«Δώστε χρόνο στον Όσκαρ Γκαρσία, είναι ο πιο πετυχημένος τεχνικός της Σάλτσμπουργκ»

«Δώστε χρόνο στον Όσκαρ Γκαρσία, είναι ο πιο πετυχημένος τεχνικός της Σάλτσμπουργκ»

Γιάννης Γεωργόπουλος
«Δώστε χρόνο στον Όσκαρ Γκαρσία, είναι ο πιο πετυχημένος τεχνικός της Σάλτσμπουργκ»

bet365

Ο Αυστριακός δημοσιογράφος Αντρέας Χαγκενάουερ εξηγεί στο gazzetta.gr τι άλλαξε ο Όσκαρ Γκαρσία στη Σάλτσμπουργκ, αναφέρεται στις σχέσεις του με τους παίκτες, αλλά και την πίεση που... δεν αισθάνθηκε στην Αυστρία!

Μάλαγα - Εσπανιόλ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και σε live streaming*! (21+). *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ο νεοφερμένος τεχνικός του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρσία έδειξε τα διαπιστευτήρια του στη Red Bull Σάλτσμπουργκ κατορθώνοντας μέσα σε 1,5 χρόνο να κατακτήσει 2 νταμπλ.

Ο Καταλανός τεχνικός, ο οποίος είχε οδηγήσει και την Μακάμπι Τελ Αβίβ στην κατάκτηση του τίτλου έφτασε στο peak της προπονητικής καριέρας του επί αυστριακού εδάφους διατηρώντας την Αούστρια Σάλτσμπουργκ στην κορυφή.

Ο Αυστριακός ρεπόρτερ της εφημερίδας derStandard.at, Αντρέας Χαγκενάουερ χαρακτηρίζει βάσει αριθμών τον 44χρονο προπονητή ως τον κορυφαίο στην ιστορία του συλλόγου, ενώ στην δεύτερη σεζόν του, όπου παρά τις αποχωρήσεις βασικών παικτών βρήκε τον τρόπο να οδηγήσει την Red Bull Σάλτσμπουργκ στο νταμπλ!

«Ο Όσκαρ Γκαρσία ήταν σίγουρα ένας από τους πιο πετυχημένους προπονητές της Σάλτσμπουργκ.

Ίσως ο πιο πετυχημένος, γιατί αν και έχασε 3-4 βασικούς παίκτες κατάφερε να κάνει το καλύτερο ρεκόρ σε μέσο όρο βαθμών ανά παιχνίδι (2.26 πόντοι).

Ο Όσκαρ Γκαρσία κατάφερε να περάσει την φιλοσοφία του, ενώ υπήρχε απόλυτη ισορροπία στην ομάδα.

Απολάμβανε τον σεβασμό των ποδοσφαιριστών του, ενώ το ίδιο συνέβαινε αντιστοίχως και από την πλευρά του. Ήξερε πως να τους προσεγγίσει και να τους μιλήσει. Η καριέρα του στην Μπαρτσελόνα τον βοήθησε ώστε να εφαρμόσει την φιλοσοφία του στον σύλλογο».

Ο Αυστριακός ρεπόρτερ τονίζει πως λόγω του ρόστερ της Σάλτσμπουργκ, ο Όσκαρ Γκαρσία αναγκάστηκε να αλλάξει το στιλ ποδοσφαίρου της ομάδας απόφαση που εν τέλει τον δικαίωσε.

«Στα χρόνια πριν τον Όσκαρ Γκαρσία η Σάλτσμπουργκ φημίζονταν για το επιθετικό της πρέσινγκ, αλλά και την δουλειά των παικτών χωρίς την μπάλα. Από την στιγμή που αποχώρησαν 3-4 βασικά στελέχη, ο Όσκαρ Γκαρσία έπρεπε να το αλλάξει αυτό και να δώσει βαρύτητα στην άμυνα δίχως όμως το ποδόσφαιρο της Σάλτσμπουργκ να χαρακτηριστεί αμυντικογενές. Ουσιαστικά δημιούργησε την κατάλληλη ομοιογένεια μεταξύ άμυντικής και επιθετικής γραμμής.

Τα πρώτα ματς ήταν δύσκολα για τον σύλλογο, όμως όσο περνούσε ο καιρός οι παίκτες κατανόησαν τους ρόλους και το σύστημα δούλεψε σωστά.

Θεωρώ πως έπαιξαν ελκυστικό ποδόσφαιρο. Όχι τόσο θεαματικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια αλλά αξιοπρεπές».

Ο Αντρέας Χαγκενάουερ μεταξύ άλλων σημειώνει πως οι σχέσεις του Καταλανού με τους ποδοσφαιριστές της Σάλτσμπουργκ ήταν άριστες και δεν δημιουργήθηκε ποτέ το παραμικρό στα αποδυτήρια των πρωταθλητών Αυστρίας.

«Είχε πολύ καλές σχέσεις με τους παίκτες της Σάλτσμπουργκ. Δεν μπορώ να πω πως ήταν σκληρός ή αυστηρός απέναντι τους, αλλά την ίδια στιγμή δεν ήταν χαλαρός. Ήταν όπως έπρεπε για να διατηρεί καλό κλίμα στα αποδυτήρια».

Οι συνθήκες που επικρατούν μεταξύ Σάλτσμπουργκ και Ολυμπιακού είναι εντελώς διαφορετικές σε ότι αφορά την πίεση και τις προσδοκίες για άμεσα αποτελέσματα. Ο Αυστριακός ρεπόρτερ θεωρεί πως θα πρέπει να δοθεί πίστωση χρόνου στην Γκαρσία προκειμένου να επιδείξει έργο.

«Δεν είμαι βέβαιος για το πως θα διαχειριστεί την πίεση που υπάρχει στον Ολυμπιακό. Η Σάλτσμπουργκ είναι μακράν η κορυφαία ομάδα στην ομάδα, αλλά το γεγονός πως δεν έχει πολλούς οπαδούς, αλλά και υποστήριξη δεν δημιουργεί κλίμα πίεσης στον προπονητής.

Απέτυχε να οδηγήσει την ομάδα στους ομίλους του Champions League και ίσως εκείνη να ήταν η μοναδική φορά που ένιωσε πίεση

Τα πάντα βέβαια θα εξαρτηθούν από την πίστωση χρόνου που θα πάρει από τον σύλλογο και τους οπαδούς προκειμένου να εφαρμόσει τις ιδέες του και να περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα