ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Τρεις αγωνιστικές η ποινή του Ολυμπιακού για Πλατανιά

Τρεις αγωνιστικές η ποινή του Ολυμπιακού για Πλατανιά

Τρεις αγωνιστικές η ποινή του Ολυμπιακού για Πλατανιά

Η Πειθαρχική της Λίγκας ανακοίνωσε ποινή τριών αγωνιστικών για τον Ολυμπιακό για τον αγώνα με Πλατανιά. Κάνει έφεση ο Ολυμπιακός που θεωρεί υπερβολική την ποινή.

Ήταν μία υπόθεση που πρωτοξεκίνησε την 1η Απρίλη. Τότε ο Πλατανιάς είχε καταγγείλει βιαιοπραγίες και προπηλακισμούς σε παίκτες του αλλά και ανθρώπους της αποστολής και είχε βγάλει και ανακοίνωση για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό. Στην συνέχεια μετά και από εισαγγελική παρέμβαση για το ματς ακολούθησαν και οι σχετικές διώξεις για να κληθούν σε απολογία οι Πειραιώτες. Μετά την εκδίκαση της περασμένης Τετάρτης η απόφαση επρόκειτο να βγει την Δευτέρα αλλά τελικώς πήρε... παράταση 2 ημερών.
 
Θυμίζουμε πως οι Πειραιώτες «κουβαλούν» ακόμη δύο αγωνιστικές ενόψει της επόμενης χρονιάς, η μία από τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ και η άλλη για την συμπεριφορά του Φρανσουά Μοντέστο. Έτσι, εφόσον δεν μειωθεί η ποινή τους μέσω της έφεσης που θα καταθέσουν, το «Καραϊσκάκη» θα είναι κλειστό στις πέντε πρώτες αναμετρήσεις της νέας σεζόν.
 
Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την εξής απόφαση για το Ολυμπιακός - Πλατανιάς. Αναλυτικά:
 
Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: « Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 14562/16-05-2017 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 24ης-5-2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00». Επιβάλλει την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για τρεις (3) αγωνιστικές ημέρες.
 
Όλο το σκεπτικό της απόφασης εδώ.
 
Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ
 
Η σύντμηση του σκεπτικού πάνω στο οποίο βασίστηκε η απόφαση:
 
Από τα ανωτέρω, επομένως, συνάγεται ότι η ένταση της μετελθούσης σωματικής βίας επί των προρρηθέντων μελών της ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ήταν ήπια και σε κάθε περίπτωση όχι τέτοια, ώστε να προκληθεί σε οιονδήποτε εμπλεκόμενο έστω και ελαφρά σωματική βλάβη. Περαιτέρω, επισημαίνεται ότι δεν έχει καταστεί εφικτή η ταυτοποίηση των αγνώστων δέκα (10) περίπου ανδρών, που υπήρξαν και οι φυσικοί αυτουργοί της λεκτικής και σωματικής βίας.
 
Η πρόσθετη παρέμβαση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην υπόθεση κρίνεται απαράδεκτη και απορρίπτεται. Στο σκεπτικό της απόφασης επίσης αμφισβητείται και ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δίωξη αλλά και οι μαρτυρίες έτσι όπως έγιναν και κατατέθηκαν. Ως καθοριστική έκθεση λαμβάνεται υπ' όψιν αυτή του παρατηρητή Νικολόπουλου. Η μη αναφορά του αστυνομικού διευθυντή για τα γεγονότα έπαιξε τον ρόλο της. Επίσης οι μαρτυρίες και οι δηλώσεις των Μανούσου και Μπανανά δεν κρίθηκαν τόσο αξιόπιστες. Η βία που θεωρήθηκε ότι ασκήθηκε ήταν ήπια όπως αναφέραμε πάνω και δίχως σωματική βλάβη ενώ δεν θεωρήθηκε πως η ήττα επήλθε από αυτά τα γεγονότα. Επίσης ο Ολυμπιακός θεωρήθηκε ότι είναι υπαίτιος και με αντικειμενική ευθύνη.
 
ΕΦΕΣΗ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ
 
Από μέρους τους οι νομικοί εκπρόσωποι του Ολυμπιακού ετοιμάζονται για έφεση. Μία ενέργεια που μπορεί να μειώσει την ποινή. Στο Λιμάνι θεωρούν υπερβολική και τραβηγμένη την τιμωρία αυτή για τα όσα του αποδίδονται. Υπάρχει κατά ένα μέρος και οργή και ενόχληση για την απόφαση.