«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι μια νέα πρόκληση για τον Αζεβέδο»

«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι μια νέα πρόκληση για τον Αζεβέδο»

Σταύρος Σουντουλίδης
«Ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι μια νέα πρόκληση για τον Αζεβέδο»

bet365

Ο Μάρσιο Αζεβέδο ετοιμάζει τις βαλίτσες του για να ταξιδέψει από τη Βραζιλία στη Θεσσαλονίκη και ο Ουκρανός δημοσιογράφος, Ιγκόρ Σέμιον, σκιαγραφεί στο gazzetta.gr το προφίλ του.

Το όνομα του Μάρσιο Αζεβέδο, που αναμένεται να βρίσκεται την Παρασκευή (5/1) στη Θεσσαλονίκη, δεν ήταν το μοναδικό στη μακρά λίστα των ποδοσφαιριστών της Σαχτάρ, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν το καλοκαίρι του 2018. «Στην ίδια θέση είναι και οι Πιατόφ, Σρνα, Φακούντο Φερέιρα, Μπερνάρντ κι ο τερματοφύλακας Νικίτα Σεφτσένκο, που αν δεν ανανεωθούν τα συμβόλαια τους, τότε θα μπορούν να αποχωρήσουν από την ομάδα το καλοκαίρι χωρίς καμία οικονομική αποζημίωση», εξηγεί ο δημοσιογράφος από την ιστοσελίδα «ua-football.com», επισημαίνοντας τις πολλές δύσκολες αποφάσεις, που θα πρέπει να πάρει η διοίκηση. «Κάποιοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Αντρέι Πιατόφ μπορεί να συμφωνήσουν, ο Ντάριο Σρνα ίσως να αναλάβει διοικητικό πόστο στην ομάδα, αλλά για αρκετούς πολλά θα εξαρτηθούν από τις αποφάσεις του Πάουλο Φονσέκα. Μέσα σ’ αυτό το περίγραμμα εντάσσεται και ο Μάρσιο Αζεβέδο», τονίζει ο Ουκρανός ρεπόρτερ.

«Σ’ ότι αφορά τον Αζεβέδο φαίνεται ότι δεν υπολογιζόταν ούτε για να αποτελεί τη δεύτερη επιλογή, πίσω από τον Ισμαίλι, με την Σαχτάρ να θέλει να εντάξει δίπλα του τον νεαρό Ματβιένκο. Για τον σύλλογο θα ήταν καλό να πουλήσει τον Marcio τουλάχιστον με ένα συμβολικό ποσό. Η καριέρα του στην Ουκρανία έχει αρκετούς τραυματισμούς και πολλές υποτροπές», μας λέει ο Ιγκόρ Σέμιον πριν μπει στην ουσία της υπόθεσης, όπως την έχει και ο ίδιος καταγράψει στο Μέσο όπου εργάζεται.

«Για τρεισήμισι χρόνια, ο Αζεβέδο αγωνίστηκε σε μόνο 28 αγώνες με τη φανέλα της Σαχτάρ. Κατά μέσο όρο, λιγότερο από δέκα αγώνες το χρόνο. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι στη Σαχτάρ εμφανίστηκε να έχει περισσότερες θετικές ενέργειες στο γήπεδο από ό,τι όταν αγωνιζόταν στη Μέταλιστ, για την οποία έπαιξε περίπου 50 αγώνες, έχοντας μετατραπεί σ’ έναν από τους σημαντικότερους αμυντικούς της. Ωστόσο για πολλούς τα στατιστικά στοιχεία είναι απλά ενδεικτικά και καθόλου καθοριστικά στην εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή».

Ποιες διαφορές βλέπει στον Αζεβέδο της Μέταλιστ και στον Αζεβέδο της Σαχτάρ; «Αρκετές διαφορές, άλλωστε υπήρξε και ένας σοβαρός τραυματισμός. Στο Χάρκοβο ο Αζεβέδο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατόρθωσε και μετατράπηκε σε ηγέτη ομάδας, ενώ στη Σαχτάρ δεν κατάφερε ποτέ να βρει το δικά του πατήματα. Ως εκ τούτου, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι μια νέα πρόκληση για τον Αζεβέδο, και για τη Σαχτάρ - μια ευκαιρία να απαλλαγεί από έναν ποδοσφαιριστή που δεν υπολογίζει», υποστηρίζει ο Ουκρανός δημοσιογράφος, που αναγνωρίζει το ελαφρυντικό των πολλών τραυματισμών που είχε ο Βραζιλιάνος αμυντικός στο διάστημα της παρουσίας του στη Σαχτάρ.

«Δεν έγινε ποτέ σημαντικός παίκτης για την Σαχτάρ, γιατί είχε πολλούς και σκληρούς τραυματισμούς. Αυτό επηρέασε σημαντικά τη διαδρομή του και τον άφησε πίσω στον συναγωνισμό με τον συμπατριώτη του Ισμαϊλι για τη θέση του αριστερού μπακ», η εξήγηση για τις πολύ λίγες συμμετοχές και παρουσίες του Αζεβέδο με τη φανέλα της Σαχτάρ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα