Μίχελ: «Υπάρχει επιπλέον πίεση μέσα στον ΠΑΟΚ για τον τίτλο»

Μίχελ: «Υπάρχει επιπλέον πίεση μέσα στον ΠΑΟΚ για τον τίτλο»

Gazzetta team
Μίχελ: «Υπάρχει επιπλέον πίεση μέσα στον ΠΑΟΚ για τον τίτλο»

bet365

Ο Λούμπος Μίχελ σχολιάζει τις αποφάσεις που πάρθηκαν το περασμένο καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ, την επιβολή προστίμου στους ποδοσφαιριστές, αλλά και την πίεση που υπάρχει για την κατάκτηση του τίτλου.

Στο πρώτο κομμάτι της συνέντευξης, που παραχώρησε ο Σλοβάκος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ στην εφημερίδα «Metrosport», αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν το ρόστερ και την πιθανότητα αποχωρήσεων, ενώ στο δεύτερο μέρος στέκεται σε επί μέρους θέματα και ζητήματα.

Για το πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές:

«Σε κάθε κλαμπ υπάρχει ένα σύστημα μπόνους που στον ΠΑΟΚ δίνονται για το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, γιατί είναι ένας σύλλογος που πρέπει να έχει τους υψηλότερους στόχους. Από την άλλη, υπάρχει η δυνατότητα να τιμωρηθούν κακές εμφανίσεις και αποτελέσματα κι αυτό συνέβη. Εχουμε εσωτερικό κανονισμό που προβλέπει πρόστιμα για καθυστερημένη άφιξη στην προπόνηση, αν κάποιος φύγει αμέσως μετά την προπόνηση ή αν δεν φοράει τον κατάλληλο ρουχισμό και, φυσικά, και για λανθασμένες συμπεριφορές εντός γηπέδου, όπως είναι οι αποβολές. Το ίματζ του ΠΑΟΚ επιβάλλει οι παίκτες να συμπεριφέρονται επαγγελματικά».

Για την απόδοση του ΠΑΟΚ εκτός έδρας:

«Για μένα είναι περισσότερο η έλλειψη αυτοπεποίθησης στα εκτός έδρας ματς. Υπάρχει μεγάλη διαφορά αποτελεσματικότητας μεταξύ εντός και εκτός έδρας αγώνων. Δεν είναι καθόλου ικανοποιητική απόδοση η συγκομιδή τριών βαθμών από το σύνολο των 15 μακριά από την Τούμπα. Πρέπει να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί».

Για το πως εξηγεί την έλλειψη αυτοπεποίθησης σε παίκτες αδρά αμειβόμενους:

«Ίσως φταίει η επιπλέον πίεση μέσα στο κλαμπ. Όπου και να γυρίσεις, στα μέσα ενημέρωσης, όταν μιλάς με οπαδούς, σου λένε για τον τίτλο. Αυτό μπαίνει βαθιά στο μυαλό σου, ζεις με αυτό κάθε μέρα και ίσως να δημιουργεί εξτρά πίεση και στα αποδυτήρια. Θα πρέπει να ηρεμήσουμε. Φυσικά έχουμε στόχο τον τίτλο, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε βήμα-βήμα. Δεν έχει γίνει κάτι τρομακτικό. Είμαστε πολύ κοντά στην πρώτη θέση, δεν βλέπω λόγο για πανικό. Χρειάζεται καθαρό μυαλό για να αναλύσουμε την κατάσταση και να βρούμε λύσεις. Μιλάμε ξεχωριστά με κάθε παίκτη για να σκεφτούν και αυτοί τι συμβαίνει και να βρουν τι πάει λάθος. Εχουμε ποδοσφαιριστές με ποιότητα. Παίξαμε με δύο από τις πιο δυνατές ομάδες στο Πρωτάθλημα, δεν χάσαμε με τρομακτικό τρόπο, με τρία ή τέσσερα γκολ διαφορά. Με τον Ολυμπιακό ήμασταν άτυχοι, σίγουρα μπορούσαμε καλύτερο αποτέλεσμα. Με την ΑΕΚ η γρήγορη αποβολή σόκαρε περισσότερο τους δικούς μας παίκτες, παρά αυτούς της ΑΕΚ. Δεν ήμασταν ψυχολογικά έτοιμοι για να παίξουμε με παίκτη παραπάνω. Χάσαμε για πολλή ώρα την συγκέντρωσή μας. Εάν δείτε την στατιστική ήμασταν καλύτεροι στην κατοχή μπάλας, δεν δεχθήκαμε πίεση και, τελικά, χάσαμε και τα δύο ντέρμπι από ατομικά λάθη που στα ντέρμπι κοστίζουν διπλά».

Για το τωρινό ρόστερ:

«Το πιο βασικό πρόβλημα είναι ότι είχαμε δημιουργήσει ένα ρόστερ για να παίζουμε στην Ευρώπη, αποκλειστήκαμε και προσθέσαμε άλλους τέσσερις παίκτες. Υπάρχει μεγάλη πίεση μέσα στα αποδυτήρια γιατί πολλοί ποδοσφαιριστές, παίκτες-κλειδιά πέρσι, όπως ο Μπίσεσβαρ, ο Τζάλμα και ο Κάνιας δεν παίζουν αρκετά. Πιστεύω ότι μίνιμουμ τέσσερις-πέντε παίκτες πρέπει να αποχωρήσουν με πώληση ή δανεισμό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι όσοι φύγουν είναι κακοί ποδοσφαιριστές».

Για τον Χάρη Χαρίση:

«Η απόφαση να πάει δανεικός είχε παρθεί την εποχή που προπονητής ήταν ο Ιβιτς. Είχαμε μιλήσει με τον παίκτη και τον ατζέντη του. Δεν ήταν ικανοποιημένοι από τον χρόνο συμμετοχής του, ο Βλάνταν τότε φαινόταν ότι θα παραμείνει στην ομάδα και έτσι ο Χαρίσης έδειξε επιθυμία να πάει στο Βέλγιο. Δεν νομίζω ότι ο παίκτης έχασε. Μίλησα μαζί του πριν 5-6 μέρες. Το μυαλό του νομίζω ότι είναι ακόμη στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν πρόκειται να επιστρέψει αν έχει τον ίδιο ρόλο που είχε πριν. Στον δικό μας σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν υπολογίζεται, παίζει καλά και πιστεύουμε ότι έχει χώρο στο ρόστερ μας. Πρέπει, όμως, να έχουμε και ανακατατάξεις στη μεσαία γραμμή. Τον Ιανουάριο είναι δύσκολο να επιστρέψει γιατί είναι ένας από τους παίκτες-κλειδιά της Σιντ Τρουίντεν και δεν θα τον αφήσουν οι Βέλγοι. Πρέπει, όμως, να πω και το εξής: Πόσα χρήματα πιστεύετε ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε από μεταγραφή του Χαρίση τον περασμένο Απρίλιο; 400.000 ευρώ; Τώρα η αξία του είναι κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. 1,5 εκατ. ευρώ και 20% ποσοστό μεταπώλησης είναι η συμφωνία που κάναμε με την Σιντ Τρουίντεν. Αν θέλει να τον αγοράσει και να τον πουλήσει σε άλλη ομάδα, προφανώς θα το κάνει για μεγαλύτερο ποσό. Από οικονομικής πλευράς, λοιπόν, ανεβάσαμε την αξία του, αλλά εγώ προτιμώ να έχουμε τον Χαρίση πίσω γιατί ταιριάζει στο σύστημα του Λουτσέσκου».

Για τον Ελ Καντουρί:

«Είναι παίκτης με μεγάλες δυνατότητες, έχει αλλάξει, όμως, περιβάλλον, ομάδα και αγωνιστικό σύστημα. Πρέπει να βρει τρόπο να προσαρμοστεί. Κάνει πολλή δουλειά μέσα στο γήπεδο, τρέχει πολύ, βοηθάει στην άμυνα, του λείπει, όμως, ένα γκολ. Θα του δώσει αυτοπεποίθηση».

Για τον Μακ και τον Σαμπράνο:

«Ο Ιβιτς μου είχε πει θέλω μόνο έναν παίκτη για του χρόνου. Τον Μακ. Δουλέψαμε την περίπτωσή του από τον περασμένο Απρίλιο, αλλάξαμε, όμως, προπονητές. Πλέον, δεν παίζει πολύ, είναι θύμα του μεγάλου ρόστερ. Κανείς δεν λέει ότι είναι κακός παίκτης, ο κόσμος ξέρει την ποιότητά του. Εάν αγωνιστεί μπορεί να βάλει 10-15 γκολ μέσα στη σεζόν, αλλά ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει για την ενδεκάδα. Είναι δύσκολο να αγοράσουμε τον Μακ και τον Σαμπράνο. Τα συμβόλαιά τους είναι πολύ πάνω από το μπάτζετ του ΠΑΟΚ. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Μπορεί ο Μακ να πετύχει 25 γκολ και του χρόνου να είμαστε στο Champions League. Τότε θα είναι άλλη ιστορία».

Για τον Μαουρίσιο:

«Είναι ο παίκτης που χρειαζόμασταν 100%, μας έλειπε. Δίνει ποιότητα στη μεσαία γραμμή, στο επιθετικό και αμυντικό τρανζίσιον. Ήταν κρίμα που τραυματίστηκε, η απουσία του στο ΟΑΚΑ ήταν ένας από τους λόγους που χάσαμε. Μας έλειψε περισσότερο απ’ ότι ο Μάνταλος στην ΑΕΚ. Στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στα πρώτα 30-40 λεπτά ήταν ο ποδοσφαιριστής-κλειδί. Κρατούσε μπάλα, καθόριζε τον ρυθμό του ματς, είχε σιγουριά στις πάσες».

Για τον Ρέι:

«Ο Ρέι είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, δεν του δόθηκε, όμως, η ευκαιρία στα δύο ντέρμπι να δείξει την κλάση του, καθώς δεν υπήρχαν φάσεις. Είναι πολύ ποιοτικός, βλέπω στην προπόνηση πόσο επαγγελματίας είναι. Μένει 1,5 ώρα στο γυμναστήριο μετά το πρόγραμμα της ομάδας. Πιστεύω ότι μετά από ένα-δύο χρόνια θα πάει ακόμη πιο ψηλά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα