Για τον ΠΑΟΚ τώρα αρχίζει η μάχη

Για τον ΠΑΟΚ τώρα αρχίζει η μάχη

Για τον ΠΑΟΚ τώρα αρχίζει η μάχη

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου σχολιάσει το πώς ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Παναιτωλικό, αλλά και το πώς ο Ολυμπιακός δεν κέρδισε, αποτέλεσμα που φέρνει τον Δικέφαλο του Βορρά στην πρώτη θέση.

Το κορυφαίο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών στην Ελλάδα συνεχίζεται και οι φίλαθλοι το χαίρονται, αυξάνοντας κατά πολύ την προσέλευση στα γήπεδα, ειδικά σε αυτά που παίζουν οι τρεις διεκδικητές.

Έφθασε η 19η αγωνιστική και ο ΠΑΟΚ με το φοβερό σερί των εφτά νικών με τα 20-0 γκολ, ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και τώρα πρέπει να δούμε πώς όλοι όσοι είναι μέσα και έξω από την ομάδα, θα διαχειριστούν αυτή την κατάσταση. (Για να δούμε… Έγιναν πιο έμπειροι;)

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και τον Παναιτωλικό γιατί στο τελευταίο ημίωρο έκανε πράξη αυτή την παράξενη έκφραση… «το ήθελε περισσότερο». Σε αυτό το διάστημα οι Βιεϊρίνια-Μάτος και η παρέα τους, μας έδειξαν τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Πώς το έδειξαν; Ο ΠΑΟΚ και σε αυτό το ματς είχε ένα μεγάλο και προβληματικό διάστημα. Από το 15΄ μέχρι το 60΄ η ομάδα του Λουτσέσκου εκτέθηκε. Αργή ομάδα, χωρίς φαντασία στην ανάπτυξη, με κάκιστο κέντρο και αργές επιστροφές, άφησε στον Παναιτωλικό να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει βαθμό ή βαθμούς.

Έστω και έτσι, από το 60΄ και μετά οι ασπρόμαυροι «σκύλιασαν». Μπαλάρα δεν έπαιξαν, αλλά με όλες τις κινήσεις τους, με την επιμονή αλλά και τη ψυχραιμία τους, κατάφεραν να κλείσουν τον Παναιτωλικό, να τον πιέσουν, να κάνουν τις φάσεις τους και στο τέλος να επικρατήσουν.

Ο ΠΑΟΚ που υστέρησε ιδιαίτερα στο κέντρο και στον άξονα, ο ΠΑΟΚ που είχε και πάλι ντεφορμέ παίκτες, ο ΠΑΟΚ όμως που έβγαλε πείσμα για τη νίκη και μία νοοτροπία που αρχίζει και θυμίζει πρωταθλητή.

Για τη διαιτησία του αγώνα και το πέναλτι που δόθηκε, δεν αξίζει να σχολιαστούν τα… παράξενα σχόλια, μια και όλοι ξέρουν ότι το παρατεταμένο κράτημα εντός περιοχής είναι πέναλτι. Όπως πέναλτι έγινε και στο χέρι του Μιχάι από την ενέργεια του Κάμπος στα δεξιά. Εκεί όμως ο Θάνος «περίμενε» τον Καρατζίκα, ο οποίος μάλλον κοιτούσε την Κουρομπίλια, η οποία έβλεπε την… Γιαδικιάρογλου και έτσι στο πρώτο ημίχρονο έκανε τόσα λάθη κατά του ΠΑΟΚ!

Για διαιτησία χθες πρέπει να «μιλάνε» και πάλι στην Τρίπολη! Πώς την «πατάνε» -αυτοί- πάντα με τον Ολυμπιακό; Ήταν ο τελικός, ήταν το ματς με τα 31 λάθη του Σπάθα, ήταν και το φετινό στον πρώτο γύρο όπου ο Κουτσαύτης «χάρισε» βαθμό στον Ολυμπιακό με το δήθεν πέναλτι του Ιγκλέσιας στο τέλος, αλλά και χθες όπου ο Ζαχαριάδης με τα λάθη-δώρα του προς τους ερυθρόλευκους, ανάγκασε τον Θεοδωρίδη να του πει και… ευχαριστώ! Και τι να πει μετά το κλείσιμο ματιών στο κλάδεμα Φιγκέιρας που δεν πήρε κόκκινη; Τι να πουν μετά από το πέναλτι του Σισέ στο δεύτερο ημίχρονο; Μπράβο στον Θεσσαλονικιό Ζαχαριάδη ο οποίος είναι τόσο ψηλά στην εκτίμηση των Ολυμπιακών, που φυσικά μας έχουν δείξει ότι δίνουν μπράβο σε διαιτητές ΜΟΝΟ όταν αυτοί τους «ευνοούν».

(Κάπως έτσι -με τον ορισμό Ζαχαριάδη- σκέφτηκα και πριν τον αγώνα, για να γράψω ότι ο Ολυμπιακός θα έχει πιο εύκολο έργο από τον ΠΑΟΚ. Δεν επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη, αφού οι ερυθρόλευκοι ήταν κακοί και δεν εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του συγκεκριμένου διαιτητή, που σαφώς δεν προκάλεσαν έκπληξη).

Στον ΠΑΟΚ πρέπει να καταλάβουν ότι η μάχη για το πρωτάθλημα τώρα ανάβει. Τώρα αρχίζει. Εντός γηπέδου ο ΠΑΟΚ πρέπει να ενισχυθεί και να βελτιωθεί στον άξονα, ενώ και εκτός γηπέδου όλοι όσοι εκπροσωπούν τον ΠΑΟΚ, αξίζει να παραμείνουν ψύχραιμοι σε καλές και κακές στιγμές. Νιώθουν όλοι αυτοί πόσες επιθέσεις θα δεχθεί ο ΠΑΟΚ τώρα που είναι πρώτος; Ας ετοιμαστούν για πόλεμο!

* Πότε επιτέλους θα παρέμβει η Κυβέρνηση για όσους πηγαίνουν σε εκτός έδρας γήπεδα και δημιουργούν επεισόδια; Εκεί που όλα έμπαιναν σε μία σειρά, εκεί που γίνεται προσπάθεια να επιτραπούν οι μετακινήσεις, θα έχουμε τώρα τέτοια φαινόμενα σαν τα χθεσινά της Τρίπολης για να χαλάνε την εικόνα;

* Άλλη μία επίθεση σε δημοσιογράφο! Άλλη μία επίθεση προς συγκεκριμένη πλευρά. Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια έχουμε τα ίδια φαινόμενα και κατά πάσα πιθανότητα τους ίδιους θύτες. Ο Άρης Ασβεστάς χτυπήθηκε και πάλι και όλοι εμείς καταγράφουμε άλλη μία εγκληματική ενέργεια. Θα έρθει η στιγμή που θα γίνει και μία σύλληψη; Πότε επιτέλους θα πιάσουν έναν και εκεί να δείτε πώς θα ξετυλιχθεί το κουβάρι…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.