ΑΕΚ: Με τη μεταγραφή του Καλοσκάμη ενισχύει το στοιχείο που της λείπει

Δημήτρης Βέργος
Ο Δημήτρης Καλοσκάμης της ΑΕΚ

bet365

Η ΑΕΚ προχώρησε στην απόκτηση του Δημήτρη Καλοσκάμη, βάζοντας στο δυναμικό της έναν νεαρό Έλληνα μεσοεπιθετικό με πολύ ταλέντο και μεγάλη προοπτική. Η σεζόν του με τον Ατρόμητο μέσα από την πλατφόρμα του Wyscout.

Η αποκλειστική είδηση του Gazzetta για τη μεταγραφή του Δημήτρη Καλοσκάμη από τον Ατρόμητο στην ΑΕΚ επιβεβαιώθηκε απόλυτα καθώς λίγο αργότερα η Ένωση ανακοίνωσε την απόκτηση του 20χρονου Έλληνα μεσοεπιθετικού με πενταετές συμβόλαιο ως το 2030.

Για τον Καλοσκάμη έντονο ενδιαφέρον υπήρχε το προηγούμενο διάστημα και από τον Ολυμπιακό, ωστόσο η ΑΕΚ κινήθηκε δυναμικά και κατάφερε να κάνει δικό της έναν παίκτη με πολλά εξελίξιμα χαρακτηριστικά.

Δεν μπορεί να παραβλεφθεί άλλωστε το γεγονός ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Ένωση δαπάνησε 1,2 εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Καλοσκάμη, ο οποίος αποτελεί τη δεύτερη μεταγραφή των κιτρινόμαυρων για το φετινό καλοκαίρι μετά από αυτή του Ντέρεκ Κουτέσα.

 

Εξαιρετικό deal και για τον Ατρόμητο

Φυσικά η συμφωνία αυτή είναι εξαιρετική και τον Ατρόμητο, ο οποίος μέσα σε ένα χρόνο αξιοποίησε απόλυτα έναν νεαρό ποδοσφαιριστή παραχωρώντας τον σε έναν από τους μεγάλους ελληνικούς συλλόγους. Οι Περιστεριώτες μέσα σε έναν χρόνο κατάφεραν να αποκτήσουν τον Καλοσκάμη χωρίς χρήματα και με ένα συμβόλαιο 30.000 ευρώ και έφτασαν να βάλουν στα ταμεία τους πάνω από 1 εκατ. ευρώ, κρατώντας συνάμα και ποσοστό μεταπώλησης, στην πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της ομάδας.

Ο Δημήτρης Καλοσκάμης

Η ΑΕΚ προσθέτει το στοιχείο που της λείπει στο ρόστερ

Η ΑΕΚ είχε τεράστια ανάγκη να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ της. Δεν είναι πολλοί οι Έλληνες παίκτες που υπάρχουν σε αυτό και ειδικά οι νεαροί Έλληνες ποδοσφαιριστές. Κάτι που δεν είναι μόνο σημαντικό για την ευρωπαϊκή λίστα, αλλά και για να καλύπτεται και το κριτήριο που θα υπάρχει στο Κύπελλο για τουλάχιστον έναν παίκτη κάτω των 21 ετών στην ενδεκάδα.

Βέβαια στην ΑΕΚ, όπως τονίσαμε και στο αρχικό ρεπορτάζ, η μεταγραφή του Καλοσκάμη δεν ολοκληρώθηκε για αυτούς τους λόγους μόνο. Ο κύριος είναι ότι υπάρχει η πρόθεση της αξιοποίησης του προκειμένου να έχει ρόλο στο βασικό rotation. Πρόκειται άλλωστε για έναν μεσοεπιθετικό με πλούσιο ταλέντο και μεγάλη προοπτική, ο οποίος κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και έχει μεγάλες φιλοδοξίες.

Πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ο Καλοσκάμης από την ΑΕΚ

Ο 20χρονος Έλληνας μεσοεπιθετικός προέρχεται από μια πολύ καλή χρονιά με τον Ατρόμητο, η οποία ολοκληρώθηκε με εκείνη τη φοβερή γκολάρα απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη με το σκάψιμο της μπάλας πάνω από τον Τσιντώτα. Ήταν η πρώτη του σεζόν σε αυτό το επίπεδο, προερχόμενος από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και τη δεύτερη ομάδα των πρασίνων.

Πρόκειται για έναν δεξιοπόδαρο μεσοεπιθετικό με φοβερή σωματοδωμή για την ηλικία του και αξιόλογη τεχνική κατάρτιση, ο οποίος έχει παίξει στον Ατρόμητο και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, αλλά κυρίως είναι για τον άξονα πίσω από τον φορ.

Η περσινή σεζόν του Καλοσκάμη μέσα από το Wyscout

Πάμε να δούμε τη σεζόν που πραγματοποίησε ο Καλοσκάμνης με τον Ατρόμητο μέσα από την καρτέλα του Wyscout. Στα επιθετικά του καθήκοντα είχε σχεδόν δύο ντρίμπλες ανά ματς με ποσοστό επιτυχίας 46,7%, 1,46 σουτ μέσο όρο με 41,7% εξ αυτών να βρίσκουν εστία και 50% μέσο όρο επιτυχία στς σέντρες, ενώ είχε και 2,8 επαφές με την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Παράλληλα έμπαινε ανά παιχνίδι σε επτά επιθετικές μονομαχίες με 39,7% κερδισμένες.

Όσον αφορά το passing game, ο Καλοσκάμης τη σεζόν που μας πέρασε με τον Ατρόμητο είχε ακρίβεια 78,8%. Ανά παιχνίδι είχε 3,17 πάσες στο τελευταίο τρίτο με 61,5% επιτυχία, 5,6 προωθητικές μπαλιές με ακρίβεια 67,4% και μία πάσα στην περιοχή του αντιπάλου με 75% επιτυχία. Παράλληλα βοήθησε και ανασταλτικά έχοντας 11 αμυντικές μονομαχίες μέσο όρο με 61,1% κερδισμένες, 6,33 ανακτήσεις, τέσσερα κλεψίματα και δύο διεκδικήσεις σε δεύτερες μπάλες με 47,1% κερδισμένες.

«Όταν σκόραρα, πέρασε σαν ταινία η διαδρομή μου από τις Σπέτσες μέχρι σήμερα»

Ο Καλοσκάμης μεγάλωσε στις Σπέτσες. Η οικογένειά του τον βοήθησε από την πρώτη στιγμή για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του με τον πιτσιρικά να εντάσσεται στις σχολές της Άρσεναλ στην Ελλάδα. Εκεί τον είδαν όλες οι μεγάλες ελληνικές ομάδες με τον ίδιο και την οικογένειά του να επιλέγουν τελικά τον Παναθηναϊκό. Μέσα από τις ακαδημίες των πρασίνων έφτασε ως τη δεύτερη ομάδα και τη σεζόν που μας πέρασε είχε την πρώτη του γεμάτη χρονιά στη Super League με τον Ατρόμητο.

Στο ξεκίνημα της σεζόν στο ματς με τον ΟΦΗ στην Κρήτη σκόραρε το πρώτο του γκολ με τον ίδιο να δηλώνει μεταξύ άλλων στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ: «Όχι, δεν θα ζητούσα τίποτε άλλο από την ποδοσφαιρική τύχη. Την ώρα του γκολ, πέρασε σαν ταινία η έως τώρα διαδρομή μου από τις Σπέτσες μέχρι σήμερα. Μου φάνηκε μια αιωνιότητα αυτό το δωδεκάλεπτο και θα το θυμάμαι για πάντα. Κάνω την αυτοκριτική μου συχνά μπροστά στον καθρέπτη στο σπίτι, γιατί θέλω να προχωρήσω, να εξελιχθώ, να διακριθώ. Θέλω να πιάσουν τόπο οι θυσίες μου από τις πρώτες στιγμές που πρωτοκλώτσησα στις Σπέτσες, να ανταμειφθούν οι θυσίες της οικογένειας μου. Θέλω να γράψω τη δική μου ιστορία στο ποδόσφαιρο και αν μπορώ να εμπνεύσω νεότερα παιδιά, να γίνω είδωλο ,όπως οι μεγάλοι παίκτες που θαυμάζω».

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

@Photo credits: eurokinissi
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα