραφές στην Ελλάδα τον χειμώνα του 2018 (pics)

Gazzetta team
Φάκελος: Μεταγραφές στην Ελλάδα τον χειμώνα του 2018 (pics)

bet365

Η ΕΠΟ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των μεταγραφικών κινήσεων από και προς τις ελληνικές ομάδες όλων των κατηγοριών, με τη Superleague να είναι η μόνη, στην οποία κάπως «κινείται» χρήμα και υπάρχει δραστηριότητα. Πτώση στη Football League, αξιοσημείωτη άνοδος στη Γ' Εθνική

Σημειώθηκαν περισσότερα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα Λίβερπουλ - Πόρτο; Στη vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!(21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώθηκαν τα στοιχεία που προέκυψαν κατά την πρόσφατη μεταγραφική περίοδο και αφορούν σε εγχώριες και διεθνείς μεταγραφές/εγγραφές επαγγελματιών και άνεργων επαγγελματιών, καθώς και ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

Στους πίνακες για κάθε κατηγορία ξεχωριστά αντικατοπτρίζεται η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά και την ολοκλήρωση των μεταγραφών του Ιανουαρίου και των μετακινήσεων των ελεύθερων τον Φεβρουάριο, ενώ παρατίθενται και τα αντίστοιχα νούμερα του 2017 και του 2016.

Από την πρώτην ανάγνωση των στοιχείων, ξεχωρίζει η αύξηση των μεταγραφών στη Superleague (15%) και τη Γ’ Εθνική (66%), σε αντίθεση με τη μείωση στη Football League, όπου παρατηρήθηκε μείωση κατά 15%. Εξάλλου, μειώθηκαν σε σημαντικό βαθμό οι μεταγραφές Ελλήνων ποδοσφαιριστών σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες (-50% στη Superleague, -27% και -55% στις άλλες δυο αντίστοιχα), όπως επίσης και των ξένων που ήρθαν να παίξουν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα σε Superleague (-28%) και Football League (-71%). Αντίθετα, παρατηρείται αλματώδης αύξηση στους ξένους που ήρθαν στη χώρα μας για λογαριασμό ομάδων της Γ’ Εθνικής, στην οποία, σε σχέση με την περσινή περίοδο, οι μετακινήσεις αυτές αυξήθηκαν κατά 311%!

Αξίζει να σημειώθεί, πως, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Εγγραφή ισοδυναμεί είτε με μετακίνηση ποδοσφαιριστή από ομάδα σε ομάδα είτε με ένταξη ελεύθερου/άνεργου ποδοσφαιριστή σε ομάδα είτε με επανένταξη δανεικού ποδοσφαιριστή σε ομάδα είτε η περίπτωση λύσης υπάρχοντος συμβολαίου και σύναψης νέου. Επίσης, στα στοιχεία εγγραφών περιλαμβάνονται περιπτώσεις παικτών που αγωνίζονται σε πρωταθλήματα υποδομής.

Υπάρχουν χώρες όπου επιτρέπονται μετεγγραφές σε διαφορετικές περιόδους από την Ελλάδα, συνεπώς είναι πιθανό να διαφοροποιηθούν τα στοιχεία που αφορούν στις μετεγγραφές ερασιτεχνών παικτών στο εξωτερικό».

Αναλυτικά:

SUPERLEAGUE

Στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι μεταγραφές αυξήθηκαν κατά 15% συνολικά. Άξιο αναφοράς είναι εξάλλου το 16% στους Έλληνες που αποκτήθηκαν, αφού 81 παίκτες από τους 145 είναι ημεδαποί, σε αντίθεση με τους 70 της περσινής σεζόν. Οι αλλοδαποί που αποκτήθηκαν από τους ελληνικούς συλλόγους σημείωσαν επίσης αύξηση, σε σχέση με το 2017, της τάξης του 14%.

Μείωση και μάλιστα ευμεγέθης παρατηρείται στους Έλληνες που ήρθαν από το εξωτερικό. Στην υποκατηγορία αυτή παρατηρείται μείωση κατά 50%, ενώ παρόμοια είναι η κατάσταση και στους ξένους, καθώς αποκτήθηκαν 28% λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι. Οπως φαίνεται από τα στοιχεία, οι μετακινήσεις περιορίστηκαν εντός των τειχών, από τη μια ομάδα της Superleague στην άλλη, κάτι που πιθανότατα είναι και πιο οικονομικό για τους συλλόγους, που στην πλειοψηφία τους δεν βρίσκονται σε καλή οικονομική κατάσταση.

Αναφορικά με τους παίκτες που αποχώρησαν από το ελληνικό πρωτάθλημα με προορισμό το εξωτερικό, στους Έλληνες παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση κατά 91% (21 αντί 11 πέρυσι) και στους ξένους περίπου τα ίδια νούμερα με πέρυσι (+3%, 41 αντί 40 πέρυσι).

FOOTBALL LEAGUE

Στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, η πτώση σε όλες τις κατηγορίες είναι χαρακτηριστική. 15% λιγότερες μεταγραφές πραγματοποιήθηκαν σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα, ενώ αντίστοιχα μειωμένοι είναι οι δείκτες σε υποκατηγορίες που αφορουν ημεδαπούς και αλλοδαπούς παίκτες που προτίμησαν ή επιλέχθηκαν από τους συλλόγους της Football League. Αντίθετα, αξιοσημείωτη είναι η αύξηση στους Έλληνες που έφυγαν με προορισμό το εξωτερικό, αν και σε απόλυτους αριθμούς, τα στοιχεία δεν είναι τόσο εντυπωσιακά (6 αντί 1 το 2017).

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Στην τρίτη εθνική κατηγορία, οι μεταγραφές έφτασαν σε αύξηση 66%, ενώ στους παίκτες που ήρθαν από το εξωτερικό, η «μερίδα του λέοντος» ανήκει στους ξένους. Η υποκατηγορία των Ελλήνων είναι και η μόνη στην οποία καταγράφηκε μείωση (55%).

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Τέλος, στα χαμηλότερα «στρώματα» του ελληνικού ποδοσφαίρου, η κατάσταση παραμένει η ίδια, σε σύγκριση με το 2017.Σημαντική μείωση παρατηρήθηκε στους παίκτες που έφυγαν για ομάδες σε άλλες χώρες, είτε Έλληνες (-18%) είτε ξένοι (-42%). Οι αλλοδαποί που ήρθαν από άλλες χώρες αυξήθηκαν σημαντικά (36%), όπως και συνολικά οι μεταγραφές από το εξωτερικό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα