Από την Ξάνθη των Λαμπριάκου, Εμερσον και Τοροσίδη (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Από την Ξάνθη των Λαμπριάκου, Εμερσον και Τοροσίδη (vids)

bet365

Για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος μετά την 8η αγωνιστική, άλλη ομάδα πλην των «μεγάλων»
Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο Ατρόμητος και μετά από 12 χρόνια, υπάρχει μία ομάδα πλην των 4 «μεγάλων» του ελληνικού ποδοσφαίρου που είναι 1η μετά την συμπλήρωση 8 αγωνιστικών.
Τότε, τη σεζόν 2005/06, ήταν η Ξάνθη του Γιάννη Ματζουράκη που με τον ίδιο αριθμό αγώνων, οδηγούσε την κούρσα. Με προπονητή τον Γιάννη Ματζουράκη, μετρούσε ρεκόρ 6-1-1, παρότι μάλιστα συνδύαζε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Στην πρεμιέρα επικράτησε τότε του ΠΑΟΚ με 1-0 (Αντζας) και μετά ακολούθησαν το 1-1 του Παγκρητίου με τον ΟΦΗ, το 2-0 επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς (Λαμπριάκος, Λουτσιάνο), το 1-0 κόντρα στον Λεβαδειακό (Καζάκης), το διπλό στο Περιστέρι (1-0, Λαμπριάκος), το ευρύ 4-1 όταν φιλοξένησε τον Ηρακλή (Λαμπριάκος 2, Λουτσιάνο, Τοροσίδης), η ήττα στο Αιγάλεω με 3-2 (Λαμπριάκος, Λουτσιάνο) και το 1-0 επί της Λάρισας (Λουτσιάνο).
Οι Ξανθιώτες τερμάτισαν τότε στην 5η θέση ανανεώνοντας το «εισιτήριό» τους για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης χρονιάς και είχαν ως μεγάλους πρωταγωνιστές τους Λαμπριάκο (28 συμ./6 γκολ), Τοροσίδη (24 συμ./2 γκολ) και Γαρπόζη (23 συμ./4 γκολ). Μάλιστα παρέμειναν ψηλά παρότι τον Γενάρη του 2006 ο Εμερσον (16 συμ./1 γκολ) και ο Λουτσιάνο (11 συμ./5 γκολ) έφυγαν με προορισμό την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο αντίστοιχα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα