Ιντζίδης στο gazzetta.gr: «Μακάρι να μείνω για πολλά χρόνια στην Αυστραλία!»

Δημήτρης Ρούσσος
Ιντζίδης στο gazzetta.gr: «Μακάρι να μείνω για πολλά χρόνια στην Αυστραλία!»

bet365

Λίγες μέρες μετά τη μετακόμισή του στην Αυστραλία για λογαριασμό της Σάουθ Μέλμπουρν, ο Χρήστος Ιντζίδης μιλάει στο gazzetta.gr για όσα έχει συναντήσει στη νέα του ομάδα και τις βλέψεις του για το μέλλον.

Το ημερολόγιο έδειχνε 20 Ιανουαρίου 2018, όταν ο Χρήστος Ιντζίδης άφηνε τον Παναιγιάλειο για τον Αιγινιακό, με στόχο να πάρει πολλά παιχνίδια στα πόδια του και να κυνηγήσει εκ νέου το «όνειρο» του εξωτερικού το καλοκαίρι. Τελικά αυτό προέκυψε… πολύ νωρίτερα! Για την ακρίβεια, πρόλαβε να φορέσει τη φανέλα της ομάδας του Αιγινίου μόλις σε ένα παιχνίδι, ως βασικός απέναντι στον Κισσαμικό. Μετά, ετοίμασε βαλίτσες και πέταξε για την άλλη άκρη του κόσμου, σχεδόν κυριολεκτικά!

H Σάουθ Μέλμπουρν, ομάδα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας της χώρας, που όπως όλα δείχνουν θα επωφεληθεί των αλλαγών στο σύστημα διοργάνωσης και θα βρεθεί στα σαλόνια από την επόμενη σεζόν, του έδωσε συμβόλαιο για έναν χρόνο, με προοπτική ανανέωσης για άλλα δυο. Ετσι, ο 25χρονος στόπερ, μετά από 70 συμμετοχές σε Ελλάδα και Κύπρο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ,από τον οποίο αναδείχθηκε, του Πλατανιά, του Λεβαδειακού, του Απόλλωνα Λεμεσού, του Ολυμπιακού Βόλου, της Παναχαϊκής, του Αρη, του Παναιγιάλειου και του Αιγινιακού, δηλώνει κάτοικος εξωτερικού κι ευτυχισμένος γι’ αυτό!

Μετά από μια βδομάδα στη χώρα των καγκουρό, ο Ελληνας κεντρικός αμυντικός μιλάει στο gazzetta.gr για όσα έχει προλάβει να δει αναφορικά με το νέο εργασιακό του περιβάλλον, το μέλλον του, ενώ αναφέρεται και στον ΠΑΟΚ, τον οποίο υποστηρίζει ακόμα κι αν δεν μπορεσε να παίξει εκεί.

- Πως προέκυψε η προοπτική της Αυστραλίας;

Από το καλοκαίρι ο μάνατζέρ μου έψαχνε κάτι στο εξωτερικό, ώστε να φύγω από την Ελλάδα. Τελικά, αυτό δεν έγινε τότε, αν και φτάσαμε κοντά με μια ομάδα, από την οποία υπήρχε πρόταση. Τελικά αυτό έγινε τώρα! Η αλήθεια είναι πως δεν το σκέφτηκα δευτερόλεπτο πάντως. Με το που έμαθα για το ενδιαφέρον της Σαουθ Μέλμπουρν, δέχθηκα και ζήτησα να προχωρήσουμε στις συζητήσεις. Ηθελα εξαρχής να παίξω εκτός Ελλάδας και χαίρομαι που τελικά μου εμφανίστηκε η προοπτική της Αυστραλίας.

- Εχεις προλάβει να δεις πράγματα που αφορούν τη νέα σου ομάδα;

Ό,τι θα προλάβαινε να δει κανείς σε μια εβδομάδα, αφού βρίσκομαι εδώ ακριβώς επτά μέρες! Δευτέρα πήγα στα γραφεία κι αμέσως μετά στην προπόνηση. Το γήπεδο που έχει ο σύλλογος είναι ολοκαίνουργιο και σε ένα φοβερό σημείο, με μια λίμνη γύρω από αυτό και μέσα σε εγκαταστάσεις και πίστα της Formula 1! Φαντάσου, σε μια εβδομάδα που ξεκινάει το πρωτάθλημα, έχουμε οριστεί να παίξουμε τα πρώτα πέντε παιχνίδια εκτός έδρας, γιατί έρχεται εδώ το πρωτάθλημα της Formula 1 και δεν θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το γήπεδο. Αντίστοιχα, στον δεύτερο γύρο θα παίξουμε πέντε συνεχόμενα ματς στο σπίτι μας.

Απο κει και πέρα, το προπονητικό μας κέντρο έχει τρια γήπεδα, με πλαστικό και φυσικό χλοοτάπητα και βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το γήπεδο, σε απόσταση που καλύπτεται με τα πόδια. Εκεί βρίσκονται κι άλλες εγκαταστάσεις, πισίνες, γήπεδο futsal, είναι πολύ οργανωμένα όλα.

- Πριν από ένα μήνα μετακινήθηκες από τον Παναιγιάλειο στον Αιγινιακό, αλλά τελικά προέκυψε… η μετανάστευση! Τι προέκυψε;

Περιμένοντας κάτι από το εξωτερικό, έκανα μεταγραφή τον Ιανουάριο για να ξεκινήσω να παίζω και πρόλαβα να αγωνιστώ στο παιχνίδι με τον Κισσαμικό στις 27 Ιανουαρίου. Τότε όμως ήταν που προέκυψαν οι συζητήσεις με τη Σάουθ Μέλμπουρν, οπότε έφυγα για την Αυστραλία. Δεν άλλαξε κάτι, απλά το έψαχνα καιρό για το «βήμα» εκτός Ελλάδας και μόλις εμφανίστηκε η ευκαιρία, το έκανα κιόλας.

- Ξεκίνησες από τον ΠΑΟΚ, αλλά αγωνίστηκες περισσότερο στον Αρη. Ποια από τις δυο ομάδες κρατάς περισσότερο στο μυαλό σου;

Πέρασα δυο χρόνια και θυμάμαι την αποτυχία της δεύτερης σεζόν, που δεν ανεβήκαμε στη Superleague. Πιο έντονα στο μυαλό μου βέβαια, μένουν τα πρώτα μου βήματα και η ομάδα από την οποία ξεκίνησα. Αλλωστε, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα μου, για να πω την αλήθεια.

- Τι θυμάσαι από τον ΠΑΟΚ και την εμπειρία σου στην Τούμπα;

Θυμάμαι τον έντονο ανταγωνισμό και τους καλούς ξένους που είχαμε. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπόρεσα να παίξω. Μετά από δυο χρονιές και 9 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, είχε έρθει στην ομάδα ο κ. Στέφενς και είχαν γίνει αρκετές μεταγραφές. Τότε ξεκινήσε η προετοιμασία και είπαμε με την ομάδα να πάω μαζί και βλέπουμε. Τελικά δεν μπόρεσα να μείνω και να παίξω και έφυγα για τον Απόλλωνα Λεμεσού. Ο Απόλλων είχε καλή ομάδα, έπαιζε στο Europa League και ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο βασικός.

- Εχεις φανταστεί τι μπορεί να σου επιφυλάσσει το μέλλον, στην Αυστραλία ή και αλλού;

Από αυτά που βλέπω εδώ, δεν νομίζω ότι θέλω να φύγω! Εδώ στην Αυστραλία γίνονται διεργασίες για να αυξηθούν οι ομάδες στην A’ League, που έχει 10 συλλόγους και στη δική μας κατηγορία, στην NPL, παίζουν 14. Μάλλον του χρόνου η Σάουθ Μέλμπουρν θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, οπότε θα είναι και καλύτερα για όλους μας. Στην Αυστραλία έχουν υιοθετήσει ένα σύστημα όπως αυτό του MLS, πρώτα φτιάχνουν τους κανόνες αναφορικά με τα μπάτζετ, ώστε όλες οι ομάδες που συμμετέχουν να είναι υγιείς οικονομικά. Εδώ όλα είναι πολύ οργανωμένα, η εξυπηρέτηση των ανθρώπων του συλλόγου είναι άψογη, μας τα προσφέρουν όλα, οπότε μακάρι να μείνω στην Αυστραλία για πολλά χρόνια!

- Εχεις εικόνα από τη Football League, στην οποία αγωνιζόσουν μέχρι πρότινος; Μπορείς να κάνεις μια πρόβλεψη για την άνοδο;

Υπάρχουν μεγάλες ομάδες, με κόσμο πίσω τους και έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Ο ΟΦΗ, ο Αρης, η Παναχαϊκή, η Δόξα Δράμας, όλοι είναι σύλλογοι με πολλούς οπαδούς. Για την άνοδο, προβλέπω ότι ο Αρης και ο ΟΦΗ θα τα καταφέρουν στο τέλος και θα βρίσκονται στη Superleague την επόμενη σεζόν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα